Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

4. Uluslararası İyilik Ödülleri

22 Mart 2018, Perşembe 07:42

Allah’a hamd, Hz. Muhammed (sav)’e salat ederim.

13 Mart 2018 Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 15.00 de yapılan törenle Uluslararası İyilik Ödülleri’nin 4.sü  sahiplerine verildi.

Tören; Kur'an-ı Kerim (Ankara Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı) tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Genel Kurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, milletvekilleri, büyükelçiler, uluslararası misafirler, il ve ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, TDV bağışçı ve gönüllüleri, işadamları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfınca düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri" kapsamında bu yıl 5'i Türkiye'den, 2'si yurtdışından olmak üzere 7 kişiye iyilik ödülü verildi. Bu seneki vefa ödülü ise milletimizin birlik, beraberlik ve selameti için  şu an Afrin'de mücadele veren Mehmetçiklerimiz başta olmak üzere sınırlarımız içinde ve dışında ülkemiz için, mukaddesatımız için, bayrağımız için, geleceğimiz için, canını hiçe sayan kahraman Türk ordusuna ithafen Genel Kurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'a verildi.

Genel Kurmay Başkanı Org. Hulusi Akar;  “Ödülü, kahramanlık ve fedakarlıklarla görev yapan silah arkadaşlarım adına alıyorum” dedi.

Ödülün "Peygamber ocağı" olarak da bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verilmesinden dolayı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Diyanet teşkilatına teşekkür eden Orgeneral Akar, "Sayın Cumhurbaşkanım, her konuda bizden desteklerini esirgemeyen başta zatı devletleri olmak üzere devletimize ve asil milletimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında; “Her biri diğerinden kıymetli bu hikayelerde halen iyilik pınarlarının çorak gönülleri sulamaya devam ettiğine şahit oluyoruz" dedi.

Erdoğan, bin 500 hikaye arasından seçilen, bu seneki ödüllere layık görülen, çevresinde "hayat tamircisi" olarak bilinen, engelli hayvanlara kendi imkanlarıyla bugüne kadar 200 protez yapan 22 yaşındaki Mardin Derikli Hasan Kızıl'ı tebrik etti.

Eğitim, tarım ve çevre alanındaki özgün çalışmalarıyla Türk milletinin hayırseverliğini, Afrika'nın çorak topraklarına taşıyan Sevde Sevan Usak'ı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Kütüphaneye çevirdiği dükkanıyla mahallesindeki çocuklara kitap okuma aşkını aşılayan Üsküdarlı Kanber Bozan kardeşime, Kanada'nın Montreal şehrindeki küçük lokantalarını ihtiyaç sahipleri için Halil İbrahim sofrasına dönüştüren Yahya Hashemi ile Ala Abdelrazaq Jabur kardeşlerimi, 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisini rehber edinerek, kardeşlik seferberliğine öncülük eden Suriyeli muhacirlere Ensar olan Doktor Mahmut Karaman beyefendiyi, yetim bir Peygamberin ümmeti olarak yetim ve öksüzlere sahip çıkan, hayatını sürdürdüğü Amerika'da soğuk odalarda ölümü bekleyen onlarca çocuğa sıcak bir yuva sunan 'yetimlerin babası' Libyalı Muhammed Bzeek kardeşimi, vazife yaptığı tarihi Hasan Paşa Camisi'ni, sokak çocuklarının ve sokakta kalanların rehabilitasyon merkezine çeviren Levent Uçkan hocamızı... Velhasıl bu yıl iyilik ödüllerini tevcih ettiğimiz tüm kardeşlerimizi şahsım ve milletim adına gönülden tebrik ediyorum."

Hasan Kızıl, ödülünü Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'tan aldı.

Sevde Sevan Usak ödülünü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı'dan aldı.

Kanber Bozan ödülünü Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'tan aldı.

Yahya Hashemi / Ala Abdelrazaq Jabur ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan aldı.

Mahmut Karaman ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan aldı.

Muhammed Bzeek ödülünü Başbakan Binali Yıldırım'dan aldı.

Levent Uçkan ödülünü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'dan aldı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.