Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2428.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66700$

Aziz Barnabas İncili (1)

22 Nisan 2019, Pazartesi 09:04

Kıbrıs’da varlıklı bir ailenin Jeseph (Yusuf)  isimli çocuk­ları Kudüse gider. Orada o gün için genç bir marangoz olan İsa ile tanışır ve onun fikirlerini benimseyip yanında kalır ve 12 Havariden biri olur. Barnabas ona sonradan verilen bir lâkaptır. Hz. İsa’nın bertaraf edilmesinden sonra Memleketi Kıbrıs’a dönen ve St Barnabas ismini alan Joseph Anadolu ve Kıbrıs’ta Hıristiyanlığı yaymak için büyük mücadeleler verir ve M.S. 75 yılında kendi halkı tarafından taşlanarak öldürülür.

M.S. 477 yılında St. Barnabas’ın mezarı memleketi Kıbrıs’ta Salamis yakınlarında bulunur ve kalbinin üzerinde kendi el yazması bir İncil elde edilir. Kıbrıs Başpiskoposu Anthemios ceset ve İncili Bizans’a götürüp İmparator Zeno’ya hediye eder, bunun karşı­lığı olarak Kıbrıs Kilisesine İmparator tarafından bağımsızlık verilir.

Yukarıda da zikredildiği üzere, 1204 yılında İstanbul Papa ordularının yani Katoliklerin işgaline uğrar. Yapılan işgal ve zulümlerin yanında Hz. İsa ve Hıristiyanlığa ait birçok kutsal emanet yağmalanıp Avrupa’ya götürülür. Barnabas İncili’de bunlardan biridir. Bu İncil’in Avrupa’da incelenmesi sonucu kesin olarak saklanması, muhtevasından kimsenin haberinin olmaması gerektiği kararına varılır, çünkü İznik Konsülünden sonra Hıristiyan âlemine kabul ettirilen 4 İncil ile çakışan, tena­kuz teşkil eden,(1) bölümler vardır.

Sonradan İncillerin içine sokulan mantık dışı fikirlerin orijinal incilde olmadığı, hatta Hz. Muhammed’in geleceği ile ilgili birçok gerçekler vardır.(2) Hz. İsa’yı gören, yanında bulunan, fikirlerini dinleyen havarilerden biri olan Barnabas’ın yazdığı İncil, bu haliyle çok özeldir. Çünkü bugün itibar edilen ve elde bulunan diğer İncillerden hiçbirini Hz. İsa’yı gören biri yazmamıştır. Kitap şu cümle ile başlamaktadır:

“Âlemlerin Rabbi Allah tarafından Mesih’e vahyedileni ondan duyduğum gibi 48 yıl sonra, aynen duyduğum gibi, De­mir Nüsha olarak yazıyorum. Ben Kıbrıslı Barnabas’ım.”(3) Şu cümle de yine bu İncil’de mevcuttur:

“Ben yalnız İsrail oğullarına gönderilmiş bir kurtarıcı Peygamberim. Lâkin benden sonra Allah tarafından bütün âleme Muhammed adında bir Resül gönderilecektir. Allah bu kâinatı O'nun için yaratmıştır.”(4)                                      

Hz. İsa’nın evrensel değil, sadece Yahudi kavmine, onları ıslah için Filistin bölgesine gönderilen mahallî bir peygamber olduğunu bugünkü İncillerdeki Bab’lar (ayetler) da dile getir­mektedir. Mesela: “Ben İsrail evinin kaybolmuş koyunlarından başkasına gönderilmedim.”(5), “…Diğer uluslara ait yerlere gitmeyin. Samiriyelilere ait kentlerin hiçbirine uğramayın. Bu­nun yerine sadece İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gi­din.”(6)  Gibi İncil ayetleri bunun en bariz delilidir.

Hz. İsa; Aziz Barnabas İncilinin 43. Ve 44. Bölümünde, Hz. Mu­hammed için şöyle diyor:

 “…Ben; benden önce yaratılmış(7) ve benden sonra gelecek ve inancı (dini) son bulmasın diye gerçeğin sözlerini getirecek olan Allah'ın Elçisi’nin ayakkabılarının iplerini veya çorapları­nın bağlarını çözecek değerde değilim.”, “Allahın Elçisi Mu­hammed Yaratılan hemen her şeye mutluluk getirecek bir nur­dur." diyor ve 97. bölümde Hz. Muhammed’in geleceğini Hz. İsa açıkça haber vermektedir. Sonradan Teslisi reddedip, tevhidi savunan Hıristiyan din adamı İrenaus (M.S. 130-200) gibi bir­çok kişiler Barnabas İncilini kaynak göstermişlerdir.

1983 yılında Hakkârili köylüler tarafından bir mağarada bir İncil bulunduğu ve Genel Kurmay Özel Harp Dairesi tara­fından el konulduğu basına yansımıştır. Yapılan incelemelerde bu İnci­lin Barnabas İncilinin 4. Nüshası olduğu anlaşılır. Aziz Barnabas anlaşıldığına göre 4 nüsha İncil yazmıştır.

Hamza Hocagil adında 16 dil bilen ilim adamı bir zatın delaletiyle diğer İncillerin biri 2002 yılında İsrail’de kısa bir müddet sonra da ikincisi Suudi Arabistan’da bulunuyor.

Bilahare işin içine Ergenekon Örgütü ve Mossad karışır. İs­rail’deki İncilin bulunması işine İsrail Cumhurbaşkanlarından İzhak Rabin’in torunu Viktoria Rabin de karışır. Bulunan İn­cil’in muhtevasını okuyup Hz. Muhammed’le ilgili bilgilere muttali olunca Müslüman oluyor, fakat Mossad tarafından 27 yaşında iken öldürülüyor.(8)

 

Dipnotlar:

1- Aydoğan Vatandaş, “Apokrifal”, Timaş Yay. İst. 2008, s. 35.

2- Aydoğan Vatandaş, a. g. e. s. 28.  

3- Aydoğan Vatandaş, a. g. e. s. 36.

4- Barnaba İncili, Fasıl 96, cümle 8.     

5- Matta İncili, 15: 24.

6- Matta İncili, 10: 5-6.

7- Hadisi şeriflerde belirtildiğine göre; Allah her şeyden önce Hz.

      Muhammedin ruhunu yaratmıştır. Hz. İsa’da buraya işaret ediyor.

8- Aydoğan Vatandaş, a. g. e. s. 41.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.