Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64184.98$

BAKAN MURAT KURUM

22 Haziran 2020, Pazartesi 09:15

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  Konya sevdalısı bir bakan mı?

Soruya cevap: Doğru..!O yaptığı hamlelerle Konya sevdalısı olduğunu gösterdi.

İlk başlarda bu konuda kuşkularımız vardı. Mesela, adını duyurmaya ve belleklere kazımaya falan çalıştığını düşünmüştük. Siyasetçi milleti bunu yapar.Yaparken de adet olduğu üzere biraz sallar ve şov yapar.Ne de olsa siyaset bizim ülkemizde böyle yapılıyor. Yani “Salla, şov yap.Adın ve şanın duyulsun yeter.” Haksızlık yapmayalım: Sayıları fazla olmasa da  müstesna  siyasetçilerimiz var.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u siyasetçiler hakkında bilinen doğrular  nedeniyle kendimizce izledik. Söyledikleri ve Konya’ya ilgisi hakkında olumlu algı yaratma projesinin bir parçası mıydı? Yoksa bu genç adam hakikaketen  samimi mi davranıyordu?Gösterdiği ilgi ve yakınlığa güvenmek ne kadar doğru olurdu?

Şeytanın avukatlığımızı yaptığı bu  vesveselerin üzerinden 1.5 yıl geçti.

Bakan beyin bir Konya sevdalası olduğuna sonunda inandık.

Bu arada şunu diyebilirsiniz: “Sen inansan ne olur. İnanmasan ne olur? Ateş cürmü kadar yer yakar.” Ama yakıyor işte. Cürmü kadar da olsa yakıyor. Önemli  olan hiç yakmaması değil mi?

Neyse bakan Murat Kurum’un Konya’ya gösterdiği yakın ilginin samimiyetinden zerre şüphemiz kalmadı. Onca yoğun devlet işleri arasında bulduğu her fırsatta ve sık aralıklarla Konya’ya geliyor. Bir önceki geldiğinde verdiği sözlerin yerine getirilip getirilmediğini takip ediyor. Şayet verilen sözler yerine getirilmemişse  o işin yetkililerini sorguluyor. İşlerin neden geciktirildiğini ve  neden yapılmadığını muhatabına milletin gözünün önünde soruyor.

Kendisi hafta sonunda yine Konya’daydı.

Çok sayıda programa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Konya’ya gösterdiği yakın ilgiyi  şu sözleriyle yine ve yeniden ifade etti:” Nerede olursak olalım ama yurt içinde ama yurt  dışında. Konya’yı yanımızda ve gönlümüzde taşıyoruz. Konya bizim sevdamız. Konya bizim kalbimiz. Konya’ya hizmet boynumuzun borcu. Bizim  yapacağımız hizmetlerle Konya’da gelenekle geleceği buluşturacağız.”

Peki nasıl olacak?

Bu sözler ne anlama geliyor?

Muhtevasında, muhteviyatında ne var?

Yeni bir şehircilik anlayışı doğuyor ve bir paket halinde.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un satır başlarını verdiği pakette şunlar var.

     -Eski stadyumun bulunduğu yerde 108 bin metrekare alanda 2. Etap Millet Bahçesi.

     -Sosyal Konutlar.

     -Kentsel Dönüşüm.

     -Sıfır Atık Projesi.

     -Sokak Sağlıklaştırma.

     -Yeni Sanayi Alanları.

     -Tarihi mekanların restorasyonu (Hanlar vb. gibi)

     -Ekolojik Koridorlar.

     -1057 tanesi  merkez Ardıçlı bölgesinde olmak üzere ilçelerle birlikte 2396 tane TOKİ konutu.

     -Mevlana Çarşısı ile Altın Çarşının yıkılması.

     -Kapu Camii, Aziziye Camii ve Sultan Selim Camii aksının ihya edilmesi.

     -Bu alanda büyük bir meydan oluşturulması.

     -Alaaddin civarındaki binaların cephe yenileştirilmesi.

 

ŞİMDİ KEMERLERİNİZİ LÜTFEN BAĞLAYIN UÇUŞA  GEÇİYORUZ (Bu söz bize ait)

Biliyorsunuz Konya’nın şehir merkezinde kanayan bir Kentsel  Dönüşüm  Projesi sorunu var. Sorunun adı Sahipata Şükran Mahallesi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geride bıraktığımız Cuma günü Konya ziyareti sırasında kanayan bu yaraya parmak bastı ve şöyle  dedi :” Sahipata Şükran Mahallesinde 116 dükkan  ile 182 adet işyeri için ihaleye çıktık. İhaleler 21 ve 25 Haziran’da yapılacak.”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un gözüaydın. Bakan bey başkanın üzerinden “altından kalkılması imkansız” denilen büyük bir yükü aldı. İhalelerin yapılması ve inşaatların başlaması ile birlikte Sahipata bölgesi batakhane ve karanlık işlerin icra edildiği bölge olmaktan çıkacak. Bakanlıktan, Meram Belediyesi’ne inanılmaz bir  destek. Mustafa  başkan bunu katlamamız lazım. Ama nasıl olacak? Bir  araya gelmekten korkmaya devam ediyoruz.

Ve.. Bakan Kurum Cuma günü Konya’da müthiş bir bomba daha patlattı.

Fevzi Çakmak Mahallesinin bulunduğu alanda (Bu alan Karatay bölgesinde bulunuyor) 2 bin 653  Sanayi  birimi ile 103 adet ticari alanın yapılacağının haberini verdi bakan bey. Bu sayıdaki sanayi birimi ve ticari alanların yapılmasından sonra 50 yıl önce  yapılan ve şehir içinde müthiş bir görüntü kirliliği yaratan Eski Sanayi ve Karatay Sanayii de tarih olacak.

Aynı günün akşamı merkezde bulunan mahalle muhtarları ile de bir araya gelen Çevre ve  Şehircilik Bakanı Murat Kurum, muhtarların dertlerini tek tek dinledikten sonra yanındaki belediye başkanlarına dönerek muhtarlarının taleplerinin 6 ay gibi kısa bir sürede yerine getirilmesi talimatını vererek, muhtarların taleplerinin bizzat takipçisi olacağını söylüyor.

Çok önemli iki husustan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Bakan Kurum daha önce de belediyeleri borçları noktasında rahatlatan adımlar atmıştı. Kendisi  METRO ve banliyönün gelmesinde de en etkili isimlerden birisi olmuştu.

Vallahi bu dönemin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur bey başta olmak üzere, merkez ilçe belediye başkanları ve diğer ilçe belediye başkanları gerçekten çok şanslılar. Hiç bir belediye başkanına hükümetten herhangi bir bakan bu  kadar destek vermemişti. Hatta ne hazindir ki dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ve ekibi, Tahir Akyürek beye  karşı savaş açmışlardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum mevcut başkanlar için en büyük şans.Ne  diyor bakan bey :”Konya’nın 50-100 yılını kurguluyoruz.”

Şahsen inananlardanım.

Sizde inanın. Yanılmadığınızı göreceksiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.