Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2429.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66322.73$

Baba ile Oğul

29 Ocak 2022, Cumartesi 09:02

60’lı yaşlarda baba 25-30 yaşlarda oğlu ile beraber bahçede oturuyorlardı ağaca bir kuş gelmiş dalda neşe ile oynuyor, baba oğluna sordu bu nedir? evladı cevapladı; kuş babanın gözü kuştaydı.Devamlı onu takip ediyordu ve tekrar oğluna sordu  bu nedir? oğlu sıkılgan bir şekilde kuş dedi babanın gözü yine kuştaydı ve tekrar oğluna sordu bu nedir? diye sordu oğlu ise hiddetli ve kızgın bir şekilde kuş o kuş baba anlamıyor musun?  duymuyor musun?

Kuş neden tekrar, tekrar soruyorsun bilmiyormuş gibi dalga mı geçiyorsun diyerek çıkıştı.Baba sanki böyle bir tepkiyi ondan beklercesine ve ona hayatının en büyük dersini vermek için ayağa kalktı az sonra elinde bir defter ile elinde tekrar balkona geldi oğlunun yanına oturdu sayfayı açtı ve okumasını istedi oğlu içinden okuyacakken babası sesli bir şekilde okumasını istedi ve notta şunlar yazıyordu

“Bugün oğlumla beraber parka gittik oğlum yürümeye ve konuşmaya başladı biz otururken bir kuş geldi oynuyordu oğlum sordu baba bu ne? kuş oğlum dedim az sonra tekrar sordu baba bu ne?

Kuş biraz sonra bir daha baba bu ne? kuş dedim defalarca, onlarca kez sordu ve ben her seferinde kuş dedim sevgiyle ve en sonunda oğlum bana bu kuş dedi. Seviyorum seni canım oğlum benim iyi ki geldin aramıza neşe kattın yuvamıza”

Oğlu bu notu okuduktan sonra gözleri doldu yutkundu ve şunları diyebildi affet beni baba o sabrı ben gösteremedim özür dilerim….

Sabır öyle bir şey ki herkeste var ama icraata geçirmek mesele. Sorsan herkes sabırlı anlayışlı. Ama hayata baksan bunların esamesi yok ortada. Hele ki gençlerde hiç yok. Yukarıda da görüldüğü gibi baba sabırla her seferinde aynı soruyu sabırla cevap verirken evladı üçüncü soruda ne saygısı kaldı ne sevgisi. Küplere binip sesini yükseltti. Babasına sabır gösteremedi. Ufacık bir kuş sorusunda küplere bindi. Hayatta sadece kuşu soranlar olmuyor tabi. Evlat evlatlığını dünyada var olma sebebini ve bu yaşlara gelene kadar tüm eziyetlerini çeken atalarını bir kalemde silmeyi başarı sanar oldu. Allah sonumuzu hayır etsin…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.