Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2495.9
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63551.84$

Bu ne cüret!

17 Kasım 2018, Cumartesi 09:27

Sevgili dostlar bugün sizlerle birlikte olmaktan oldukça mutluyum. Yazı yazmaya başladığımdan beri, sizlerle sohbet etme imkanı bulduğumdan beri kendimi her zamankinden çok daha iyi hissediyorum. Yazı yazmak, bir şeyler paylaşmak, düşünceleri dışa vurmak doğru gördüklerini taktir, yanlış gördüklerini aşırıya kaçmadan eleştirmek gerçekten güzel bir duygu. Ama maalesef bunu yaparken hassas olmak gerekiyor. Bu meslek gerçekten çok zor bir meslek. Hakkını vermek, kalemini satılmadan dürüst bir şekilde bu işi yapmak gerekiyor. Yanlış ellerde gerçekten çok ağır bir silaha dönüşen bu mesleği ‘ülkem’ için ‘halkım’ için diyerek yapmak gerekiyor.

Neden böyle bir açıklama yapma gereği duydum: Bir gazete, kendisini ‘din’ kisvesi altına saklamış bir gazete. Mesleğini doğruluk ve dürüstlük düsturundan uzaklaşarak yapan gazetecilerin çalıştığı bir gazete bir manşet atmış. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk ile bebek katili APO ve vatan haini, ülkemizi ele geçirmeye çalışan dinsiz bir din adamı olan FETO’nun fotoğraflarını yan yana koymuş. Üstüne attığı başlıkta; ‘'Türkiye’nin demir yumruğunu yediler, hormonları bozuldu.' Olmuş.

Sorsak; ‘Bugün dünyada en rahat Müslümanlık hangi ülkede yaşanıyor?’ diye, hepimizin cevabı aynı: ‘Türkiye’de…’ Peki bu nasıl oldu. Bugün dünyada şeriatla yönetilen ülkeler dahil Müslümanlığın en rahat ve en düzgün yaşandığı ülke nasıl olurda Türkiye olur. Ben size söyleyeyim Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetinde bağnazlığa, örümcek kafalılığa, çağdışılığa, dayatmaya, zorbalığa yer yok. Ama gelin görün ki ülkemde hala akıl noksanlığı çeken insanların ‘Keşke savaşta Yunanlar kazansaydı da Cumhuriyet kurulmasaydı’ söylemlerine inanıp gerzekçe iş yapanlar var. Hele bu işi yapanlar halkı aydınlatması gereken, halkı bilinçlendirmesi, halkı bilgilendirmesi gereken gazeteciler olunca doğal olarak çileden çıkıyor insan.

‘Senin adın yorgo, corç, hans değilse bunun tek sebebi Atatürk ve Atatürk ile birlikte ülkemi kurtaran silah arkadaşlarıdır’ desen suratına, ‘Ben kızımın ismini elena koymak istiyorum’ diye cevap verecek utanmasa. Böyle bir saygısızlık, böyle bir hainlik affedilemez. Ülkenin kurucusunun fotoğrafını bebek katiliyle nasıl yan yana koyar ve nasıl ikisini bağdaştırırsın. Seni Yunan olmaktan kurtaran adamın fotoğrafını ülkeni Amerika’nın desteğiyle ele geçirmeye çalışan bir vatan hainiyle nasıl karşılaştırırsın.

Adım kadar eminim bu ‘Şeref’ ile birlikte çalışmayan insanlar eninde sonunda kendi pisliklerinde boğulacaklar!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.