Konya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.59
  • ALTIN
    2495.9
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    61986.98$

BURASI KÜRKÇÜ DÜKKANI

23 Aralık 2020, Çarşamba 08:36

Bilinen ünlü kişilerle telefonla ya da bir şekilde yapılan ve yapılamayan iletişimi yazalım.

Siyasetçilerden başlamak gerekirse..

Bir kaçı dışında milletvekillerinin cep telefonları açık. Ne zaman ararsan konuşabiliyorsun..

Telefonunu  geçerli bir sebepten dolayı danışmanına, sekreterine yönlendiren ya da bırakan milletvekillerimizde var. Bu gayet normal. Bir toplantı ya da önemli bir görüşme halinde pek tabi böyle olması gerekiyor. Aradığınız zaman karşınza çıkan görevli notunu alıyor, sonra aradığınız milletvekili size  dönüyor.

Bir milletvekilinin arandığı zaman müsaitse telefonunu açması, müsait değilse bulduğu ilk fırsatta geri dönüş yapması arzu edilen bir durum.. İnsana  saygı ve değer bunu gerektiriyor. Bir de görüşme talebi meselesi var.. Bir milletvekili ile görüşmek istediğinizi sekreterine ya da danışmanına bildirdiğinizde.. Şak.. Dönenler olduğu gibi, dönmeyenler de oluyor.

Örnek mi istiyorsunuz..

Hadi bir kaç tane verelim..

MHP’den başlayalım.. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’ya her ne suret ve şekilde olursa olsun telefonla ulaşmanız  imkansız gibi bir şey.. Mustafa bey bir cep telefonunu açmıyor.. Ne kadar ararsanız arayın açmıyor.. On  defa mı, yirmi defa mı ararsınız açmıyor.. Arayanlara da geri dönmüyor. Partili bir arkadaşının  bunu söylemesi üzerine biz geçtiğimiz aylarda kendisini defalarca aradık.. Hatta birinde görüşmek  istediğimizi belirten bir de mesaj attık kendisine.. O da olmadı. Fakat kendisi bayramda, kandilde olduğu gibi mecliste yapacağı konuşma gün ve saatlerini  bildiren en az iki mesaj atıyor aynı telefonla.

Öte yandan CHP milletvekili Abdüllatif Şener’le şehrin iletişimi yok. Dolayısıyla gazeteci milleti ile olduğunu da hiç sanmıyoruz.. CHP listesinden seçilen, galiba sonra da Saadet’e geçen bir milletvekili daha vardı.. Vallahi ben kendisinin adını dahi hatırlamıyorum.. Kaldı ki iletişim.. O zaten imkansız..

Telefonla ya da herhangi bir şekilde iletişime açık milletvekillerimiz de var.

Onların en başında Tahir Akyürek geliyor.

Tahir bey ne zaman ararsanız arayın o an müsaitse telefonuna açıyor ve sizinle konuşuyor. Şayet müsait değilse sonradan bir şekilde dönüş yapıyor. Mümkün ve müsait olmadığı durumlarda da, Konya’daki bu hassasiyetleri çok iyi bilen danışmanı Muammer bey vasıtasıyla bir dönüş mutlaka oluyor.

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem bey iletişim harikası bir siyasetçi.. Kendisini arayanların kim olduğuna ve ne söyleyeceğine bakmadan telefonunu açıp, konuşuyor.. Açamadığı zamanlarda da mutlaka dönüş yapıyor.. Öteki, beriki yok Orhan beyin kafasında.. Her insana sevgi ve saygı var.

Akyürek ve Erdem kadar olmasa da,Hacı Ahmet Özdemir ve Halil Etyemez kendilerini arayanlara telefonlarını açarak cevap veriyor.. Konuşuyor, dert ve şikayetlerini dinliyor ve ilgileniyor.

Milletvekili Ahmet Sorgun bey de bunu yapıyor ama o daha çok kendisine göre özel bir çevre için  daha duyarlı ve ilgili. Anlayacağınız telefonla iletişim konusunda  Ahmet bey de iyiler arasında. 

Diğer milletvekilleri..

Biz kendilerini telefonla aramış değiliz.. Dolayısıyla herhangi bir yorum yapmamız yanlış olur.

Siyasetçiler başta olmak üzere; üst düzey kamu yöneticilerinin ( vali, belediye başkanları, emniyet müdürü, üniversite rektörleri) gibi, meslek kuruluşları, STK’lar, vakıflar, sonra çok ortaklı holdinglerin başkan ve yöneticillerinin de başta medya kuruluşları olmak üzere, halkla iletişime sonuna kadar açık olmalarında fayda var.  Tarihte gördüğümüz kapalı rejimler nasıl kafa karıştırmışsa, günümüzde de bulunduğu yerde kamuoyuna kapalı kurum ve yöneticiler kafa karışıklığına sebep oluyor. İletişimin devreyi girmesi halinde ise üstü kapalı olan ya da kapalı gibi görünen bir takım şüpheleri ortadan kalkıyor ya da kalkmıyor.

Konu buraya gelmişken bakalım..

Vali bey gördüğümüz kadarıyla iletişime açık. Kendisini arayanlara cevap da, randevu da veriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı.. Bizim açımızdan doğrusunu söylemek gerekirse, e.. biraz.. Herkese değil ama en azından bize karşı biraz.. Yeteri kadar iletişim imkanı bulamadığımızı kolayca  söyleyebiliriz.. Bu konuda  samimi olmak gerekirse şikayetimiz var Uğur başkan..İletişimde belli noktalara gösterdiğin cömertliği, bizlere karşı da göstermeni bekliyoruz.

Devam edelim..

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tam bir iletişim ustası..  Hangi saatde ararsanız arayın kendisiyle görüşebiliyorsunuz. Telefonla aradığınız zaman insana iç huzuru veren  o sevimli ve sıcak  ses tonu ile sizi karşılıyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’da öyle.. Mahçupluğa benzeyen bir ses tonu ile telefonunu açıyor ve sizinle konuşuyor.. Sorularınıza cevap veriyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın da kendisini arayanların telefonuna mutlaka cevap verdiğini duyuyoruz..

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’da telefon başta  olmak üzere, her şekilde iletişime açık.

Rektörler mi?

Kendilerini şu ana kadar aramışlığımız olmadı.. Karatay Üniversitesinin Rektörü Prof.Dr.Bayram Sade ile ara sıra telefonda görüşüyoruz..  Şimdilik karşılıklı bir iletişimimiz olmadı.

Oda-Borsa Başkanlarına gelince..

İletişimde hiç bir sorun yok. İster telefonla arayın, isterse randevu  talep ederek gidip görüşmek isteyin kapıları sonlarına kadar açık.. Kaçmıyorlar, saklanmıyorlar..

Bir de  başında bulundukları kurumların, genel kurulları sırasında ya da herhangi bir seçim sırasında ortaya çıkanlar oluyor... O ana  kendilerini arayanlarla randevu vermeyenler, telefonla konuşmak  şöyle dursun, telefonları dahi saklananlar ve  kendilerini ilgilendiren durumlarda ortaya çıkıveriyor.  Yok İSO değerlendirmesinin sonuçları, yok pancar, mancar, mısır, ayçiçek falan gibi.  Eğer bunlar  gerekliyse, ortadan kaybolmamak da gerekir. Cumurbaşkanı’na, bakanlara ulaşabilir ama böylelerine ulaşamazsın..

Neyse..

Teşbihte hata olmaz..

Burası, bu şehir kürkçü dükkanı..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.