Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

AĞZINDAN BAL DAMLIYOR

17 Temmuz 2020, Cuma 08:51

          Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay geride kalan Salı günü aylar sonra ilk basın toplantısını yaptı.

          Aylar sonra dedik. Çünkü, pandemi yoğunluğundan dolayı herkes biraz kabuğuna çekilmişti. Dikkat ve tedbir mecburiyeti hasıl olmuştu. Ayrıca doğru olan da buydu. ‘Aylar sonra ilk basın toplantısı’ dememizin sebebini, ‘yanlış anlaşılmasın’ düşüncesiyle bu şekilde açıklamış olalım.

          Başkanın basın toplantısına biz gidemedik ama gazeteden arkadaşlarımız gitti.

          Sonra başkanın konuşmasını arkadaşlarımızdan aldık.

          Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin internet sayfasına da girdik ve orda da başkanın konuşmasına baktık.

          Gördüğümüz şu: Uğur başkanın ağzından bal damlıyor.

          Öyle sıradan bir bal  değil.

          En hasından ve piyasada az bulunan  çok mükemmel bir bal.

          Şifa niyetine  bir parmak alıp yemek lazım. Lakin bulmak zor. Ayrıca çok da pahalı. Anlayacağınız fakir fukaranın yiyebileceği bal değil.

          Neyse başkanın ağzından bal damlıyor. Her kula nasip olmasa da şehre nasip olacak gibi.

          Zaten önemli olan da şehre nasip olması. Koskoca şehrin yemesi ve şifa bulması lazım.

          Latife etmeyi bir kenara atalım.

           Yapılan hizmetleri ve yapılması planlanan hizmetleri öğrenince ‘ne demek lazım’ diye,  düşündüm.

          Sonra da ‘Başkanın ağzından bal damlıyor’ sözcüğünü kullanmaya  karar verdim.

          Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri anlatmaya geçelim mi?

          Hadi geçelim.

          -Pandemi sürecinde yapılan çalışmalar.. Pandeminin yoğun olduğu günlerde 10 binin üzerindeki bina dezenfekte edilmiş.Ayrıca toplu taşıma araçlarında dezenfekte çalışmaları her gün yapılmaya devam ediyor.Aynı çalışmalar ilçelerde de  yapılıyor ve Büyükşehir Belediyesi 31 ilçede yapılan bu çalışmalara destek sağlıyor.

          -Sosyal Projeler.. Pandemi süresince 40 bin aileye sürekli yardım yapıldı. STK’ların devreye alınması ile birlikte ilaveten 24 bin aileye daha sosyal yardım yapma imkanı doğdu. Toplamda 60 binden fazla aileye sosyal yardım yapıldı. 60 bin aile 200 binden fazla nüfusa  tekabül ediyor. İl nüfusunun 2 milyon 200 bin olduğu göz önüne alındığında, yaklaşık  10 vatandaşımızdan  1’ine sosyal yardım yapılmış. Yani 1/10. Bu ilimizde  yaşanan yoksulluğu göstermesi bakımından da  dikkate alınması gereken önemli bir veri.

          Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi 18 bin öğrenciye eğitim-öğretim yardımı yapıyor. Bizdeki bilgilere göre öğrencilere yılda bir defaya mahsus olmak üzere, 200 TL. eğitim-öğretim yardımı  yapılıyor.

          Sosyal Projeler kapsamında Büyükşehir Belediyesi kiracılarından 2 ay süreyle  kira almadığı gibi, 2 ay süreyle su parası da almadı. KOSKİ  vatandaşların kullandığı suya da zam yapmadı. 2019 yılındaki fiyatlar uygulandı.

          -Tarımsal Destekler.. Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuya anlatırken “Çiftçimize yoğun bir destek sağladık” dedikten sonra, “Konya  üretecek, Türkiye doyacak” demiş.Yine başkan “Konya üretecek, Konyalı çiftçi  kazanacak” demiş. Yine başkan “Konya Büyükşehir Belediyesi her zaman çiftçinin yanında” demiş.

        “  Konya Büyükşehir Belediyesi ve çiftçi ne alaka” demeyin sakın.

          Alakası var. Hem de yakından var. KOP’la ilgili yatırımları Büyükşehir Belediyesi yakın  takibe aldı. Biliyorsunuz KOP demek, tarımsal sulama demek. Tarımda sulama yüksek verim ve yüksek kazanç demek. Bu arada bugüne kadar KOP’a  devletin 255 milyon lira harcadığını da söyleyelim. İnanın Büyükşehir Belediyesi KOP’a önem veriyor ve yapılan çalışmaları takip ediyor.

          Büyükşehir Belediyesi küçükbaş yoğunluğu olan köylerde hayvancılık yapan vatandaşlara çadır dağıtıyor. Çadır ne işe yarar? Demeyin.. Şimdi köylerde eskiden olduğu gibi  ağıl ve ahır pek kalmadı. Köylü özellikle küçükbaş hayvanları için özel yapım çadırları ahır gibi kullanmaya başladı.

          Arazisi küçük olan köylerde  yaşayan vatandaşlara da Büyükşehir Belediyesi tarafından  her türlü  fide veğ asma desteği yapılıyor. Bize  göre çok iyi bir uygulama. Nitelikli fide ve asma  desteği ile vatandaş kendi ihtiyacını karşılarken satıcı konuma da yükselebiliyor. Gelir sahibi olabiliyor.

          -Şehir merkezinde yapılan çalışmalar.. Alaaddin Caddesindeki binaların dış cepheleri yenilenecek. Çalışmalar başladı. Şehrin vitrini konumunda olan bu civarda binalar gösterişli hale gelecek. Boya, renk ve tabela kirliliği ortadan kaldırılacak. Gerekiyor muydu? Evet, gerekiyordu. Hatta bu konuda geç bile kalındı.

          Öte yandan Mevlana Çarşısının ve Altın Çarşının yıkımına başlanıyor. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi yeni yerlerine taşınacak. Şehir merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme getirilen çalışmalar “Şehrin dönüşümü” adına yapılabilecek en büyük ve anlamlı hizmet olarak görülmeli. 50 yıl önce yapılan bu sanayi siteleri ve içerisindeki dükkanlar şehre yakışmıyor. Şehrin ortasında bir mezbelelik  olarak duruyor ve  görenleri rahatsız ediyordu.

          Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay çok şanslı bir başkan.

          Neden mi?

          Aslında bir çok insanın bildiği bir gerçeği burda bir defa da biz söyleyelim.

          Uğur başkanın arkasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yatırımlar ve kaynak anlamında çok sağlam bir kalenin duvarları gibi duruyor. Ayrıca psikolojiik destek ve motivasyon anlamında da bakan bey, Uğur beye destek veriyor.

          Konya Büyükşehir Belediyesi başkan Uğur İbrahim Altay’ın şahsında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda farklı ve ayrıcalıklı bir konuma sahip. Tabi bunun en büyük sebebi, bakan Murat Kurum’un iyi bir Konyalı olması.

          Ne demiştik?

          Başkanın ağzından bal damlıyor, demiştik.

          Gerçekten de öyle başkanın ağzından bal damlıyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.