Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2417.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64138.69$

Bilgi Kirleniyor

14 Eylül 2021, Salı 09:05

Bana hak vereceğinizi ümit ediyorum. İnsanlığın ve beraberinde beyinlerin fikir ve düşüncelerin kirli bir vadiye sürüklendiğini görüyoruz.

Her şey kirleniyor. Temiz, berrak, orijinal ve sade bir şey bulmak nerede ise imkânsız.

Doğru bilgi insanı doğruya, yanlış bilgi yanlışa götürür. Doğru kimseler az çalışıyor, ortalıkta az bulunuyor, eğri kimseler çok çalışıyor ve ortalıkta onlar var. Bu nedenle insanlar erişebildiği her yerde yanlış ve eğri bilgi ile haşır neşir oluyorlar.

Doğru tektir. Tek Allah, tek din, Tek Kur’ân var. Amma gel gör ki, öylemi. İnsanlık arenasında ne dinler, ne ilahlar var. Vahye inanmaz, Allah tanımaz ne namussuzlar var ki, her yerde onların boruları ötüyor. Asla inkâr edilmez, karşı gelinmez hakiki bilgileri bile yok sayan bu güruh anti tezlerini üretriyorlar.

Her doğru görüşün ve bilginin tam tersini boy boy üretmişler, bakteri gibi. Hatta yanlış arasında doğruya erişmek de imkânsız.

Beyazı gösterip, bu aktır desen, hayır bu karadır, gridir, gümüştür, lakedir diyen hatta beyaz dememek içim beyazımtrak diyen çok fazla karşı taraftar bulursunuz.

Bilgi kirliliği bizi bozdu. Ayrışmayı çatışmayı ve kargaşayı husule getirdi.

Bu kirlenme, insanlığı kötü sonuçlara götürür.

Mesela, haberler çarpıtılır, İnsanlar şaşırtılır. İşin sonunda cahiliyye devri hortlatılır. İnsanlar diri diri çocuklarını toprağa gömerler. Yoktan sebeplerle çevresindeki insanları gözünü kırpmadan asar, keser. Hemen hemen her gün böyle olaylara rastlıyoruz zaten.

Gidişat kötü. Buna dur denilmeli, ilerlemesi önlenmelidir. Devlet ricalimizin dikkatlerine sunulur. Tam da sosyal medya için düzenleme yapılacak lafları gündemde iken bu konuya daha çok eğilmeli, eğrileri düzeltmelidirler. Eğri ve yanlış bilgileri hatta iftira ve uydurma bilgileri kuranlar, yayanlar ve arkasında duranların ensesine çökülmelidir.

İnsanlar Kuran okumazsa, hadisten haberdar olmazsa, Gerçek İslam âlimlerini tanımazsa hangi türden bir münkir olacağını kestirmek zordur.

Hemen şimdi, derhal el atılmalı, sonuç alıcı işler yapılmalıdır.

Yoksa mı, eyvah eyvah.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.