Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9801.7
  • BTC
    63837.42$

7’DEN 70’E HERKESE AÇIK TAVSİYE!

30 Kasım 2019, Cumartesi 09:50

Sevgili dostlar doğruluk derecesi nedir bilmiyorum, araştırdım fakat bir sürü gereksiz bilgi çıktı, o yüzden sadece varsayım olarak sizlerle paylaşacağım. Bir tapınağın duvarında yazılı olduğu iddia edilen ve bu duvara Milattan Önce 900’lü yıllarda yazıldığı söylenen bir yazı. Yazının tarihi bana pek inandırıcı gelmedi ama içeriği tamda ‘cuk’ sesinin duyulacağı nitelikte ve doğrulukta.

İbret alınması, mutlaka dinlenilmesi ve yapılması gereken, insanı huzura ulaştırabilecek tavsiyelerin dolu olduğu bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Okuduğunuzda sizde ne demek istediğimi çok çok iyi anlayacaksınız. Ben bundan sonraki hayatımda mümkün olduğunca, elimden geldiğice uygulamaya çalışacağım, umarım sizlerde beğenir ve bana hak verirsiniz…

* Gürültü-patırtının ortasında sükunetle dolaş. Sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma
Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe, herkesle dost olmaya çalış.

* Sana bir kötülük yapıldığında, verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun, bağışla ve unut ama kimseye teslim olma.

*İçten ol; telaşsız, kısa ve açık seçik konuş. Başkalarına da kulak ver. Aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları. Çünkü dünyada herkesin bir öyküsü vardır.
*Yalnız planlarının değil başarılarının da tadını çıkarmaya çalış. İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen, hayattaki dayanağın odur.
* Seveceğin bir iş seçersen, hayatında bir an bile çalışmış ve yorulmuş olmazsın. İşini öyle sev ki, başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken, verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın.
Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz.
* Ve unutma ki insanların yüzyıllardır öğrendikleri, sonsuzluktaki tek bir kum tanesinden daha fazla değildir.

* Aşka burun kıvırma sakın. O çöl ortasında yemyeşil bir bahçedir. O bahçeye layık bir bahçıvan olmak için, her bitkinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu unutma...
* Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.

* Yılların geçmesine öfkelenme, gençliğine yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe.

* Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme. Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgara göre ayarla. Çünkü dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir. Ara sıra isyana yönelecek olsan da, hatırla ki evreni yargılamak imkansızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendinle barış içinde ol.

*Unutma, doğduğunda sen ağlarken herkes gülüyordu. Öyle bir ömür geçir ki, herkes ağlasın sen öldüğünde ve sen mutlulukla gülümse. Sabırlı, sevecen, erdemli ol. Eninde sonunda bütün servetin sensin.
*Görmeye çalış ki, her şeye rağmen dünya, insan oğlunun biricik güzel mekanıdır...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.