Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2490.7
  • BIST
    9556.42
  • BTC
    62411.57$

AKLISELİM SAHİBİLİĞİ (2)

23 Ocak 2021, Cumartesi 09:53

“Ülke TV'de yine her zaman ki gibi okkalı ve aklı selim yorumlarıyla adeta bir ritüel yapan ve nezdimde halkın nabzını tutan Mehmet Çelik-Turgay Güler ikilisi, Devletin geleceği-bekası ekseninden olaylara baktılar. Hele Mehmet Çelik bey'in Sayın Kılıçdaroğlu için"Bütün vasıfsızlığına rağmen şu an başbakan olsa, ben Devletin bekası için onun yanında olurum-Ama normalleşme sürecinde de, politikaları ve uygulamalarının vatandaş olarak hesabını sorarım"demesi beni güldürdü.

Ne diyelim Sayın Hocam: Etrafta çevrili bunca düşman göz, gözünü üzerimize dikmişken ve içerde hala onlara fırsat veren, ülkeyi zayıflatan, yatırımlara geri adım attıran korku ve şüphe uyandıran, hukuk yerine siyasal alınan kararlara imza atılıyorsa bu meselelere dur demek lazımdır. Bu memleket kolay kazanılmadı. Bunu anlayacak kafa ve basiret lazım. Ben olaylara, tarihçi gözüyle bakarım. Ancak eğer milletin parasına kim el sürmüşse misliyle kanun cezalandırsın. Haram kazanılan ve emek harcanmadan kazanılan para, milletin namusuna el uzatmak demektir. O halde ey aklı evveller"bu mesele siyasi particilik şuculuk buculuk meselesi değil, millet ve memleket hayatiyet gelecek meselesidir. Kırılan bir tuğla kaybedilen bir enerji bize çok pahalıya patlayacaktır. Ve sizin gibiler;"siyasi arenada politika yaparak oy kazanacağını zanneden boş söylemleriyle gündem oluşturmaya çalışan ve toplumu geren, sırf muhalefet olsun diye direnç gösteren sözde ülkesine hizmet ettiğini ifade eden sizlerin sayesinde dışarıdakilere prim verir gibi yaptığınız konuşmalarınızla" ortamı ağırlaştırdığınızdan dolayı asla kazanan değil bilakis kaybedenler olarak tarihe geçecekseniz. Çünkü bu gemi batarsa hepimiz varız hepimiz batarız. Ve acısı da Ertuğrul Firkateyni gibi ağır olur, titanik gibi sulara gömülür, tarihe tanıklık eder.2.Abdülhamit dönemi Osmanlı Meclisinde ki gibi söylemler ne yazık ki hep yıkıcılığı kucaklıyor. Lütfen yapıcılığı üstlenin ve toplumun yanın da olun. Karşısında değil. Bu badireden kurtuluş ancak aklıselim ile birlikte hareket etmekle olur. Bu bilhassa imaj düzeltmesi gerekenler içinde kaçırılmayacak bir fırsattır. Zira bozulan imaj fetret devri gibi epey sarsıntılı olup fay hatlarını da harekete geçirecektir."Toparlanın Nefs Muhasebesindeyiz"diyebilmenin tam zamanı. İş işten geçmeden. Denizlerin kirlendiği gibi, Okyanus’un sularıda kirlenmesin! Gün bugündür! Yarın geç olabilir!(Yusuf Erdoğan)”

Önümüzdeki 2023 seçimleri gerçekten hayati bir meseledir. Yıllardır bu ülkede yaşanılan sosyal ekonomik ve siyasal krizlerin temel nedeni ülkenin kuruluşundan itibaren egemenliğini ilan eden ve asla bu sevdasından vazgeçmeyen “Cumhuriyeti Biz Kurduk” edasıyla ülkeyi tapulu babasının malı gibi gören jakobenizm/ militarist anlayışın dillendirilen İnönü Kemalizmi baskınlığının bir tezahürüdür.      1950 ‘li yıllardan sonra sivil ve silahlı güç bürokrasisi nezdinde yüklenilen baskın durum halka nefes aldırmak yerine hareketsiz bırakmaktan atıl bir hale gelmekten ve iş yapıyormuş gibi gözükmekten lakin hiçbir şey yapamamaktan başka bir anlam taşımamış/taşıtmamıştır. Şimdi güya özlem duydukları parlamenter sistemi geri kazandıracağız nidalarıyla iktidar kanadından kopanların propagandaları aslında halkıyla bütünleşmiş etrafındaki derin meseleleri Türkiye’nin lehine sonuçlandırmış ve parmak basılamayan el atmış Ülkeye nefes aldırmış iktidarı yıpratmak bölmek ve batılıların istediği gibi iktidardan uzaklaştırmaktan başka bir çalışma değildir. Kapıkulları efendilerine öylesine bağlılar ki içlerindeki gizemlerini ayrıldıktan sonra açığa vurdular. Gerçek niyetlerini sergilediler.

Madem ki aklı selim olmak lığımızın basiretimizin ileri görüşlülüğümüzün hepsi de devletin bekası için ise; ve üstümüze düşeni yapmaksa; o zaman gelin milletin yanında, cumhurun yanında, kardeşliğin yanında, ortak payda da, bu ülkenin yanında daha güçlü olalım. Eli kolu güçlenen, rahat hareket eden düşmanlara diz çöktüren, terörü bitiren, ülkeyi güçlendiren,  mazlumların yanında İslam kardeşliğine yelken açıp dünya ya hak ve adalet sunan, ülkenin popülaritesini artıran, dünyayı kana bulayan beşli çeteye karşı dik duruş sergileyip,  yaptıkları yapacaklarının teminatıdır deyip halkı kucaklayan,  Reis’in yanında olalım.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.