Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2426.7
  • BIST
    9695.82
  • BTC
    66018.62$

3 hafta 21 gün

21 Kasım 2020, Cumartesi 09:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıkladığı yasakların yetersiz kaldığını görmek hayal kırıklığına uğrattı. Neden, biliyor musunuz?

Mart, Nisan ve Mayıs aylarının üç hatta dört katı fazla virüslü sayısına ulaşmamızdan olsa gerek. Açıklanan rakamları 5 katı ile hesaplıyorum. 4 bin deniliyorsa bunun 20 bin olduğunu söylüyorum. Ölen sayısını 150 diyorlarsa bunun 650 olduğunu düşünüyorum. Daha fazlalarını da düşünüyorum aslında ama kendi kendime abarttığımı düşünüyorum.

Meslek gereği olsa gerek sorgulamak gibi iç güdüye sahibim. Konya’da tüm hastaneler dola ve boş yatak yok. En az 1000 yatak. Bunu 81 il ile çarpıyorum. 81 bin kişi yapıyor. Neyse bunları konuşacak durumda değiliz. Bir tek AB ve ABD saklamıyor gerek hasta sayısını diğer tüm ülkeler saklıyor. Saklanması da lazım gibi geliyor.

Sağlık Bakanı Koca dedi ki, bu sene grip yok corona var. Eyvah o zaman hepimiz yakalanacağız. Yılda bir kez grip olmayanınız var mı? Yok! O zaman tüm Türkiye bu kış virüse yakalanmış olacak.

Peki ekonomi çarklarının dönmesine sürdürüp yasaklar yapamaz mıyız, daha önce yaptığımız gibi. İşletmeler çalışmalarına devam edecek, diğerleri evinden çıkmayacak. Hem hava soğuk nereye gideceksiniz ki, denilip evlerinde oturmalarını istemeliyiz.

Bilim Kurulu’nda görevli Ateş hoca bana ve topluma en güvenli açıklamayı yapan isim gibi geliyor. Toplumun da Ateş hocaya olan güveni tam. O ne derse o olmalı. Hoca 3 hafta içerisinde zinciri kırarız diyor.

O zaman dişimizi sıkalım 3 hafta evimizden çıkmayalım. Hastalığı haziran ayı başındaki gibi azaltalım. Havalar düzelsin. Yaz gelsin zaten aşı gelir o zamana ve aşılanırız ve bitiririz. Aşı yaptırmayanlar da ölür kurtulur giderler.

Konyalı canını ve yaşamayı sever. Ölümden korkar ve bu nedenle yasağa da en çok uyacak şehirlerin başında gelir. Başka şehirler istemese bile Konya için yasak yapalım ve başka şehirlere örnek olalım.

Onlarda kendilerini ve sevdiklerini koronadan korusunlar.

Bu arada, grip ilacı kullanarak, antibiyotik kullanarak, aspirin kullanarak hastalığa yakalanmamayı planlayanların daha büyük hastalıklar için davetiye çıkardıklarını unutmamaları gerekir.

İyi tatiller, sağlıklı günler…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.