Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2426.7
  • BIST
    9695.82
  • BTC
    66018.62$

AK PARTİ’DE TEKMİLİ BİRDEN

06 Ocak 2020, Pazartesi 08:50

Cumartesİ sabah Ak Parti İl Teşkilatındaydık.

Bize bir gün önce AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve  Konya  Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın, 2019 yılını değerlendireceği söylenmişti.

Türkiye’de 28 Şubat  döneminin yüzbinlerce mağdurlarından  birisi olan  Leyla Şahin Usta ismi, o yıllarda “Leyla Şahin” olarak  sembolleşmişti. Leyla  Hanım  o yıllarda hem kendisii hem de  başka hak mağdurları adına dönemin egemenleri karşışında dik durdu ve mücadele etti. Hakkını aradı ve  hakkını arayanların öncü isimlerinden birisi oldu. Başörtüsü başta olmak üzere, muhafazakar öğerenci  gençliğinin öğrenim hakkının ellerinden alınması teşebbüsleri karşısında “İnsan hakları savunucusu” oldu.

Leyla Şahin, bugün de aynı Leyla Şahin mi?

28 Şubat döneminde olduğu  kadar olmasa bile, özgürlükler ve insan hakları konusunda bugün ne düşünüyor?           

Kendisi Ak Parti’de önemli bir konumda.

Dolayısıyla  özgürlükler ve insan hakları konusunda söyleyeceği her söz  büyük önem taşır. Lakin kendisi siyasete girdikten sonra bir zamanmlar öncüsü olduğu ve  büyük mücadeleler verdiği bu konularda herhangi bir fikir beyan  etmedi. Bu sessizliğinden dolayı  muhafazakar kitlenin önde gelen isimleri    arada bir de olsa Leyla Hanım’a geçmişten hatırlatmalar yapıyor. Bu yazarlardan birisi de Elif Çakır.

Bu arada biz Leyla Şahin Usta’yı  geçmişteki mücadelesinden  ve bugün de siyasetteki başarılarından dolayı  kendisini hiç tanımamış olmamıza rağmen takdir ed en bir aileyiz. Peki neden?Benim ailemde de o dönemlerde başörtüsü mağduriyetleri yaşandı da ondan.

Cumartesi günü  Leyla Şahin  Usta’yı yakından görme ve dinleme merakımızı gidermek için, Ak Parti’deydik. Gerçi merak ettiğimiz konular hakkında fazla bir söz söylemeyeceğini tahmin ediyorduk. Ama hiç değilse  özgürlükler ve insan hakları konusunda  geçmişle bir mukayese yapabilir ya da  gemişe atıfta bulunabilir dilye  düşündük. Ama Leyla Hanım bunu da yapmadı.

İl teşkilatındaki toplantıya dönelim.

Toplantının yapıldığı salon orta büyüklükte bir salon.

Muhtemelen 100 kişi kadardık salonda.             

Salonun dörtte biri gazeteci. Bu arada  oturmak için  yer bulamayan arkadaşlarımız oldu.

Milletvekillerinin  tamamı bir eksiğiyle (Selman Özboyacı) hariç, oradaydı.

En başta Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta sonra Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Gülay Samancı, Halil Etyemez, Hacı Ahmet Özdemir, Abdullah Ağralı. İl Başkanı Hasan Angı, ilçe başkanları. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Beledtiye Başkanı Hasan  Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı.  Partinin il  yönetim  kurulu üyelerinin büyük kısmı.

Bu arada milletvekillerinin samimi, cana yakın ve fedakar danışmanları. Anlayacağınız tekmili birden.

Toplantı belirtilen saatten 10-15 dakika kadar geç başladı.

Bu bekleme süresinde  muhtemelen gelecek olanlar beklendi.

Neyse milletvekilleri tek tek salona girmeye başladı.

Giriş töreni fazla resmi geldi bize.

Başta İl Başkanı Hasan Angı olmak üzere  4-5  milletvekili el sıkıştı ve hal hatır sordu gazetecilere. Mesela Tahir Akyürek bey. Tahir bey her zaman olduğu gibi güler yüzlü ve samimiydi. Sonra Gülay Samancı, Orhan Erdem, Ahmet Sorgun gazetecilerle el sıkıştı ve  hal hatır sordu. Büyükşehir Belediye Başkanı her zaman olduğu gibi resmi ve soğuktu. “Merhaba arkadaşlar” diyerek, gazetecilerin önünden geçip gitti. Başkanın bizim  katıldığımız toplantılarda hiç bir gazeteciye ismiyle hitap etmediğini görmüştük. Başkan bunu Cumartesi günü de yaptı. Neye  böyle yapıyor acaba?  İnsan bunu anlamakta zorlanıyor. Ayrıca  başkanın  karşısında olan  ya da  ona hasım gibi davranan gazeteci  de yok. Bu arada ilçe belediye başkanları gazetecilere ismiyle hitap e diyor, elini tutup sıkıyor ve  hal hatır soruyor.

2019’un değerlendirileceği söylenmişti bize.

Peki  2019  nasıl değerlendirildi? Kim ne söyledi?

İl Başkanı Hasan Angı kısa bir açış konuşması yaptı.

Hasan Bey’den sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2019’u çok kısa  değerlendirdi . 31 Mart  yerel seçimlerine teğet geçti ve  kısaca da METRO’dan bahsetti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısıa Leyla Şahin Usta söz konusu toplantıda  en uzun konuşmayı yapan isim oldu. Leyla Hanım Konya’da yerel seçim başarısına vurgu yaptıktan sonra, Büyükşehir ve Karatay’da Ak Parti’nin Türkiye’de en fazla oyu alan belediyeler  olduğunu söyledi.

Leyla Hanım konuşmasında ayrıca  Konya METRO’sundan söz etti..

Bakanların ( Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca )Konya için çok çalıştıklarını söyledi.

Meclis’te muhalefet partilerinin  tavrını eleştiren Leyla Şahin Usta, kurulacak yeni partilerin varlıklarını devam ettirmelerinin mümkün olmadığının altını çizerek,  “Ak Parti Türkiye’nin en büyük partisi olmaya devam ed ecek” dedi.

Toplantıda bulunan diğer milletvekilleri kendilerinin görev alanlarıyla ilgili açıklama yapmadı. Bu durum zaman darlığı  ve toplantının partililer arasında devam edecek olmasına gerekçe gösterildi. Oysa her milletvekili az ya da çok kendi görev alanlarıyla ilgili açıklamalar yapsa çok iyi olurdu. Kamuoyu en azından milletvekillerinin nasıl çalıştığını ve ne yaptığını  öğrenirdi.      

Ak Parti Konya  İl Teşkilatını, milletvekillerini, belediye başkanlarını Tekmili birden bir toplantıda görmek  önemli olmalı.  Keşke  daha detaylı ve kapsamlı açıklamalar olsaydı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.