Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2508.1
  • BIST
    9673.89
  • BTC
    64630.54$

AVRUPALILARDA TÜRK KORKUSU VE DÜŞMANLIĞI (5)

12 Nisan 2021, Pazartesi 08:48

İşte Av­rupa'nın ırkçı partiler haritası:

Hollanda: Avrupa'nın belki de en İslamofobik ırkçı partisi Hürriyet Partisi'nin ülkesi. Lideri Geert Wilders da muhtemelen Avrupa'nın en İslamofobik siyasetçisi. 2010 seçimlerinde Wilders'ın partisi 120 sandalyeli Meclis'te 24 koltuk kazanarak, kilit parti konumuna yükseldi. Wilders'ın partisi şu anki Liberal-Hıristiyan Demokrat koalisyonu dışarıdan destekliyor.

Belçika: Sadece 30 burkalı Müslüman kadın için yasak çı­kartan Belçika'nın Flaman Menfaati (VB) isimli partisi yıllardır ülkedeki etkinliğini sürdürüyor. 13 Haziran 2010'da yapılan son federal seçimlerde 13 (toplam 150) sandalye kazanan VB son zamanlarda cami inşaatlarına karşı tertip ettiği mitinglerle gün­deme geldi.

Almanya: "Çokkültürlülük tamamen başarısız oldu" diye­rek tartışmayı tetikleyen Angela Merkel'in başbakanlığını yap­tığı ve Hitler'in anavatanı Almanya'da Milliyetçi Alman Partisi (NPD) ve Alman Halk Birliği Partisi (DVU) ırkçı söylemlere sahip. % 5'lik ülke barajını aşamadıkları için Federal Meclis'e giremeyen bu partiler, iki eyalet meclisinde temsil ediliyor.

Danimarka: "İslam'ın girdiği yerde hoşgörü olmaz", "İslam Avrupa'nın yeni vebası" sözlerinin sahibi Pia Kjaersgaard ırkçı parti Danimarka Halk Partisi'nin (DHP) liderliğini yapıyor. 179 koltuklu mecliste 25 sandalyesi olan DHP hükümeti dışarıdan destekliyor.

İsveç: 2010'da yapılan seçimlerde Meclis'e İsveç tarihinde ilk defa İslamofobik ırkçı parti İsveç Demokratları 349 üyeli 20 milletvekili soktu.

Avusturya: Avrupa'nın en "meşhur" ırkçı partilerinden Avusturya Özgürlükler Partisi (FPÖ) seçimlerde "Viyana İstan­bul olmayacak", "Müezzin yerine çan" gibi sloganlar kullanıyor. 2010'da Viyana'da yapılan seçimlerde FPÖ yüzde 25,8 oy alarak Sosyalistlerin mutlak çoğunluğunu bitirdi.

Fransa: Burka kullanan 2000 kadın için kanun çıkararak yasak koyan Fransa'da Marie Le Pen'in Milli Cephesi son yok­lamalarda sürekli artış gösteriyor. Müslümanların cuma namaz­larında cami dışarılarına taşmasını "Nazi işgaline" benzeten Le Pen'in önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok başarılı olacağı yorumları yapılıyor.

İngiltere: Britanya Milli Partisi, İngiliz seçimlerinde başa­rılı olamamasına rağmen tarihinde ilk defa Avrupa Parlamento­su'na iki üyesini gönderdi. Oslo katilinin aşırı İslamofobik İn­giltere Müdafaa Ligi ile irtibat halinde olduğu ortaya çıktı.

İtalya: Kuzey Ligi partisi son yıllarda artan oranda İslamofobik mesajlar veriyor. Şubat ayında Milan'a yakın küçük bir kasaba olan Sesto San Giovanni, Kuzey Lig'li Belediye Meclis azasının teklifi üzerine burkayı yasaklamıştı. 630 millet­vekili olan İtalyan Meclisi'nde 59 üyesi olan Kuzey Ligi, şu anki Berlusconi hükümetinin bir parçası.

Bulgaristan: Irkçı ve İslamofobik ATAKA Partisi, ülkedeki Türk azınlığın haklarının kısıtlanması için mücadele ediyor. 5 Temmuz 2009'da yapılan son seçimlerde 240 koltuktan 21'ini kazandı. Mayıs ayında ATAKA Partisi mensuplarının Sofya'da cuma namazı kılan Müslümanlara saldırması üzerine olaylar çıktı.

Norveç: Ülkenin en büyük ikinci siyasi oluşumu İlerici Parti (PP), aşırı sağcı olarak nitelendiriliyor. Mecliste 41 (top­lam 169) koltuğa sahip PP, özellikle Müslüman göçünün engel­lenmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Okullarda başörtüsünün yasaklanmasını ve başörtülü öğrencilerin velilerinin sınır dışı edilmesini talep eden PP, 2004-2006 yılları arasında üyeleri olan Anders Bering Breivik ile bir irtibatlarının kalmadığını savunuyor.”

Almanya’da Hitler rejimi iktidara gelince, Nazizm’e karşı olduğu için birçok ilim adamı başka devletlere kaçmışlardır. Prof. Naumark’da bu sebeple İstanbul’a gelip, fakültelerimizde uzun yıllar ders veren ilim adamlarından biridir. Bir talebesinin; “Türkleri Avrupalılar niye sev­mezler?”diye sorması üzerine, gayet net ve samimi olarak şu cevapları vermiştir: “Avrupalı sizi sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Zira:

1-Müslüman olduğunuz için

2-Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz. Avrupalı en çok sizden çekti.

3-Eskiden Avrupa’nın pazarı idiniz, şimdi siz onları pazar yapmaya başladınız.

4-En az 400 yıl Avrupalının sırtında ve ensesinde at koş­turdunuz.

5-Anadolu’yu Haçlı ordularına mezar ettiniz.

6-Siz olmasaydınız belki Hicaz bölgesi hariç her taraf Hı­ris­tiyan olacaktı.

7-Uyanıyorsunuz. Ben geldiğimde 2 üniversiteniz vardı, şimdi 19 oldu.

8-Sizler gerçek hüviyetinize döner, tarihte olduğu gibi Avru­palının karşısına dikilirseniz onların refahı bozulur.

9-Sizler Avrupalının tarihi düşmanısınız ve ebediyen de öyle kalacaksınız.

10-Sizi silahı ile yenemeyen Batı, sizi benliğinizden uzak­laştırarak  yenecek bu hususta başarı sağladı ve sağlayacak.”(1)

Günümüz tarihçilerinden İngiliz Bernard Levis'in İstan­bul’da verdiği bir konferansta: “Bugün İslam âlemi yeni bir lider bekliyor. Bunun zamanı geldi. Yitik kaybedilen yerde ara­nır. Bu da Os­manlı torunları olan sizlerden başkası ola­maz” demiştir.(2)

Oluşturulan bu sadizm ve fanatizm sayesinde yakalanan esirlere, Türkler son derece hüsnü muamele ettikleri halde, onlar Müslüman esirleri, kazığa oturtma, çengele takma, derisini yüzme, dişlerini sökme gibi akla gelebilecek her türle işkence çeşitlerini zevkle, büyük törenler yaparak uygulamışlardır.(3)

Dünyanın iki kamplı olduğu ve ABD-Rus rekabetinin zir­veye ulaştığı dönemlerde, “Sovyetleri nasıl yıkabiliriz?” diye Haçlı âleminde birçok plân, proje ve araştırmaların yapıldığı dönemde; “Sovyetleri yıkmanın en kolay ve müessir yolu, ora­daki Rus olmayan unsurları harekete geçirmektir. Bu unsurlar Rusya’da yaşayan Müslüman Türkler­dir.” sonucu çıkar. Rapor en üst düzey ABD’li ve Avrupalı idarecilere sunulur ve onların kararı şöyle olur: “Evet doğru ama, Müslü­man Türkler istiklal­lerine kavuşur ve kendi aralarında birleşir­lerse, Hıristiyan âlemi için, Rusya’nın varlığından daha zararlı hale gelirler. Sovyetleri muhafaza etmek bizim için daha iyidir.”      

Dipnotlar:

1- Sur Dergisi sayı 278, s. 17.

2- 09. 01. 1996 tarihli İstanbul gazeteleri.

3- Sandor Takats, “Macaristan Türk Aleminden Çizgiler”, MEB Yay. 1000 Temel Eser, İst. 1970, s. 62, 63, 71, 84.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.