Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63882.785$

AZ DAHA OKUYUP ODUNCU OLSAYDIN YA!

26 Mayıs 2018, Cumartesi 08:45

Köyün birinde yaşlı bir teyze ve biricik oğlu yaşarmış. Eşini kaybettikten sonra oğlu ile yaşam mücadelesi veren teyze her işi kendi yaparmış. Biricik oğlu okusun adam olsun onu bu yüklerden kurtarsın diye. Geçen uzun zamandan sonra teyzenin istediği oldu mu şüpheli ama, biricik oğlu elinde bir kağıt parçası ile koşarak gelmiş. Teyze de sırtında odunla  eve doğru ilerlemiş. Malum köy yerinde odun toplamazsan kışın donarsın. Neyse çocuk elinde ki kağıdı sallayarak annesine gösteriyormuş fakat yaşlı teyze kan ter içinde odunları kuytu bir kenara kadar taşımak için uğraşıyormuş. Çocuk bu duruma aldırış bile etmeden omuzları dik koltuk altları şiş bir şekilde annesine ‘ Bak anne ben okudum bitirdim. Hakim oldum.’demiş. Teyzenin halini görende anlayan da yok karşısında teyze bu durumu fark edince biricik oğluna dönüp şu cümleleri söylemiş. ‘Ah be oğlum az daha okuyup da oduncu da mı olamadın. Ben bunun neyine sevineyim bi odunu bile hala ben taşıdıktan sonra.’

Çocuk durumu geç de olsa anlamış ama neye yarar çünkü teyze kendi evladının yüzüne bir tokat gibi vurarak gerçeği söylemiş. Okumakla, diplomayla ADAM olunmaz. Adam vicdanla, merhametle, iyi niyetle adam olur.

Bu kısa hikayeyi yazmama sebep olacak bir olay yaşandı maalesef ki. Hem de diploma veren, eğitim veren  koskoca bir üniversitede eğitilen tabiri caizse okuyup büyük adam olacak olan öğrenciler tarafından. Olay Hacettepe üniversitesi Beytepe  kampüsü içerisinde ki bir öğrenci evi binasında gerçekleşti.

Kampus içerisinde öğrencilerin besleyip sevdiği iki kedi bahsi geçen öğrenci evinin beşinci katıdan aşağıya atıldı. Kanlar içinde yerde yatan kedileri gören öğrenciler (vicdanlı olanlar çünkü onları aşağı atanlar da öğrenci) veterinerlik fakültesine götürdüler hayvanları. Fakat maalesef kedilerden biri iç kanama ve ciğerinin patlaması sonucu ölmüş, diğerininse tedavisi sürmekteymiş.

Öğrenciler tedirgin ve yapanların cezasını çekmesini istiyor haklı olarak. Aynı zaman da öğrenciler olay yerine gelen polis görevlilerinin de kedileri gömün öldülerse diyerek vicdansız bir tavır sergilediklerine vurgu yapmışlar.

Durum öyle bir hal almış ki hem o masum canlıların canına kıymak hem de cana kıyanların bu ülkenin gelecekte ki büyük adamları olacağını bilmek dahası da bu günün büyük adamları okuyup mesleklerini icra eden polislerin vurdumduymaz halleri.

Böyle eğitim veriyorsa okullarımız bırakalım vermesin, böyle para kazandırıyorsa mesleklerimiz bırakın parasız kalalım, böyle adam olunuyorsa bırakın hiç birimiz adam olamayalım. Çünkü  koca koca üniversitelerden alınan üzerinde diploma yazan kağıt parçaları ne sırtta odun taşır adam gibi evlat olur nede cana kıyarak katil. O kağıt parçası olduğu gibi kağıt parçasıdır. Arsız olan da adam olan da diploma değil insan olmaya çalışan bizleriz. Onun için az daha okuyup da hakim, savcı, polis, mimar falan olmaya değil bizim adam gibi adam olamaya ihtiyacımız var.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.