Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2432.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66706.83$

AK PARTİ YİNE KAZANDI

03 Nisan 2019, Çarşamba 08:47

2004’de yapılan yerel seçimleri Ak Parti en yakın rakibine (Saadet Partisi) fark yaparak kazandı.          

2009’da yapılan yerel seçimleri Ak Parti en yakın rakibine (Saadet Partisi) bu sefer büyük bir fark yaparak kazandı.

2014’de yapılan yerel seçimleri Ak Parti en  yakın rakibine (MHP) büyük bir fark yaparak kazandı.

2019’da yapılan (Pazar günü) yerel seçimleri Ak Parti bu seçimlerde  en yakın rakibine (İyi Parti) büyük bir fark yaparak yine kazandı.

Görüldüğü üzere Ak Parti Konya’da her zaman kazanıyor.

Genel seçim olsun, yerel seçim olsun hiç  fark etmiyor. 2002’den beri  yapılan her seçimde Ak Parti açık ara önde ve her seçimin birinci partisi. Ayrıca  Ak Parti oylarını her zaman artıran bir parti.         Peki bu nasıl oluyor?    

Bu başarının sırrı ne?

Söyleyelim.. Bir  kere Ak Parti  il teşkilatları parti genel merkezi ile çok uyumlu çalışıyor. Bugüne kadar Konya’da genel merkez  politikalarına muhalif tavır gösteren ve ters düşen bir il yönetimi olmadı. Aralarında muazzam bir işbirliği oldu her zaman.Bu diğer partilerde pek görülmeyen bir durum.              

AK Parti Konya milletvekilleri de genel merkezle  uyumlu çalıştı. Farklı bir ses  çıkmadı hiç bir zaman. Ayrıca milletvekilleri il teşkilatları ile de uyumlu çalıştı. Mesela, aralarında seçim dönemlerinde olsun, milletvekili ve belediye başkan adaylarını belirleme dönemlerinde olsun kamuoyu önünde tartışma ve kavga diyebileceğimiz ciddi  bir olay yaşanmadı. Tabi ki bazı ihtilaflar ve anlaşmazlıklar olmuş olabilir. Fakat bunlar partinin içinde çözüldü.Kimse  de kavga ederek bir tarafa gitmedi.

Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları da il teşkilatı ve genel merkezle uyumlu çalıştı.Yine  belediye başkanları ile milletvekilleri arasında herhangi bir tartışma  neredeyse hiç yaşanmadı. Buna fırsat verilmedi. Yani  her partili hududunu bildi. Neyi nereye kadar isteyebilceğini, isteyeceğini bildi. Taraflar aşırılıktan kaçındı. Aralarında birlik, bütünlük ve saygı bozulmadı. Öyle ki  aday belirleme dönemlerinde bile   partililer mücadelesini  sessiz bir şekilde ve gürültü patırtı yapmadan yürüttü. “Bu adam nerden çıktı.Bunu  kim nasıl aday yaptı?O nasıl bakan oldu, genel başkan yardımcısı oldu?O şunun adamı, bunun adamı” gibi kavgalar yapılmadı. Verilen görevler en  iyi şekilde yapılmaya çalışıldı ve görev bitince de kimse küsmedi ve darılmadı.

Demek istediğimiz o ki Ak  Parti Konya’da fevkalade bir şekilde iyi yönetildi ve yönlendirildi. Tabi bir de partinin maddi imkanları var. Özellikle seçim dönemlerinde gerekli olan para meselesi Ak Parti’de hiç sorun olmadı. Parti il teşkilatları ne kadar  harcamak gerekiyorsa o kadar harcadı. Bir partinin varlığını sürdürebilmesi için gerekli olan para konusunda da Ak Parti rahattı.Fakat bundan daha önemli olan konu, partideki tesanüt ortamıdır.

Ne oluyor?

Böyle olunca Ak Parti Konya’da  her zaman kazanıyor.

Bu kıskanılması ve başka sebepler aranması  gereken bir durum değil, örnek alınması gereken bir durum.      

Gelelim Pazar günü yapılan seçim sonuçlarına.

AK  Parti Büyükşehir’de  kullanılan geçerli oyların yüzde 70.52’sini aldı. Bu seçimlerde AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda  en yakın rakibi İyi Parti’ydi. İyi Parti’de yüzde 20.19 oy aldı. Ak Parti toplamda  858 bin 914  oy alırken, İyi Parti’de 245 bin 880 oy aldı.      

Merkez  ilçelere bakacak olursak.

Ak Parti Meram’da yüzde 71.42,

Karatay’da yüzde 76.87,

Selçuklu’da yüzde 67.44 oy aldı ve belediye başkanlıklarını kazandı.

Konu son seçimlere gelmişken bir hususu belirtmek lazım. O da şu: Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay  çok çalıştı. Altay seçim çalışmalarına  aylar  öncesinden başladı. Başkan henüz adaylığı kesinleşmeden sahaya çıktı. Gittiği bir yere yılmadan ve yorulmadan bir daha bir daha gitti. Milletvekilleriyle gitti, bakanlarla  gitti. Bu seçimlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , genel başkan yardımcısı Leyla Şahin Usta ve tabi Tahir Akyürek gibi, Ahmet Sorgun gibi milletvekilleri de çok çalıştı ve etkili oldu.

AK Parti her seçimde kazanıyordu yine kazandı. Hem  de oylarını artırarak kazandı. Seçim kazanmak Konya’da bir Ak Parti klasiği oldu.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.