Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2424.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64440.54$

BİR O POLİS MÜDÜRÜ HARİÇ (!)

26 Mart 2022, Cumartesi 00:00

Dün güne Emniyet Müdürümüz Sayın Engin Dinç Beyin daveti üzerine Polis Evi’nde başladık.

Önce şunu açık seçik net olarak ifade etmeliyiz.

Bir insan önce kendisini bilecek.

Allah’ıma sonsuz şükürler olsun ki 42 yıldır Konya-Ankara-İstanbul ve ardından yine emeklilik dönemi ile Konya’da gazetecilik yapmaya çalışarak karnımızı doyurabiliyorsak, çoluğumuzu çocuğumuzu yetiştirebildik ise bu 42 yıllık süreçte elimizden tutan, gerektiği zaman önümüze ışık olan o sihirli elin devlet olduğunun bilincindeyiz.

Bu cümleler ile dananın altında buzağı aramayın.

Türkiye’de hele hele siyasetin merkezi Ankara’da, paranın başkenti İstanbul’da tarihi haberlere imza atabilmek için arkanızda size güvenen sizin elinizden tutan Devletin resmi görünen ve görünmeyen güçlerinin gölgesini arkanızda hissetmek zorundasınız.

Aksi takdirde birileri görünen ya da görünmeyen güçleri ile sizi çekirdek gibi çitler.

42 yıllık gazetecilik felsefemde Türkiye’yi yöneten siyasi partiler kim olursa olsun benim için Devletin Valisi, Polisi, askeri, Cumhuriyet Savcısı … hep Devlet demekti. 

Lise yıllarında başlayan muhabirlik aşkı ile bugün geldiğimiz emeklilik günlerinde nokta DEVLET ‘in bende kara bir lekesi, hatırlamak dahi istemediğim bir kara süreci var.

Allah’ın bildiğini kuldan saklama bir anlamı yok.

O dönemde 40 yıllık DEVLET anlayışım beynimden de yüreğimden de gitti gitti geldi.

Gittiği dönemler çoğunluk idi.

Ve o kara dönemin Emniyet Baş Müdürü çok şükür bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kırmızı bültenle arananlar listesinde ve malum Amerika Birleşik Devletleri’nde gizli kaçak göçek yaşamaya çalışıyor..

İşte o KARANLIK dönemin ardından sonra her Valiye, Cumhuriyet Başsavcılarına, polise askere korkarak hatta öfke ile bakıyordum.

………….

Çok şükür dün sabah olduğu gibi Engin Müdürü dinlemenin ötesinde, polisten aldığım enerji, hissettiğim duygular ile yine benim O Devletimin gücüne, büyüklüğüne, adaletine, insanlığına eskisi gibi bakıyordum.

Cenab-ı Allah’ım bu millete ve Devletimize bir daha o KARA dönemi yaşatmasın.

………………….

Ankara’da Mehmet Ağar Genel Müdürüm ile birlikte çalıştığım dönemlerde dahil Konya polisinin bugün kendi bünyesinde oluşturduğu EMNİYET MEDYA BASIN BİLGİ MERKEZİ gibi bir birim hiç görmedim şahit olmadım.

Meslekte o ilk yıllarda yaptığımız polis adliye muhabirliği döneminden bugünleri yaşarken çekilen çile ile geldiğimiz noktayı yaşamayan bilemez.

……………….

Engin Müdür için daha Konya’ya gelmeden atama kararının hemen ardından yazdıklarımız 8 aylık süreç içerisinde gelişerek devam ediyor.

Müdür Bey dün sabah pek çoğu yazılmamak şartı ile dediği için çok net ifade edemez isek de Konya’yı kısa sürede polis gözü ile çoktan çözmüş.

Siyasetçilerin ve bürokratların çok sevdiği o yaldızlı HUZUR ŞEHRİ, HUZURUN BAŞKENTİ KONYA cümlelerinin altını doldurabilmek için Engin Müdür ve ekibi elbette Sayın Valimiz Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Baş Savcımız Ramazan Solmaz Bey ile muhteşem bir çalışma birlikteliği sergiliyorlar.

Bu dönem bu ekibin içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’da var.

Mesela hepimizi yoran bu sert çetin kış şartlarında Konya polisi ile Konya Büyükşehir Belediyesi ortak çalışma içerisindeydiler.

Engin Müdür mesela HUZUR BAŞKENTİ KONYA’nın çocuklarının uyuşturucu ağına düşmemesi için verilen mücadelenin birazcık kapağını açtı.

Bunu sadece anlamak isteyenler için tabii.

Konya’da Allah korusun Narkotik ekipleri çocuklarımızın geleceği için 24 saat alarmdalar.

Konya’da çocuklarımız gençlerimiz bu alçakların ağına düşmeme adına çok büyük bir risk altındalar.

Yine bu konuda Konya’da ki örnek mücadele binaları artık feryatlara cevap veremez halde.

Ve şimdilik sessiz sedasız götürülmeye çalışılsa da Valimiz Vahdettin Özkan Beylin başkanlığında bu konuda yeni binaların ve birimlerin hizmete girmesi için yapılan çalışmalarda büyük yol alınmış durumda.

……………….

Konya’nın trafiği Konya polisi içinde ayrı bir dert.

Baştan sonu, bir uçtan bir uca bu şehir içi trafiğinde nokta vuruşlar için Konya Polisi yine Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yapıyor.

Mesela Engin Müdür açıkça söyledi.

 “Türkiye’de ilk defa polis ve zabıta aynı araçta çalışıyor”

………….

Ne demek istediğimi bu cümle ile daha iyi anladınız değil mi?

……………

Tüm Konya basını gibi bizim arkadaşlarımızda Sayın Müdürün açıklamalarına en geniş şekilde değerlendiriyorlar.

Bu haberler dünden itibaren önce internet sitelerinde sonra ekranlarda bugünde yazılı basında yer alıyor.

Sonuç; Devlet babalığını hak ve adalet içerisinde yaptığı sürece yasal ve helal olan hiçbir insanımızın burnu dahi kanamaz.

Biz Devletle böyle tanıştık inşallah bundan sonra da aynı duygu ve düşüncelerle mesleğe ve hayatımıza noktayı koyarız.

Allah bu devlete zeval vermesin inşallah.

MEDAŞCILARIN HAKKINI VERMEMİZ LAZIM

Bugün millet olarak öyle bir hale geldik ki yarım saat elektriksiz ve internetsiz bir hayatı düşünemez olduk.

Gelişmişliğin ölçütlerinde bu güzel ve olması gereken bir durum gibi görünse de Türkiye olarak hızlı büyümenin sıkıntısı her yerde çektik ve çekmeye de devam edeceğiz gibi.

Malum bu sene Konya merkez ve bölgesel olarak yıllardır hatırlamadığımız bir kışı geçirdik.

Geçirdik diyorum herhalde bundan sonra o Sibirya soğuklarını ve etkili kar yağışını görmeyiz gibi.

Bu çok zorlu şartlarda son iki haftadır bir ekibin çalışmasını görüyorum ve bu insanlara Allah için dua ediyorum.

MEDAŞ ekipleri o soğuklardan bu yana Pazar günleri bile saat 8.30 da mesai veriyorlar.

Biraz ıncık bir insan olduğum için her sabah ve her akşam dönüşü bu ekibi iki haftayı aşkın süredir birebir izliyorum.

Çalışan işçi kardeşlerimiz başlarında ki kontroller vallahi de billahi de kafalarını kaldırmadan işlerini yapmaya çalışıyorlar.

Bu arada zaten iki şerit ve dar olan güzergahta ise trafik açısından aksaksız son derece modern güvenlik tedbirleri alınıyor, dikkatsiz sürücüler bile bir hizaya sokuluyor.

Belli günlerde yapılan belli süreli elektrik kesintileri 24 saat önceden abonelere mesaj yolu ile duyuruluyor ve insanlarda doğal olarak tedbirlerini bu saat dilimine göre alıyorlar.

Elektrikler kesildiği zaman nasıl zıplıyorsak, bugünde bu işlerin tıkır tıkır işlemesini sağlayan Genel Müdüründen en alt biriminde ki işçi kardeşlerimize kadar herkese teşekkür ederiz.  

 Allah sizlerden razı olsun.

Allah kimseyi karanlıkta bırakmasın.

Çünkü bizler evimizde, ofisimizde sıcacık otururken sizler adamın nefesini donduran o soğukta durmaksızın çalışıyordunuz.

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İyi ve doğru insanların kıymeti kaybedilince anlaşılır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kadınlar Pazarı bölgesinde bazı dolmuş sürücüleri yolun sağına yanaşmadan sol şeritte indi bindi yaptırmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    ABDURRAHMAN
    26-03-2022 21:20

    Kadınlar pazarı çevresindeki yollarda 1 hatta 2 şeritte dahi araçlar park etmiş ve bu bölgede ne emniyet ne de belediye trafik ekipleri herhangi bir işlem yapmazken zaten tek şeride düşen yolda minibüslerin durması demek trafiğin durması demektir.

  • yorum avatar
    ahmet öztemel
    26-03-2022 11:42

    Size o kara günü yaşatanların cezasını Allah versin. Özellikle narkotik alanındaki mücadele için yetkililerimize güç kuvvet diliyorum. Çok zorunlu ve hayati bir çalışma. Başarılar dilerim, sağolsunlar, var olsunlar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.