Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2480.5
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61655.1$

Buzdolabınız sağlıklı mı?

06 Eylül 2019, Cuma 08:47

Bu konuyu muhtemelen hiç düşünmediniz. Konu buzdolabınızda sadece sağlıklı besinlerin oluşu değildir. Buzdolabınız sağlıklı yiyeceklerle dolu olabilir fakat yerleşme düzeninde yanlış raf ve bölmeleri kullanıyorsanız hem yiyeceklerin besin değerini hemde kendi sağlığınızı kötü etkiliyor olabilirsiniz.

Buzdolabınızın kapağını ilk açtığınızda gördüğünüz yiyecekleri aklınıza getirin. Ne olduğu önemli tabiki ama en önemli nokta doğru bir şekilde muhafaza edip etmiyor oluşunuz. Unutmayalım ki sağlıklı bir bedene giden yollardan birisi de mutfaktan geçiyor ve şüphesiz mutfağın en önemli parçalarından birisi de buzdolabı. Bu açıdan bu yazımda sağlıklı beslenmenin en önemli ayrıntılarından biri olan buzdolabı düzeninin nasıl olması gerektiğinden bahsedeceğim.

Buzdolabınıza sırt çantası muamelesi yapmayın.

Yiyecekleri nerede boşluk görürseniz oraya tıkıştırmak yerine her rafa uygun yiyecek/içeceklerin nasıl olması gerektiğini iyi bilmeli ve bu bilgiler ışığında sağlıklı buzdolabı düzeninizi oluşturmalısınız.

Buzdolabında neyi nereye yerleştirmelisiniz?

En üst raf: Pişmiş tüm yemekler (cam ve üzeri kapalı kaplar içerisinde)

Orta raf: Tüm süt ve süt ürünleri ve yumurtalar

Alt raf: Çiğ yiyecekler

Çekmeceler: Meyve ve sebzeler, marul ve diğer tüm yeşillikler,

Yandaki raflar: Raf ömrü uzun olanlar, çeşniler, meyve suları

Ek olarak buzdolabınızın sıcaklığının +4 derece olması idealdir. Bu sıcaklığı artırmamak ve kontaminasyonu önlemek adına sıcak yiyecekleri soğuduktan sonra buzdolabında saklamanız önemlidir. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler veya kapağı açılmış besinleri depo etmekten kaçınınız.

Sağlıklı bir buzdolabı için ayrıca temizlik çok önemlidir. Buzdolabınızın temizliği içeride bulunan havanın serbestçe dolaşmasını sağlar. Bu da sıcaklığın sabit kalmasına ve cihazın daha uzun süre dayanıklı olması anlamına gelir.

Sağlıklı yaşam sürecimizde sağlıklı bir buzdolabı dostumuzdur,sevgilerimle

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.