Konya
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.56
  • ALTIN
    2496.0
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62707.09$

BİRLİK ŞUURUMUZ DEVAM ETMELİ

22 Ağustos 2016, Pazartesi 09:15

 

15 Temmuz gecesini unutmayacağız…

Tarih, insanların olduğu gibi halkların, milletlerin ve devletlerin de zor bir süreçten geçtiği zamanlarına şahit olmuştur.

Aziz milletimiz de büyük badirelerden geçmiş, zaferler kazanırken diğer taraftan da beklemediği yerden ihanetler görmüş, ağır bedeller ödemiştir.

 Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar’ın barut kokan hatırası hâlâ hafızalardadır. Cenâb-ı Hakk, cennet vatanımızı korumuş ve muhafaza eylemiştir. Canını hiç düşünmeden feda eden ecdadımıza sayısız zaferler lütfetmiştir.

Yüreği iman dolu bu necip milletin evlâtları, elinde silah olmasa da en zorlu ihanetleri birlik ve beraberlik içinde omuz omuza vererek Cenâb-ı Hakk’ın inayeti ve yardımı ile atlatmıştır.

Elbette bu zor günler de geride kalacak. Allah’ın yardımıyla yaşadığımız acıların üstesinden gelecek, huzura ve sükûna yeniden kavuşacağız. Ancak daha ağır bedeller ödememek için her türlü hile ve tuzağın farkında olalım.

 Mümine yakışır bir şekilde basiret ve feraseti elden bırakmadan, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in ifadesiyle, “birbirine kenetlenmiş tuğlalara benzeyen” kardeşlik duvarımızda gedikler açılmasına asla izin vermeyelim.

Hiçbir insani ve ahlaki değer tanımayan cinayet şebekelerinin işlediği cürümlerden dolayı, aynı kıbleye yöneldiğimiz, aynı peygambere ümmet olduğumuz, sevincimizi ve kederimizi, varlığımızı ve yokluğumuzu paylaştığımız masum kardeşlerimizi suçlamayalım.

Bu mâlum ihanet çevreleri Müslümanların içlerine sızmış münafıklık alâmeti gösteren hain mahlukları iyi tanıyalım. Kuruların yanında yaşlarda yanmasın.

Muhakkak ki bu temizlik harekâtı kolay olmayacaktır. Burada Devletimizin yöneticilerine, milletimizin fertlerine ve güvenlik güçlerimize önemli görevler düşmektedir.

İçimizden bu hainleri söküp atmak zaman alabilir. Lâkin milletimizin 15 Temmuz da gösterdiği kahramanlık gücüyle beraber, birlik ve beraberlik şuuru da ilelebet devam etmelidir.

Vatan ve millet sevgisi, sevgilerin en yücelerindendir. İslâm; vatan sevgisini, imandan saymıştır. Çünkü iman olmadan vatanın; vatan olmadan da varlığımızın hiçbir mânâ ve değeri yoktur. Bu nedenle; bir insanın, hayatta karşılaşabileceği en büyük sıkıntı, vatansız kalmaktır.

Türk milleti olarak bizlerin, vatanımıza olan sevgimizi ve bağlılığımızı, diğer milletlerden üstün kılan bir özelliğimiz olup, bu farkımız tarihsel bir gerçektir. Çünkü bizim için vatan sevgisi en asil ve en yüce bir sevgidir.

 Bizler vatanları uğruna, şehitlerinin ve gazilerinin kanlarıyla destan yazan, milletinin geleceğini kendi menfaatlerinden üstün tutan bir anlayışta olan ve ecdadımızın bu vatan topraklarını bizlere nasıl emanet ettiğinin bilincinde olan kutsal bir vatan sevgisine sahibiz.

Dilimiz, kin, öfke ve nefrete değil; kalbimizdeki sevgi, şefkât ve merhamete tercüman olarak  hareket etmeliyiz ki yaşadığımız acılar daha büyük acılara sebep olmasın. Düşmanlarımızı sevindirmeyelim.

Çok uyanık olmalıyız. Bugün İslâm coğrafyasında yaşananlar, kadınlarımızı, çocuklarımızı, canlarımızı, değerlerimizi, tarihimizi, kültürümüzü ve medeniyetimizi yok etme çabasında olanların hangi noktaya eriştiklerini açıkça göstermektedir.

Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Libya’da, Mısır’da ümmetin birliği, milletin şerefi, vatanın hürmeti ayaklar altına alınıyor. Aziz milletimiz, engin basiretiyle tüm yaşananların farkındadır. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak ümmet olma bilinciyle dünyaya umut ışığı olmaya devam etmek bu milletin mayasında vardır.

Cenâb-ı Hakk, aziz şehitlerimize lütfuyla, keremiyle, rahmetinle muamele eylesin. Onları cennetiyle ve cemaliyle müşerref eylesin. Ailelerine sabır ve metanet ihsan eylesin. Dinimizin, devletimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici belâlardan bizleri muhafaza eylesin. Kendisine inanan bu necip milletten yardım ve inayetini, kuvvet ve rahmetini esirgemesin. Amin.

Gönülden Muhabbetlerimle.

 

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.