Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2439.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64943.7$

BAŞKANI GÖRDÜK

06 Eylül 2019, Cuma 08:43

15 aydır Büyükşehir Belediye Başkanı. 

Kendisi daha önce de 9 yıl Selçuklu Belediye Başkanlığı yaptı.

Selçuklu Belediye Başkanı iken fazla sık olmasa da arada bir görünüyordu.

2018 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olunca, iletişim ve  görünürlük adına nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyordu. Hakkını yememek lazım başkan adaylığının kesinlik kazanmasından sonra, 31 Mart 2019’a kadar bir hayli fazla göründü. Seçim dönemi boyunca da çok çalıştı. Gittiği bir ilçeye, belde ve mahalleye defalarca gittiği oldu. İşyerlerini, sanayileri, konutları ziyaret etti ve oy istedi. O dönem kitle iletişim araçları ile de sıkı temas halinde oldu. Ayrıca yine o dönem isteyen kendisi ile her ortamda görüşebiliyordu.

31 Mart 2019’da; Recep Tayyip Erdoğan+teşkilat ve milletvekillerinin gayreti+ Uğur İbrahim Altay’ın gayreti  sayesinde,  Konya’da yerel  seçim  tarihinin oy patlaması yaşanırken Uğur Bey’de, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu sonuç takdir edilmesi  ve tarihe not düşülmesi gereken bir yerel seçim başarı  hikayesidir. Bu  hikayenin yazılmasında herkesin payı var. Hatta bugün biraz uzak durulmaya ve araya mesafe konulmaya çalışıldığını hissettiğimiz medya  kuruluşlarının da   payı  var. Biz böyle düşünenlerin tarafındayız. Mehtemelen kendileri de böyle  düşünüyor olmalı.               

Seçimlerden sonra ne oldu?

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 31 Mart seçimlerinden sonra ortadan adeta  kayboldu. Neredeyse “sırra kadem bastı” 150 gün ortalıkta  fazla görünmedi. Kimi zaman  gazetede  başkanı  görebilene, ulaşabilene, konuşabilene helal olsun, dedik. Başkaları bunu başarabildi mi bilmiyoruz, belki  başaranlar  olabilir ama biz  başaramadık. Gazete olarak başkana bir türlü ulaşıp, görüşemedik. Kendisinin bir çayını içip “Hayırlı olsun” da  diyemedik. Randevu taleplerimiz özel kalemin engellemeleri  karşısında cevapsız  kaldı.

Başkanın önceki gün yaptığı  basın toplantısı bu bakımdan bizim için önemliydi.            

Gidelim ve hiç değilse başkanın yüzünü aylar  sonra bir görelim dedik.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Murat Dönmez ve  en olumsuz  gelişmeler  karşısında bile   olumlu ve  iyi  niyetli düşünen Yazı İşleri Müdürümüz Zekeriya Sağlık’la birlikte başkanın basın toplantısına  katıldık. Orada  eski/yeni dostları gördük. Belediye’nin bürokratları  ile  sohbet etme  imkanı bulduk. Genel Sekreter Ercan Uslu, Genel  Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu  ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bilgiç başta olmak üzere orada bulunan  yöneticilerle konuştuk. Bu basın  toplantısının  iyi bir kaynaşmaya vesile olduğunu düşünüyoruz..              

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın basın toplantısında altını çizdiği konulara gelince...  

Tahmin ettiğimiz gibi oldu.

Uğur Bey geride bıraktığımız Pazar günü şehrimizi ziyaret eden ve 88 açılış yapan Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ,  teşekkür ederek basın toplantısına  başladı. Bu normal bir durum. Zaten böyle olması gerekirdi.  Ayrıca  başkanın defalarca  teşekkür hassasiyetinin  önemli  sebepleri var. Sayın Cumhurbaşkanı  dün  hayal edilemeyen Konya metrosunun  müjdesi başta olmak üzere, başka  önemli konularda da  müjdeler verdi. Bu durumda  sadece  başkan değil,  aslında  Konya’nın  teşekkür etmesi gerekir sayın Cumhurbaşkanı’na.

Başkanın basın toplantısında yaptığı  açıklamaların ayrıntılarına fazla girmeden,  başka ne söylediğine bakalım.

-METRO Projesinin ihalesi  muhtemelen Eylül ayının sonunda yapılacak.          

-METRO  1 milyar avro’ya mal olacak ve  35  dakikada  güzergah turunu tamamlayacak.             

-METRO’nun  tamamı yer altında olacak.Fetih Caddesi, Beyşehir Yolu, Necmettin Erbakan Kampüsü ve Meram Belediyesi güzergahında yapılacak.

-2021  İslam Dayanışma Oyunları Konya’da yapılacak.

-Eski stadyum  alanında  bir süredir faaliyet gösteren Muhacir Pazarı 1-2  ay içinde  eski yerinde yapılan   yere  taşınacak.

-Eski  stadyum alanında Millet Bahçesi  yapılacak. Bu alana  yeni projeler  de ilave edilecek.Bu konuda Pazar günü şehrimize gelen Cumhurbaşkanı   düşünülen  yeni  proje hakkında  bilgilendirildi.       -Seçim döneminde vaad edilen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi en kısa  zamanda  yapılacak olan yeni  yerine  taşınacak.

- Alınacak yeni tedbirlerle belediyenin  borç yükü  hafifletilecek ve  tasarruf tedbirleri uygulanacak.

-Konya yeni  dönemde  dünyada  marka şehirler arasına girecek.

-Önümüzdeki yılın bahar aylarına kadar rutin işler dışında yeni iş/yatırım düşünülmeyecek.

Önceki gün yaptığı basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı  tarafından Konya’da açıklanan  pancar taban  fiyatları hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan bir de sevimsiz haber verdi. O da şu: Önümüzdeki günlerde belediye  toplu  ulaşıma  zam  yapabilirmiş.Vatandaş su fiyatlarının yüksekliğinden  de  şikayetçiydi. Başkan bu konudu da şöyle dedi: “Su fiyatlarında indirim zor görünüyor. Su  fiyatında  indirim yaptıklarını açıklayan CHP’li  belediyeler aslında halkın fazla  bilmediği bir takım  belediye hizmetlerinin  fiyatını artırarak,   suyun fiyatı ile  oynuyor.”

Sonuç: “Başkan acaba nerde?” ve “Başkan sırra kadem” bastı derken, başkanı önceki gün toplamda yarım saat  kadar  gördük ve rahatladık. Demek ki kendisi buralardaymış.  Toplantıda   şehir adına  olumlu ve gerekli gördüğümüz açıklamalarda bulundu. İyi oldu. Demek ki bu tür faaliyet ve etkinlikler gerekiyor. Ya değilse  kamuouyu belediyenin ne yaptığını,  halkın beklediği hizmetler noktasında ne düşündüğünü kimden ve nasıl öğrenecek? Doğru bilgiye nasıl ulaşılacak?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.