Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2424.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64283.16$

Bilim, Teknoloji ve Hatipoğlu!

19 Ocak 2019, Cumartesi 08:47

Sevgili dostlar gün geçmiyor ki ülkemizde şaşırmayacağımız bir olay yaşansın. Bu hafta kıştan, kardan, soğuklardan yani kısacası havadan, sudan bir yazı yazmayı planlıyordum ki Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile ilgili çok ilginç bir gelişme oldu.

Önceki gün TBMM'de kabul edilerek yasalaşan torba kanun ile Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ismi "Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi" olarak değiştirilmişti. Ardındansa Ramazan ayına özel yaptığı tv programlarıyla, orada sorulan birbirinden ilginç sorular ve cevaplarla ve aldığı ‘yüksek maaş’ iddialarıyla zaman zaman gündeme gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörü olarak atandığını öğrendim.

Şaşırdım, çok şaşırdım hem de, çünkü yıllardır inanılmaz rakamların konuşulduğu maaşıyla daha orucu neyin bozduğunu öğretememiş bir profesörün gençlere ne öğreteceği, nasıl öğreteceği benim kafamı karıştırdı. Sormak, sorgulamak, ilmin, bilimin doğasında var, hatta dinimizde ilk emirdir ‘OKU’ o yüzden önemlidir eğitim yuvalarımız. O yüzden bir Bilim ve Teknoloji üniversitesinin her ne kadar başına ‘İSLAM’ ibaresi sonradan eklense de (Düşünülenin, konuşulanın aksine bilimle İslam’ın çeliştiğini asla düşünmüyorum, aksine İslam’ın bilimin öncü kaynağı olduğuna inananlardanım) bu saygıdeğer beyefendinin rektörlük edebileceği düşüncesi bana mantıklı gelmiyor.

Çokta sert gitmemek istiyorum, sonuçta beyefendi bir Profesör, elbette ki dini çalışmalarının yanı sıra ilmi çalışmaları da vardır ama... ‘Kütükler ağlıyordu, ağaçlar yürüyordu’ diyerek ders vermeyecek öğrencilere bu anlatım tarzında hikayelere inanmalarını beklemeyecektir umarım. Çünkü malum beyefendi dudak uçuklatan rakamlar kazanırken, fakirlere bir kuru ekmekle geçinip Allah’ın öteki dünyada onları ödüllendireceğini anlatıyor. Hatta hem tv programlarından hem de biri İslami diğeri normal hatta içkili otelinden kazandığı bu rakamlar gündeme geldiğinde çok ağır bir karşılık vermişti.

Ben insanım ve insanın doğal olarak kafası karışıyor. Adı bilim ve teknoloji Üniversitesi ve Rektörü ise televizyon starı bir ilahiyatçı. Cern'in başına bir papaz getirmek gibi bir şey. Demek ki rektörlük işinde de iyi para var, yoksa ne diye TV programından vazgeçsin? Diye düşünüyor insan.

Umarım ilerleyen süreçte Nihat Doğan bir üniversitenin veya başka önemli bir kurumun başına getirilmez…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.