Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2495.2
  • BIST
    9455.12
  • BTC
    64776.75$

Beslenme Uzmanından Sağlıklı Kilonuz İçin Tavsiyeler

15 Kasım 2019, Cuma 08:56

Özellikle yaz döneminde fazla kilolardan kurtulup kış döneminde yeniden kilo artışları başlayabiliyor. Sağlıklı bir beslenme programına ek olarak düzenli egzersizler ile sağlıklı kilonuza ulaşmanız tabiki mümkün. Bu yazımda sağlıklı kilonuza ulaşmanız içi yapmanız gerekenlerden bahsedeceğim.

Düzenli egzersizler yapın.

Sağlıklı beslenme programınıza ek olarak düzenli egzersizler fazla yağlardan kurtulmanız açısından çok önemlidir.

Bol lifli beslenmeye özen gösterin.

Lifli besinler kan şekerinizde ani yükseklikler oluşturmadığı için açlık hissini ortadan kaldırır. Bağırsak faaliyetlerinizi de düzenleyen ve aynı zamanda tok hissettiren sebze, meyve, yulaf, salata gibi besinleri beslenme programınıza dahil etmenizde fayda vardır.

Karbonhidrat alımınızı sınırlandırın.

Beyaz ekmek, pirinç gibi glisemik indeksi yüksek olan karbonhidratlardan özellikle uzak durun. Tercihinizi kompleks karbonhidratlardan yana kullanın.

Ara öğünlerden destek alın.

Diyetisyeninizden yardım alarak gün içinde almanız gereken toplam enerjiyi 3 ana öğün ve 1 ya da 2 ara öğün şeklinde almanız durumunda işler daha da kolaylaşacaktır. Ara öğünler sayesinde kan şekeri kontrolünüzü sağlayacak ve ana öğünlerde porsiyon kontrolünde dikkatli olacaksınız.

Evde yapılan yemeklerden tercih edin.

Ev dışında yapılan yemeklerin enerji içerikleri yüksek olabilir. Veya ana yemek yanında servis edilen soslar toplam alınan enerji miktarını artırabilir. Bu yüzden evde hazırladığınız, içindeki yağ ve tuz miktarını bildiğiniz yemekler sizin için daha doğru bir tercih olacaktır.

Kendinizi motive edin.

İnandığınız şeyleri başarmanız zor değildir. Hedefinize odaklanın ve bu yolda yaptığınız fedakarlıkların karşılığını alacağınız o güzel günleri hayal edin.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.