Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2424.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64195$

Belediye Ekibi Çek Kızları Orta Çağ Gezisi Etkinliğinde

29 Haziran 2022, Çarşamba 08:03

Belediyecilik 20 yıl önceki gibi değil; sınırsız imkanlar, sınırsız yetkilere sahip artık Belediye Başkanları. 2000 öncesi Belediye binasını boyatmanız, Belediyenizin Sağlık Ocağı’na tıbbi malzeme satın almanız bile Tasarruf Tedbirlerine takılır, Merkezi Hükümetten izin istemek zorunda kalırdınız. Kafanıza göre makam aracı almayı hayal bile edemezdiniz.

16 yıl görev yaptım, yurt dışı gezi programları hiç gündeme gelmedi. Günümüzde Belediye Başkanları, yöneticileri ve Meclis Üyelerinin bir ayağı yurt dışında. Belediyeler artık Dünya Belediyesi. İçeriden dışarıdan her türlü yardım ve destek talebine cevap verebilecek durumda. Kardeş kentler dünyanın dört bir yanından.

Gazetelerde belediyenin adı da belirtilerek yazıldı, tekzip edilmedi, açıklama gelmedi; doğru olduğunu kabul ederek yazıyorum; bir Ege Belediyesi 67 kişiyle Teknik Gezi’ye çıkar Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’ne. 1 milyon 21 bin liraya mal olacaktır gezi. Son gün içeriği paylaşılır ekiple “Orta Çağ Gecesi Etkinliği; müzisyenler ve orkestra eşliğinde birbirinden güzel Çek kızlarının yaptığı ateş danslarını izleyecek, Çekya Mutfağının tatlarını deneyecek  ve meşhur biralarını tatma fırsatı yakalayacaksınız”

Bizim Meclis Üyelerimiz de geziyor ama bizde böylesi olmaz. Selçuklu Belediye Meclisi kararlarına göre ” Türklerin Mirası Projesi kapsamında Özbekistan” “Türk Devletleri Eserleri Gezisi Türkmenistan/İran” ve Belediyelerimizin ciddi destek verdiği kapı komşumuz haline gelen Saraybosna Belediye yetkililerimiz ve Meclis Üyelerimizin gezi programları. Ben bu gezilerden Konya’nın ne kazandığına bakarım, elbette bir de maliyetlerinin açıklanmasını arzu ederim.

Selçuklu Belediyemiz uluslararası ilişkiler yönünden neredeyse Dünya Belediyesi. Sosyal yardımlar , klasik deyimle “soft power” adına da ciddi destekler vermekte. 2022 yılı Meclis kararlarına göre Selçuklu Belediyesi’nin desteklerini paylaşıyorum;

Tahir Büyükkörükçü Gençlik Merkezi’ne 300 metrekare halı, ses sistemi, 500 metrekare parke, suntalam, MDF; Ayşe Tümer İlköğretim Okulu/M.Zahit Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi /Şehit M.Ak Ortaokuluna bilgisayar ve malzemeleri; Urfa’da yapılacak Robot Yarışması için okullara ve Danışman Öğretmenlere araç ve tişört desteği; Saraybosna Maarif Okulları Kampus içindeki Bosna Hersek İslâm Birliği Vakıflar Riyasetine ait iki bina kiralanma bedeli aylık 8000 euro’ya kadar ; Kuzey Makedonya Radovic İli Konçe kasabası Kuran Kursu iç donanımı için malzeme; Priştine HumanCare Sağlık Merkezi’ne medikal araç gereç; Srebrenitsa Huzurevi Merkezi bungalov ev donatıları desteği; Konya Müteşebbis Kadınlar Derneği talebi malzemeler; Selçuklu Bölgesinde 11500 ton kömür dağıtımına destek; Bitlis Adilcevaz Aydınlar Belediyesi’ne cenaze nakil aracı; Konya Özel Harekat Müdürlüğü depo binası yapımına destek; Türkiye Gençlik Vakfı’na ait yurt binasının biten kira sözleşmesinin yenilenmesi ve Belediye tarafından tekrar Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsisi; Beyhekim Eğitim Araştırma Hastanesi AMATEM ve ÇAMATEM  birimlerine ihtiyaç duyulan  muhtelif sanatsal malzemenin alımı; Rumi Görme Engelliler Derneği’ne eğitim malzemeleri desteği; El-bir Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne 50 adet kuzine, Valilik Hizmet Binası iç mimari proje yapımı; Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne iki araç tahsisi; Ellerbir Derneği’ne depo, aşevi için yer tahsisi; Kamu Kurum ve Kuruluşları ile okul, mabet ve Kur'an Kurslarından; 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler seçimine kadar gelecek taleplerin karşılanması;;  Saraybosna-Starigrad Belediyesi kapsamında Bosna Hersek Uluslararası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne 1 adet Okul Servis Aracı alınması; Donji Vakuf şehrinde yer alan Bosna Hersek Uluslararası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine ait yurtta kalan 20 öğrenciye destek sağlanması; ; İslami Değerleri Tanıtma Vakfınca, Elmas Külliyesi Camiinde Ramazan ayına kadar on beş günde bir gerçekleştirilecek programlarda katılımcılara ikram edilmek üzere kutu süt, kandil simidi yahut benzeri ikramlar ile Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Orta Okulunda 5. sınıfta okuyan 70 öğrenciye Pratik Arapça Kursunda okutulacak "Teallem el Arabiyye" isimli kitaptan 3 set 75 takım olmak üzere temin edilmesi; Selahattin Caminin cemaat kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı cami yanında bulunan arsaya ek bina yapımı; Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesinin Selçuklu İlçesi Hanaybaşı Mahallesi Saray Caddesi 42535 ada 3 nolu parselde bulunan arsa üzerine Kültür Merkezi Binası, Öğrenci Yurdu Binası, Okul Öncesi Eğitim Binası İnşaatları için destek sağlanması; Isparta Yenişar Bademli’de yapılacak 11. Selçuklu Gören Eller Derneği katılımcısı 50 kişiye kamp süresince 3 öğün yemek sağlanması; 4. Sufi Sinema Günleri Festivali’ne destek; Konya Enduro Festivaline ses, ışık, sahne vb destek; Türkçe ve Türk Kültürü yaygınlaştırılması ve coğrafyadaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği ve malzeme desteği..

Sosyal yardımlarda çok cömertiz görüldüğü gibi.

Belediyemiz yayınlarına yenileri eklenmiş. “Anadolu Selçuklu Çağı Taç Kapıları” ve “İpekyolu Konakları, Anadolu Selçuklu Hanları”. Kitaplar elbette nadide eserler ancak gene de 750 ve 1500 liralık bedellere keşke daha fazla sponsor olunabilseymiş. Nitelikli eserlerin devamını dilerim.

Selçuklu Belediyesi 2022 Meclis kararlarından yapılacak yardım kararlarını paylaştım. Sağlıklı günler.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.