Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

AK PARTİNİN SEÇİM KAZANMA SIRRI

10 Ağustos 2018, Cuma 07:26

Büyükşehir  Belediye Başkanı Muhtarlar Derneğini ziyaret ediyor.

Başkan meslek odalarını da ziyaret ediyor.

Yalnız dernekler ve meslek odalarını  ziyaretle sınırlı kalmıyor etkinlik. Vatandaşların düğün gibi, cenaze gibi  özel günlerinde de bulunuyor başkanlar.Büyükşehir Belediye Başkanı, merkez ilçe belediye başkanları ve Ak Partili öteki belediye başkanları aynı faaliyeti gösteriyor.

Bunu görevlerinin bir parçası gibi görüyor başkanlar.

Durmak yok.

Yılmak yok.

Toplumun  bütün kesimleri ile istişare onlar için, “olmazsa, olmaz”

Ayağına kadar gidilen herhangi bir derneğin, ayağına kadar gidilen bir  odanın, o ziyaretlerden memnun kalmaması düşünülebilir mi hiç? Elbette memnun kalıyorlar. Ziyaretler sırasında görüş ve önerilerin dinlenilmesi, dikkate alınması ayrıca önemli  olsa gerek.

Ak Parti’de her kademedeki yönetici yapıyor bu işi,

İl  başkanı ve il yöneticileri,

İlçe başkanı ve ilçe yöneticileri

Mahalle temsilcileri,

Milletvekilleri, seçimden seçime gitmiyor vatandaşa.

Ak Partililer hangi kademede olursa  olsun dernekleri, odaları, vatandaşı boş geçmiyor. Mutlaka gidiyorlar ve ziyaret ediyorlar.

Gelinen nokta itibariyle muhtarların hemen hepsi  Ak Partiye hizmeti, davaya hizmet olarak görüyor. Seçim dönemlerinde muhtarların bu aidiyet duygusunun ne kadar önemli olduğunu  herkes görüyor.

Oda yöneticilerinin hakeza mensuplarıyla birlikte ne kadar etkin olduklarını da  herkes görüyor.

Mahalle temsilcilerindeki  heyecan, çalışma,başarılı olma ve kazanma azmi inanılacak gibi değil. Dükkan dükkan, ev ev dolaşıyor bu insanlar.

Ak Parti’nin artık gelenekselleşen seçim kazanma başarısında sözünü ettiğimiz  etkinliklerin payını inkar etmek mümkün değil. En ücra köşelerdeki Ak Partililer dahi görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde, bir yakınını, komşusunu, arkadaşını eğer farklı siyasi görüşte ise ikna ederek, partiye kazandırıyor.

Bunun başka partilerde bir örneği var mı?

Tabi ki yok.

Diyelim ki anamuhalefet partisi CHP’nin il başkanları, ilçe başkanları, il,ilçe yönetim kurulu üyeleri seçimler dışında kaç kere dernekleri, odaları,borsaları  giderek ziyaret ediyor. Vatandaşların düğün ve  cenazelerinde bulunuyorlar mı?

CHP’in buradaki  il yöneticileri  Konya’da kaç dernek ve oda olduğunu biliyorlar mı?

Biliyorlarsa onlarla hangi aralıkta görüşüp, konuşuyorlar?

Kaç  CHP yöneticisi, ne kadar muhtarla temas kurabiliyor?

Bu partinin mahalleler de temsilcisi bulunuyor mu?

Yalnız CHP için  geçerli değil bu saydıklarımız. Buna diğer muhalefer partilerini de rahatlıkla eklemek mümkün. Halkı ne kadar tanıyor muhalefet partileri. Halkı tanımak için halkın ayağına her fırsatta gitmek gerekiyor.

Ak Parti  her kademedeki  yetkilisi ile bunu  her zaman ve en iyi şekilde  yapıyor ve kazanıyor.

Muhalefet neden kazanamıyor. Bir çok sebep sayılabilir. Fakat en başta halktan uzak oldukları için kazanamadıkları söylenebilir.

Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe  Belediye Başkanları, il başkanı, ilçe başkanları onca yoğun  işleri varken, derneklere, odalara ve halka gidiyorsa seçimlerde karşılığını da alıyorlar.

Yazık..

Muhalefet yöneticileri Ak Parti’nin seçim kazanma sırrını  çözebilmiş değil.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.