Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

Arada 1 Kaçamak; Tebrikler kilo almadınız!

30 Ağustos 2019, Cuma 11:56

Değerli okurlarım bu hafta ki köşe yazımda beslenme programı ile ilgili yazı yazmayı uygun gördüm. Şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. Beslenme programınız bir defa bozulduğunda sanki her şey bitmiş mi demektir ya da zaten bozuldu diyerek her şeyden vazgeçmeli misiniz? Cevap veriyorum kesinlikle hayır!. Diyet sağlıklı beslenme sürecinizin bir parçası olmakla birlikte başlayan ve biten bir süreç değildir. İnsan hayatında özel günler, tatiller, sıkıntılı ve stresli dönemler olabilir ve kaçamak yapma isteği bu dönemlerde artabilir ki bu da normaldir. Önemli olan bunu sürdürmemek ve olması gereken düzenimize geri dönmektir.

 

Diyette yapılan kaçamaklar devamında egzersizi geçiştirmek, sıvı tüketimine eskisi kadar dikkat etmemek gibi başka sapmaları da beraberinde getirebilir. Bu sizin başarısız olduğunuzu göstermez ve planlarınızda oluşan bu küçük değişiklikler için kendinizi cezalandırmadan kilo verme sürecinizde bu tarz değişiklerle karşılaşabileceğinizi ve ne olursa olsun bunları arkanızda bırakarak yola devam etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bugüne kadar attığınız güzel adımları düşünerek de her şeye yeniden başlamak için bütün gücünüzü toplayabilirsiniz.

Yaptığınız küçük bir kaçamak büyük bir suçluluk duygusuna sebep olabilir. Bu noktada mutlaka dikkatli olmalı ve beslenme düzeninizde ani ve katı bir değişiklik yapmamalısınız. Başarma isteğiniz tekrar yerine gelene kadar aşamalı olarak sağlıklı değişimlere odaklanmalısınız.

Beslenme programınızın dışına çıkmış olabilirsiniz fakat hiçbirşey bitmedi bunu mutlaka kabul edin. Devamında hemen eski düzeninize dönerek güzelce yürüyüş yaparak kendinizi yeniden iyi hissedebilirsiniz, diyetinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Unutmayalım ki her yeni güntekrar başlamak için bir fırsattır. Fırsatları güzel değerlendirmeniz dileklerimle.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.