Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

Bakan Kurum ve Konya

16 Ocak 2021, Cumartesi 09:58

Konya son yıllarda aldığı merkezi hükümet yatırımları ile adeta şaha kalkıyor. Birçok alanda yapılan yatırımlarda da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın gayretlerinin yanın da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un desteği var.

Emlak Konut Genel Müdürlüğü görevinden sonra Bakanlık görevine getiren Kurum, sadece Konya için değil aslında tüm Türkiye’de birçok şehirde de özgüye mazhar olan bir kişilik. Allah yolunu açık etsin. Gururla takip ettiğimiz bakanın Konya için yaptıklarının karşılığını seçimlerde alacağına da inancım sonsuz.

Bu şehre hizmet eden her kim olursa olsun tarih onu mutlaka anacaktır. Örneğin: 1999-2000 yıllarında bakanlık yapan Mehmet Keçeciler. Yine çoklu hükümetler döneminde çok sayıda milletvekili. Ahmet Büyükakkaşlar AK Parti Milletvekili Hızlı Trenin Konya’ya gelmesindeki emeği hepimiz biliyoruz.

Daha ismini sayamadığımız çok sayıda milletvekili ve bakan. Konya için çalıştı ve çalışmaya da devam ediyor.

Belediye Başkanlarında da öyle. Hizmet eden hayrla yad ediliyor. Etmeyen ise zaten konuşulmuyor bile. Büyükşehrin mimarı Mustafa Özkafa ise, bugün Meram’ın mimarı da Mustafa Kavuş. Kavuş, yaptıkları ile ortak bir noktada birlik ve beraberliği sağlayan, yapamadıklarını yapamam, yapabildiklerini de haklı olarak reklamını yapan bir Başkanımız.

Karatay’da yıllarda Mehmet Hançerli başkanlık yaptı. Belki Hasan Kılca kadar sosyal değildi ama güzel işler yaptı. Bugün gelinen noktada Hasan Kılca başkanında hakkını vermek gerekir. Güzel projeleri bulunuyor ve hak için bir şeyler yapıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın işi biraz zor. Fakat tatlı bir zorluk olması gerekir. Nedenine gelince Uğur İbrahim Altay’ın Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde yapılan hizmetlerde çıta oldukça yüksek. Ahmet Pekyatırmacı bey ise bu çıtanın altına düşmedi düşmemek içinde mücadele ediyor. Şehircilik anlamında güzel ve başarılı bir çalışma grafiği sergiliyor.

Hepsinden Allah razı olsun. Başarılı işlere attıkları imzalar geleceğimizin teminatı gençlerimize bırakabileceğiz düzenli ve kültürlü bir şehir olacak.

Sağlıkla kalın!. Mutlu kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.