Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2508.3
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64358.01$

Allah'ın Varlığı ve Kudreti -3

26 Nisan 2015, Pazar 00:00

Gözle görülemeyen bir atoma bile elekt­ron, proton,  nötron,  foton gibi kısımlar veren,  ona hare­ket ve enerji sağ­layan Allah'ın varlığından şüphe etmek,  ahmaklık ve aptallıktan başka bir şey de­ğildir.

 Rahmetli Necip Fazıl da şöyle der:

Yön yön sarılmışım ne yöne baksamSarılan olur da saran olmaz mı?

Kim bu yüzü çizen san’atkâr ressam

Geçip te aynaya soran olmaz mı?

Şeyh Galip Dede de şöyle der:

Hoşça bak zatına kim zübde-i âlemsin sen

Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen.

Hz. Ali ise şöyle buyurur:

"Sen kendini küçücük bir varlık, önemsiz bir yaratık mı sanır­sın? Hâl­buki sende ne muammalar, ne esrarlar,ne hazi­neler ve âlemler gizli­dir"

Bu sözleri teyit eden birkaç örnek arz edelim: Bir damla kanda,  bes­le­nen,  büyüyen, çoğalan, emir alan, aldığı emri uygulayan, düşmanını tanı­yan ve savaş yapabilme ka­biliyeti olan… 7-8 milyon canlı yaşar. Vü­cut her saniye bunlardan 50 bin adet üretir.([1]) 

Kan vücutta 50 çeşit görev yapar.  Kalp günde 10 ton kanı deveran et­tirir ve vücudun en ücra köşelerine kadar ulaştırır.  Vü­cuttaki bütün kan her beş dakikaya bir böbreklerden geçirilip sü­zülür… 

Bir insan vücudundaki damarlar uç uca eklense 160 bin km. ye ula­şı­yor.  Yani dünyayı dört defa dolaşıyor.([2])  Aynı damarlarla,  aynı kanla beslenme­sine rağmen saçlar büyüyor,  bıyık ve sakal­larda büyüyor,  fakat ikisinin ara­sındaki kaşlar büyümüyor. 

Karaciğerin 400 çeşit görev yaptığı ilim adamları tarafından tespit edil­miş durumdadır.([3])  Gözle görülemeyen,  hatta normal mikroskopla da görüle­me­yen,  ancak bir cismi 250 bin defa büyüten Elektron mikroskop­larla ancak görülebilen bir hüc­rede, Yüce Rabbimiz tarafından kodlanan bilgiler kitap haline getirilebilse 46 ciltlik bir eser ortaya çıkaca­ğını yine ilim adamları söylüyor.([4]) 

En dahi insanlar dediğimiz kişiler bile,  Allah'ın verdiği beynin ancak 3/10 kullanabilmiştir.  Buna rağmen bu gün bizi hayretten hayrete düşü­ren en ge­lişmiş bilgisayarların hafızaları bile insan beynine oranla yüz bin defa daha basit olduğu ispatlanmıştır.([5]) 

Bilge kişi ne güzel söylemiş: "Nefsini tanıyan kişi Rabbini de tanır." Bütün bunlara rağmen Rabbimizin tabiriyle "dileyen iman etsin,  dileyen küfretsin."([6]) Ama bizim son sözü­müz ve hayat prensibimiz şudur:

Özde,  sözde,  dilde seste Allah bir

Yer ettikçe can kafeste Allah bir

Böyle geldik,  böyle gitmek isteriz

İlk nefeste,  son nefeste Allah bir

Dipnotlar:

1- Nevzat Emiroğlu,“Kan ve Dolaşım”,Yeni Asya Yay.İst.1983.

2- Nevzat Emiroğlu, “Kan ve Dolaşım”, Yeni Asya Yay. İst. 1983, s. 42-46.

3- Nevzat Emiroğlu. “Kan ve Dolaşım”. 

4- Sinan Bengisu, “Hayat  Bir Mücadele mi?”.

5- Ufuk bayraktar, “İşte İnsan”, s. 123.

6- Kehf Sûresi, 29.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.