Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2281.2
  • BIST
    9006.66
  • BTC
    70697.19$

ALLAH’IN RAZI OLDUĞU DİN

14 Nisan 2018, Cumartesi 09:49

Yeryüzünde fitneden daha ağır bir silah var mıdır? Giremez bir millete tefrika girmeden düşman giremez diyen istiklal marşı şairini rahmetle yâd ediyorum.” Sadece zalimlere dokunmayacak fitneden sakının “Enfal,25… buyuruyor Cenabı Rabbülalemin.

Ve yine…”İnsanların kendi işledikleri kötülükler sebebiyle karada ve denizde bütün yeryüzünde fesat ortaya çıkmıştır.” Rum,41.

“Fitne katilden beterdir”.  Bakara,191

Günümüzde İslam dünyası büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır.İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı.Çekilen tüm sıkıntılar başımızdakilerin zamanında batıya karşı verdikleri ödünlerden kaynaklanmaktadır.Bunu bütün İslam coğrafyasındaki ümmete varıncaya kadar indirgeyebiliriz.

Batı hayranlığının cazibesine kapılan kimi satın alınmış kukla yöneticiler efendileri olan batılıların sözleri dışlına çıkamadıkları gibi,kendi ülkelerinde de Müslüman halklar üzerinde ağır baskılar kurmaktadırlar.Yönetimlerini zulme odaklayan ve zerre güvenmeyen bu odak noktalı köleci güruh kendi ekonomik zenginliklerini batılı efendilerine de peşkeş çekmektedirler.

Bu durum halk nezdinde ülke genelinde de sindirilmemekte olsa da efendilerinin silahını kullanan kuklalar varlıklarını baskıya dayalı jakobenist bir anlayışla sürdürmekteler.Arap Baharı denilen esintilerin dikkat ederseniz İslam coğrafyasını ne hale getirdiği ortada.İktidardan ayrılmayıp ikbalini bir başka süper denilen devletin gücüne bağlayanlarda Rusya gibi gidip o ülkede anakonda yılanı çöreklenmekte ve kalıcı hale gelip ekonomik sömürgelerini devam ettirmektedirler.

Daha geçen gün USA’nın yeni aptalı trump(et) neresinden çaldığı belli olmayan trampetiyle Suriye’den çekilme çekilmeme konusunda ikircikli açıklamalar yaparken masraflarımızı kaldığımız Arap ülkelerinden karşılayacağız diyerek boşuna buralarda sürtünmediklerini açıkladı.

Demek ki kimse kimsenin kaşına gözüne âşık değil, varsa yoksa ekonomik sömürü. Tek gaye bu. Güç vasıtasıyla daha çok pastadan pay kapmak ve silah satmak üzerine dayalı kapitalist bir sistemin insanlığa huzur getirmesi imkânsızdır.

Ha bu arada İslam coğrafyası sadece sömürü ile kurtulsa bari maalesef daha tehlikeli adımlar atılıyor bu coğrafya’da fitneler,kokuşmuş zihniyetlerin çöreklenmesi iktidar olabilme ve güç savaşları,çoluk çocuk savaş sahalarında cirit atıyor.Birde fitne hadisesi yaygaracılığı.İslamı bozabilme uğruna uydurulan hadis vb çalışmaları,islama yönelik yeni bozgunculuk dilleri üretme sevdaları ve islamın içini boşaltma hareketleri gün geçmiyor ki bu coğrafyaların kaderi haline gelmesin.

Kısaca insanı yani müslümanı içten çürütmeye ve elinden düşüncesini almaya adanmış bir batı ömrü misyonerlerinden bahsediyorum. Ve ayrıca kendi içimizde bu zalim güruha hizmet eden öyle angut akıllılar var ki; değmeyin keyiflerine. İktidarı yıkabilme adına düşmanla bile işbirliği yapacak kadar zalimdir bunlar.

İnsan çürütülürse fikren ve zikren toplum mahvolur.Kendine yabancılaşır.Esir olmaya kadar gider.Yahut büyük devletlerin oyuncağı haline gelir.Bi defa güçlü mümin güçlü ümmet diyemedikten sonra,mağripte bir müslümana tebelleş olan bir zulmü şarktaki kendi meselesi yapmayıp bireysel ölçekte bakıştığımız takdirde,hep bir şeyle azar azar elimizden gidecek ve mahrum ve mahzun olanlar biz olacağız.Oluyoruz da zaten.Bakın en tehlikeli fitne hareketlerinden biri de “ılımlı İslam” adında bir proje üzerinde çalışmalarıdır batılıların.İslam dünyasının kendi inisiyatifleri doğrultusunda dizayn etme cüretine girişen bu kafirler güruhu ile onlara çanak tutan yalayıcılar, din kutsallığını kullanarak aldatma ve hile ile bozgunculuğu adeta yağmur gibi yağdırma gayretindeler. 11 Eylül saldırılarını bahane edip tamamen İslam dünyasını kıskaca almak isteyen Amerikan emperyalizmi ılımlı İslam adında bir çalışma ile her şeyi kontrol altına alma, gevşetme, bozma, çürütme, asliyyetinden uzaklaştırma gibi eylemlere yönelmiş ve başarılıda olmuştur. Başarılı olması kafalarda yaptığı tahribat olup birçok kişiyi kendine mürit olarak almış ve yeni projeler üzerinde çalıştırmıştır. Ilımlı İslam teo-politik post modern diye tabir edilen bir proje olup, iflas etmiş lakin inatlaşma ve güç kullanarak sindirme politikalarıyla değişik versiyonları denenmektedir.

Burada şu gerçeği atlamayalım. İnsan çürürse toplum ve devlette gider. Ailenin gitmesi demek iflas etme demektir. Düşünsel alanda yaşanılacak ihanete varan patlamalar toplumun çekirdeği olan aileyi etkileyeceği gibi geleceği de ipotek altına aldıracaktır.

İman nuru kaybolmuşsa ibadetler ihya edilmiyorsa bohem hayatı hayatımızın çarkında dönüyorsa her türlü fuhşiyet ve eğlenceye vakit ayırıyorsak nefsin tuzakları örümcek ağı gibi sarmışsa ruh ve bedenimizi kıpırdayamayacak hale getirilmişsek, karanlık bir iklimde debelenip duruyorsak, düşünce ve davranışa aksettirilmeyen iyi şeyler olmadığı müddetçe kurtulmamız imkânsızdır.

İslamı Kur’anı elimizden almak en büyük hedefidir batının.Biz bu zorbaların kavram kargaşasına yol açacak çalışmalarından beri olmayıp tedbirimizi almak zorundayız.islamı budamak yontmak içinden ayıklamak (haşa) bu zamanda bunlar olmaz uygulanmaz deyip çıkarılmasını istemek gibi densizliğe ve tuzağa düşmemeliyiz.Keza bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir zat, 230 ayet uygulanamaz deyip fitne severliğe demir atanlardan olmadı mı?

Önce kendi nefsimizden ıslah ve terbiyeye başlamalıyız. Sağlam bir eğitim ve güçlü bir iman yeniden dirilişin muştusudur. İslam’ın cihanşümul halkasını yeniden inşa etmek zorundayız.

Günümüzde islamı almak istemeyen onu tehlikeli fundemantalist .... tövbe haşa sümme haşa k.………..….şeriat gibi atıflarda bulunanlar, Allah’a köle olmak yerine Müslüman olduklarını iddia edip Amerikan emperyalizmine sırtlarını dayayıp keyif sürüyorlar.Ya Amerikan Ya Pensilvanya projesine payanda oluyorlar.Aslında hepside küfüre hizmet ediyor kısaca.Ilımlı İslam gemisini yürütmeyi Türkiye’de Fetö’ye verenler yeni Suudi yönetimini de kendilerinin istikameti doğrultusunda oluşturup pençelerini ve pencerelerini geniş mikyaslı tutuyorlar.Ama yemezler artık.Geçti Bor’un pazarı.Gözümüz açıldı.Milletin gözü açıldı  15 Temmuzla beraber.

İslamı, fundemantalist gibi ithamlarla sunum yapanlar avucunu yalayacak. Diriliş şuur olarak tüm İslam coğrafyasında devam ediyor. Türkiye’mizin Suriye ve Iraktaki başarıları bu şuuru daha perçinleyecek.  Rabbim yardımcımız olsun inşallah. Allah ordumuzu her daim muzaffer eylesin. Âmin.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.