Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9672.62
  • BTC
    63700.12$

BİLİNÇALTI TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ

25 Ağustos 2021, Çarşamba 08:31

Herkes bir şeyler ister, istiyor da. Bu istekler, insanın var olduğu sürece devam edecektir. Ama hayat, istemekle değil, düşüncelerle ve düşünceleri eyleme dönüştürmeyle gerçekleşir. Maalesef insanlar ne istediğini, nasıl davranacağını, nasıl düşüneceğini bilmez, söylemleri ve düşünceleriyle kendi başarısızlığını ortaya çıkartır.

Başarı ve mutluluk, sizin duygu düşüncelerinizde ve bilinçaltınızda gizlidir. O gizli olanı açığa çıkarmak eyleme dönüştürmek için de bilinçaltını, olumlu ve teşvik edici sözlerle, düşüncelerle doldurmanız gerekir.

Ne istediğinizi ve ne yapacağınızı biliyorsunuz, ama nasıl yapacağınız konusunda bir fikriniz yoksa ne istediğinizin bir önemi yok. O istekleriniz sadece istekte kalır ve gerçekleşmez. Çünkü sadece gerçekten istemekle bu başarı gelmiyor. Başka bir gerçek var ki, sizin buna inanmanız ve başarı için bilinçaltına gönderdiğiniz söylemlerinizin de olumlu olması gerekir. O yüzden mutluluk, başarı ve huzur için sizin bilinçaltınızı inandırmanız gerekiyor. Bu da sizin duygu ve düşüncelerinizdedir. Bunu bir başkası size veremez. Bilinçaltınızı olumsuz düşünce çöplüğüne çevirirseniz, elde edeceğiniz şeyler de olumsuzluklar olacaktır. Mutsuzum, başaramam, huzuru bulamıyorum gibi olumsuzluklarla zihninizi yormayın, bilinçaltınızı bu olumsuz cümlelerle doldurmayın. Bunlar sizin azminizi kırar ve sabrınızı zayıflatır, kendinize olan güveninizi ortadan kaldırır. O zaman gerçekten başarısız, mutsuz ve huzursuz olursunuz.

Peki, ne yapmak gerekir? Öncelikle kendinize inanmak, kendinize güvenmek gerekir. Duygu ve düşüncelerinizi bu yöne yönlendirmeniz gerekir. Mutsuzum yerine mutluyum, başaramam yerine başaracağım demeli ve buna öncelikle kendiniz inanmalısınız. Bunlar, hayatınızın felsefesi olmalı ve zihninize sürekli bu sinyalleri vermeli, bilinçaltınıza bunları yerleştirmeniz lazım. Zaten kendinize inanmıyor ve güvenmiyorsanız, inanmadığınız şeyleri başarmanız da mümkün değildir.

Her düşüşünüz tekrar ayağa kalmak olsun. Sakın yine düştüm diye zihninizi yormayın, ” evet çoğu insan gibi ben de düşebilirim, düştüm de, ama ben, düştüğüm gibi tekrar ayağa kalkar, yoluma devam ederim” deyin. Bunu sürekli kendinize söyleyin.  Eğer bunun aksini yani “ben başarısızım, ben düştüm, kalkamam, hep mutsuz ve huzursuzum” gibi sözleri sürekli söylemene gerek yok, sadece bir iki kere bile söylemen, senin çökmene, istediklerinden, hedefinden vazgeçmene ve mutsuz olmana yeter de artar bile. O saatten sonra kurtulman da mümkün değildir. Çünkü zihnine yolladığın ve bilinçaltını doldurduğun bu olumsuz kelimeler, sana bunu başaramayacağını dikte edecektir, çökmene sebep olacaktır, basit bir problemi bile çözemeyeceksin ve seni hiç kimse de kurtaramayacaktır.

Bu olumsuz duygu ve düşüncelerle, sözler ve yılgınlıklarla kendinizi üzdüğünüzün ve cezalandırdığınızın farkındasınız, değil mi? Yani düşmana gerek yok, düşman olarak siz size yetersiniz.

Unutmayın! İstemek kadar, azim ve olumlu duygular olmadan, başarı için bütün imkânlara sahip olsanız bile, bilinçaltına gönderdiğiniz olumsuz düşünceler size engel olacak, hiçbir başarıyı yakalayamayacaksınız. Öncelik istekse, sonrasında bilinçaltı temizliği ve olumlu düşüncelerle kendini inandırıp eyleme geçmek şarttır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.