Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2429.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66268.98$

BAYRAMIN TADI

14 Haziran 2018, Perşembe 09:35

Ramazan ayının son günü,son oruçlar tutulup gün doğarken bayram namazı ile başlamış olacağız bayrama. Herkes bir telaş herkes bir heyecan içinde. Büyük küçük, yaşlı genç bayram telaşına bir hafta önceden girdi bile. Çocuklar kıyafet oyuncak derdinde, kadınlar temizlik yemek hazırlığında, evin erkekleri hem maddi hem manevi yükü omuzlama peşinde.ama yine ağızların tadı yerinde. Herkes bayramlaşma adına koşar adım hazırlıklardan şikayetsiz  bir halde. Büyükler küçükleri bekler bir hal hatır sorup gönül alsınlar diye, küçüklerde büyükler bir tebessüm etse bizi de sevindirse derdinde. Bayram tamda paylamak bir olmak hatta bayram hatırına derdi tasayı unutup gerçekten mutlu olmak demek. Millet olarak bir olarak belki de yaptığımız en güzel şeydir bayramlaşmak. Her şeyi güler yüzle bolca ikramla servet gibi ortaya sermek demek bayram demek bizde. Geçmişimizi geleceğimizi mutlu etmek. Mezarlıklardan, beşikte ki çocuklara kadar herkesi düşünmek herkesi düşünecek kadar sabra ve iyi niyete sahip olmak demek.

Bu bayram demek gerçekten insan olabilmek demek bizde. Bayramlarımızı milletçe bir olarak huzur için de bir bütün olarak kutlamak dilekleriyle.mübarak ramazan bayramımız kutlu ve mutlu olsun el birliğiyle.

TACİZSİZ, TECAVÜZSÜZ YARINLARA

Tam da bayram arifesinde yine insanın midesini bulandıran kanı tam anlamıyla beynine sıçratan bir olay yaşandı maalesef ki. 12 yaşında bir erkek çocuğu evde yalnız. 6 yıldır komşusu olan bir insanlık rezaleti nefes alan aciz bir varlık. İnsan denilemeyecek kadar iğrenç biri… çocuğun evde yalnız olduğunu fark ediyor ve eve girmeye çalışıyor. Çocuk korktuğu için kapıyı açmıyor fakat insanlık yoksunu tacizci pencereye yükleniyor. Bir taraftan korkulukları kırmaya çalışırken bir taraftan açık olan pencereden küçücük çocuğu taciz etmeye çalışıyor. Korkan çocuk pencereden uzak dururken bir taraftan da bu adi herifin taciz girimlerini videoya kaydediyor. Çok şükür ki girişimi sonuç bulmuyor ve çocuğa dokunamıyor. Fakat çocukta yarattığı travma görmezden gelinecek gibi değil. O çocuk çocuk kalabilecek mi artık gerçekten. Dışarıda dilediği gibi oyun oynayabilecek mi ya da kendinden büyüklere abi, amca diye yanaşabilecek mi. O çocuk dört duvar arasından çıktığında kendini güvende hissedebilecek mi. Maalesef ki bunların hiç biri olmayacak hele ki uzun bir süre asla. Belki uzun tedavilerle biraz atlatacak ama asla zihninden o anları silemeyecekler.

Ve bunu yapan yaratık hala kaçak. Hala yakalanmadı ve hala dışarıda bir yerlerde belki de başkalarının çocuklarının kabusu olmaya devam ediyor. Yakalansa da aldığı ceza bizlere oh dedirtir mi oda malum. Ama yine de bir an evvel yakalansın istiyoruz. Çünkü gerçekten çocuklarımız çocuk kalsın, çocuklarımıza uzanan eller kırılsın istiyoruz. Bu ve bundan sonra ki bayramlarda taciz, tecavüz adına tek bir vahşet yaşanmaması dileğiyle iyi bayramlar  herkese.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.