Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2425.1
  • BIST
    9703.49
  • BTC
    66625.6$

AZ OLMUŞ, ASLAN TERBİYECİSİ ŞART’TI

14 Nisan 2018, Cumartesi 09:50

Hayvanlar konusunda hassasım çoğu insanların olduğu gibi. Hatta biraz daha fazla sevgim ve saygımın olduğunu da düşünüyorum. Her şeyden önce taşıdıkları can ve kelimelerle ifade özgürlüklerinin olmayışı beni onlara yakın kılan. Bir şeyleri bakışları ve hareketleriyle ifade etmek zorundalar ve onların bu sıcak samimi anlatımını pekte anlayan ya da önemseyen yok maalesef insanoğlunda. Ciddi bir kesim var hayvan hakları için mücadele eden fakat tıpkı hayvanlara olduğu gibi bu insanları da görmezden gelmek kolaya kaçmak ustaca yapılanlardan. Bu konuyu yazmamın sebebi ise Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan bir olay oldu.

Oldukça ün yapmış marketler zinciri haline gelmiş zincirin ucu ise açık her an bir halka daha ekleme potansiyeline sahip bir market. Her markette de olduğu gibi bu markette de şarküteri bölümü… Her şey buraya kadar olması gerektiği gibi ve anormal bir durum yok. Burada devreye aç kalmış bir sokak kedisi giriyor. Çünkü aç. Devreye girmekle de kalmıyor markete giriyor sevimli arkadaş. Birde üstün koku alma yeteneği devreye girince şarküteri bölümünü bulmakta hiç zor olmuyor. Eee bu arkadaş aç doğasında bulunan en doğal şeyi yapıyor ve alıyor bir tane sucuk.(O sucuğu kapalı  dolaptan  patilerini kullanarak mı aldı yoksa sucuk zaten ortalık malımıydı ona dair bir bilgimiz yok?)  niyet çok belli aç ve karnını doyuracak ama sevimli arkadaş sucuğu aldıktan sonra kasaya mı uğramayı unuttu yoksa kasa çok kalabalık olunca dayanamayıp ödeme yapmadan mı sucuğu yedi bilinmez ki bu durum market müdürünün hoşuna gitmedi. Ne Olursan Ol Önce Kasayı Gör sloganı ile kediyi aldı karşısına. Sucuk nerde sevimli pisi, kediden gelen  cevap miyav. Market müdürü tekrar sordu , sucuğun parası nerede sevimli kedi, kediden gelen cevap yine miyav. Müdür naspın kedi dili bilecek hali yok ya. Ömründe bildiği kedi dili ya süte batırılıp tatlı yapılan hamur işi ya da sevimli kedi videolarında kedinin patisini yaladığı anda yakalanan dili dışarıdaki kısa görüntü. Müdür baktı olmayacak bu iş sonuca ulaşmayacak bizin sevimli arkadaşın yüzünde de pişmanlık yok üzerinde ceketini ilikleyeceği takım da yok ee çok pişmanım müdürümde dediği yok. Müdür idareyi ele alır, mahkemeyi kurar, cübbeyi de giyer bir kamera kayıtlarına bakar birde kediye ardından gür bir sesle KARAR diyerek açıklar. Şüphelinin suçunun kayıtlarla ispatlandığı suçlunun avukat talep etmediği ve hiçbir pişmanlık dile getirmediği, duruşma esnasında ki hal ve hareketleri de değerlendirilerek KHK ile kedi yılı göz önüne alınarak 4 yıl altı at tutuklanmasına karar verildi diyerek mahkemeyi sonlandırır. Kedi kelepçelenir ve hemen market yanında demir parmaklıklar ardına atılır. Yapacak bir şey yok suçlu kedi müdür naspın. Gerçi tutuklu olmasına da şükür ya müdür kalemi kırsaydı da infaz deseydi. Aman şeytan kulağına kurşun cezası neyse yatar çıkar. Tam tamına 4 yıl altı ay sonra bizim sevimli arkadaş aslanlar gibi dışarıda özgür ve hür sokaklarda.

Ama sevgili müdürüm bence bu ceza az ben derim ki şöyle kelli felli bir aslan terbiyecisi şart. Eline de kamçıyı verdik mi bak bakalım bir daha sucuk bile koklar mı bu terbiyesiz. Acımayacaksın böylelerine meydanlar da bir iki tanesini sallandıracaksın ki ders olacak bir daha hiçbir kedi çalmayacak. Hayvansa hayvanlığını bilecek artık dahi yemeyecek sokaklarda aç açına ölecek, bu koca dünya da gıdım yer kaplamayacak. Parası yoksa nefes bile almayacak.

Sözün özü sevgili müdürüm sen bu yazıdan nasibini alsan da şu canım atmosferi kirletmeyi bırakıp insanlığa kötülüğü aşılamadan nefes bile almadan sana zahmet bir yok olup, telef olup dünyayı boşaltsan ya.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.