Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2478.7
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61561.8$

BAHAR VE BA'S (DİRİLİŞ MÜMKÜN MÜ?-1

24 Mart 2016, Perşembe 08:37

 

Ölüm çok geniş ve ibretli bir konudur. Detaylı işlen­meye makalemi­zin hacmi müsait değil ama, kısaca bir iki hususa temas edelim: İslâm ölümün yokluk olmadığını, tekrar diril­menin mümkün olacağını ve sonsuz bir haya­tın başlayaca­ğını haber verir. Buna inanmak, ima­nın şartla­rından biri­dir.

Gerçekten modern ilim şunu ispat etmiştir ki; hiçbir şey yoktan var edilemez, var olan bir şey de yok edilemez (Bizim inancımıza göre Allah bundan müstesnadır). Bazı değişikliklere uğrayabilir ama maddenin atom­ları hiçbir su­rette ortadan kaldırılamaz. Bu ilmî bir kaidedir, realite­dir.

Kü­çük bir tane toprağa düşse, filizle­nir, fidelenir, ağaç olur, onu kesip değişik eşyalar yapıla­bilir, ateşte yakılabilir, alev­ler çıkarıp, duman bu­lutları hâ­linde göğe yükselip, rüzgârla da­ğılıp görünmez olabilir ama bu onun yok olması demek de­ğildir. O du­manın atomları dağılınca görünme­yebilir, rüz­gâr onu çok    deği­şik yerlere ve mecralara sürükleyip götüre­bilir ama o hâlâ fezada mevcuttur, yok olmamıştır ve ola­maz.

Modern ilimin araştırma ve deneyler neticesinde keş­fe­dip söylediği şu hususlar göz önüne alınırsa, bu durumu anlamak daha kolay olur dü­şünce­sindeyiz:

 

“Karbon testi ile 500 milyon yıl önce yaşadığı tespit edilen, tuz kat­man­ları içinde  kalan ve bu uzun müddet içinde donmuş vaziyette duran kamçılı bakteriler, labo­ratuar orta­mına getirilip gerekli ısı, nem ve havayı bu­lunca hemen diril­diler, hareketlendiler ve üreyip çoğal­maya başladı­lar..”([1])

 

 “Radyoaktif uranyum madenlerinde bile canlı bakte­riler bulunmak­ta­dır. 3400 yıl önce yapılmış olan Mısır­daki Lüksor tapınağının dış cephe tuğlaları­nın içinde, canlı bak­terilere rastlan­dığı gibi, 200 milyon, 320 mil­yon hattâ 720 milyon yıllık kaya tuzu bloklarında bulu­nan bakterilerin, hava, su, nem, sıcak­lık gibi uygun or­tama kavuşunca he­men canlan­dıkları gö­rül­müştür.”([2])

 

Yerden 20 bin metre yükseklikte ve yerin 3500 metre([3]) de­rinliğinde, de­nizlerin 8000 metre tabanında bile canlı­lara, bakterilere rastlanmaktadır.

 

Böyle öldürülüp diriltilen veya uyutulup uyandırılan can­lılar sadece bakteriler veya hayvanlar değildir. Örne­ğin; Ashâb-ı Kehf dediğimiz mü’min bir gurubu,  Cenâb-ı Allah, o günün idarecilerinin şerrinden koru­ya­bilmek için, rivayetlere göre, Tarsus civarında bir mağa­rada 309 sene uyutup daha sonra diriltmiştir. Bunlar uyanınca çok az bir süre uyu­dukla­rını zannetmişler­dir. Bu olay kutsal kitapların hepsinde, küçük değişiklik­lerle dile getirilmek­tedir.([4])

 

 

Dipnotlar:

1- Murat Yurdatapan, Yeni Tıp Dergisi, c. 1, s. 3. 

2- Mercek Dergisi, Temmuz 2002, sayı 13, s. 19.   

3- ABD de 3.5 km.  derin de yapılan araştırmada canlı mikrop ve basillere rastlandı. Zaman, 10.10.1994.

4- Bkz; Kur’anda Kehf Sûresinin 11’inci ayetinden itibaren genişçe  anlatılır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.