Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

Binbir derde şifa etkisi olan Bamya’nın faydaları

17 Temmuz 2019, Çarşamba 09:17

Sevgili okurlarım, bugün köşe yazımda sizlere Konyalıların en sevdiği yiyeceklerden biri olan Bamya’dan sizlere faydaları konusunda bilgi aktaracağım. Bamyanın faydalarını öğrendikten sonra evinizden bamyayı eksik etmek istemeyeceksiniz. İçerdiği güçlü mineraller ve besin kaynakları sayesinde oldukça faydalı bir sebze türü olan bamya sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin en sevdiği yiyeceklerden birisi olarak biliniyor. Tropikal ve sıcak iklimlerde yetişebilen bir sebze türü olan bamyanın faydaları sağlıklı bir vücudun temel yapıtaşlarından birisi olarak vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besin kaynaklarını tek bir porsiyon ile sizlere sunuyor.

Bamyanın faydaları saymakla bitmiyor. Bindir derde deva etkisi ile dikkatinizi çekecek bamya ne işe yarar merak mı ediyorsunuz, işte cevabı...

Çok daha sağlıklı ve genç bir cilt

Bamyanın faydaları arasında ilk sırada cilt üzerindeki etkileri yer alıyor. İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındırması sebebiyle çok daha sağlıklı ve genç bir cildin sahibi olmanızı yarayacak bu sebze cilt dokularını yenilemesinin yanı sıra cildin daha genç görünmesini sağlıyor.

Saç bakımında etkili bir ürün

Saç bakım ürünlerinin içeriğinde yer alan bamya ile çok daha sağlıklı saçların sahibi olabilirsiniz. Saçların kabarmasını önleyen bu özel ürün kafa derisi için doğal nemlendirici özellikleri ile de dikkat çekiyor. Özellikle kıvırcık ve cansız saçlar için ideal bir bakım ürünü olan bamyanın saç üzerindeki diğer bir etkisi ise kepekle savaşması.

Böbrek hastalıklarını önler

Böbrek hastalıkları için önemli nedenlerden birisi diyabet hastalığıdır. Diyabet sorununuz varsa böbreklerinizde sorun yaşmamak adına düzenli olarak bamya suyu tüketmeniz faydalı bir seçim olacaktır.

Güçlü bir antioksidan desteği

Bamyanın faydalarından bir diğeri ise güçlü bir antioksidan olması. İçerdiği besin değerleri sayesinde kanser, erken yaşlanma ve çeşitli kronik hastalıklara karşı koruma kalkanı haline gelen bamya şifalı özelliği ile dikkat çeken bir sebze türü.

Diyabeti önlüyor

Bamya içerdiği kuersetin, kateşin, epikateşin, rutin ve prosiyanidin gibi antioksidanlar sayesinde halk arasında şeker olarak bilinen diyabet hastalığını önlemede etkili bir sebze türü olarak karşımıza çıkıyor.

Sindirim sistemine yardımcı oluyor

İçeriğinde çözünür lif barındıran bamya kan şekeri seviyelerini artırmasının yanı sıra sindirim sistemini hızlandırma görevi de görüyor.

Kolon kanserini önlüyor

Yemeklerinize bamya ekleyerek vücuttaki birçok sağlık sorununa neden olan kolon kanserini önlemeniz mümkün. Bunun için özellikle yaz aylarında sebze olarak bamyayı tercih edebilirsiniz.

Obeziteyi kontrol eder

Obezite günümüz neslinin en büyük sorunlarından birisi. Tüm dünyada büyük bir sorun olan obeziteyi önlemek için bamya tüketiminizi artırabilir, daha sağlıklı bir beslenme düzeni yaratabilirsiniz.

Kolesterol seviyesini dengeler

Kandaki kolesterol dengesine göre ortaya çıkabilen kalp sorunlarını ve rahatsızlıklarını engellemek istiyorsanız bamya tüketimi yapmalısınız.Obezite ve kalp rahatsızlıklarına neden olan kolesterol üzerinde dengeleyici bir etki sunan bamyayı sıklıkla tüketerek faydalarından yararlanabilirsiniz.

Kabızlığı önler

Kabızlık gibi sindirim sistemi problemleri yaşıyorsanız bamyanın faydalarından yararlanabilirsiniz. Bamya ne işe yarar merak edenler için kabızlığı önleyici etkisi ile dikkat çeken vücut içindeki suyun emilmesini sağlayarak kabızlığı önlüyor.

Son olarak bamyanın diğer faydalarını söyle sıralayabiliriz.

Astımı önler,Güneş çarpmasını önler,İçerdiği lifler sindirim sistemine yardımcı olur,K vitamin desteği ile kemikleri güçlendirir,Güçlü folat içeriği sayesinde bebeklerde nöral tüp defektlerini azaltır,Stres ve depresyonu azaltır,Kan basıncını düşürür,Ülseri önleyerek midedeki asidi dengeler.

Konyamızda genellikle çarşı ve pazarlarda yaz aylarında daha çok bulunan bamya değerlendirmenizi tavsiye ederim.Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.