Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2508.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64427.85$

3. Dünya savaşı ve “TÜRKİYEM”

06 Nisan 2020, Pazartesi 09:10

Birçoğumuzun ne yaşı yeter nede tarih bilgisi. Ne kadar okusak da sadece isimlerini biliriz. 1. Dünya savaşı, 2. Dünya Savaşının. Ve bildiğimiz bir şey de Türkiye’nin bu savaşlara katılmamış olması. Türkiye’nin silahlarla katılmadığı bu iki savaşı istihbarat savaşları ile kazandığımız gerçeğini az çok tarih okuyanlarımız bilir. Bugün 3. Dünya savaşı yaşanıyor. Ogün ülkeler arasında yaşanan savaş bugün her ülkenin kendi içinde görünmeyen bir güce karşı verdiği bir savaş olarak karşımıza çıkıyor.

***

Bilim kurgu filmlerini izlerken yapımcıların ve senaristlerin hayal dünyalarının ne kadar büyük olduğunu bunları kaleme almanın bile şizofren bir yapıya sahip olduğunu düşünürdüm. En çok uzaylıların gelip dünyayı ele geçirmesi gibi ya da yürüyen ölülerin olduğu seri halinde yayınlanan Zombi dizileri gibi…

***

Düne kadar dünyada kapitalist ülkelerin sen güçlüsün ben güçlüyüm diyerek birbirlerini tehdit ederek, ambargolar uygulayarak bastırmaya çalıştıkları ekonomi savaşlarının nasıl bir anda bittiğini görüyoruz. Çin’e ek gümrük vergileri getirerek, satışlarını azaltmaya çalışan ABD’nin Fransa’nın aldığı fiyatların üç katını vererek Çin’den maske ve tulum aldığını görüyoruz.

***

Ürettikleri silahlarla övünen, savunma sanayisine yatırım yaparak gövde gösterisi yapan ülkelerin savunma sanayisine yapılan yatırımlarının hiçbirini sağlık alanına yapmadıklarını gördük. Hem savunma hem de ekonomik savaşlarının ne denli yersiz olduğunu da gördük. Ve en önemlisi… Çaresiz bir şekilde çıkıp, televizyon ekranlarına halkına öleceksiniz diyen sözde dünya liderleri gördük. Ve daha önemli olan bir şeyde ülkelerin ceset torbası savaşlarına başladığını görüyoruz.

***

Güzelim ülkemi “Türkiye’mi” de yazmak istiyorum. Görmek istemeyen gözlere, duymak istemeyen kulaklara duyurmak istiyorum. Dünyaya insanlık dersi veriyoruz. Kim mazlum onun yanında yer alıyoruz. Zülüm olanlara da yüksek bir sesle söylenmesi gerekeni söylüyoruz. Gerekirse fiziki gücümüzü de kullanarak gerekli cevabı veriyoruz. Hangi dünya lideri ne konuşacaksa önce Türkiye’nin verebileceği cevabı düşünüyor. Artık her kez ağzına geleni söyleyemiyor. İnce eliyor sık dokuyor. Konuşmalarını… Çünkü, karşısında sabırlı mı sabırlı bir o kadar da sert bir Türkiye var…

***

“Kötü ev sahibi kiracıyı mülk sahibi yaparmış” nurda yatsın atalarımız. Öyle güzel sözler bırakmışlar ki bizlere… Yeri geldiğinde tabir yerinde ise culk diye oturuveriyor. Bize silah satmadıklarına bugün pişman olan ülkeler var. Çünkü, artık kendi silahlarımızı üretiyoruz. Savunma sanayi de dünyaya silah satıyoruz. Bugün bize silah satmayanlar dünya kamuoyundan utanmasınlar vallahi kapımıza gelirler.

***

Şehir hastanelerini yaparken ülkemize laf söyleyen kendini bilmezler, savunma sanayi yatırımlarımızı eleştirenler bugün sus pus oldular. 3. Hava limanını hatta 3. Köprüyü yaparken dünya bize karşı çıkmıştı büyümemizi kıskanmışlardı. Sadece dünya mı karşı çıkmıştı. Hakkını vermek gerekir. CHP lideri ve bazı muhalefet partilerde söylemediklerini bırakmamışlardı.

***

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programına konuk olmuş, şehir hastaneleri için şöyle söylemişti. “Hastane yapıyorsun. Yüksek maliyetleri var. Peki, bu ülkede hastalık yoksa ne yapacağız” İşte bu kadar düşünebiliyordu. Kılıçdaroğlu… Yapılan yatırımı eleştirirken dozunu kaçırıyordu. Lafsa “Hastalık yoksa ne yaparız” diyebiliyordu. Bugün dünyada birçok ülkede yatak sayısı kadar bizim yoğun bakım yatağımız var. Sağlık çalışanımız var. En önemlisi sağlık hizmetleri ücretsiz yapılıyor.

***

Yine bu CHP değil miydi, savunma sanayiye karşı çıkan, üçüncü hava limanına karşı çıkan. Demek oluyor ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğru yolda. Dedik ya; Bu 3. Dünya Savaşını Türkiye kazanacak. Kazanmasına da Kurtuluş Savaşında olduğu gibi Anadolu destek olacak. Evinde kalacak ve kendini izole edecek. Silah üretmeyecek, hatta hiçbir şey üretmeyecek. Evinde kalacak. Bir süre sonra ne kadar kısa olursa o kadar da iyi olur. Bu virüs illetini yeneceğiz ve seri üretimlerle dünyaya mal satacağız. Üretimimiz artacak, istihdamımız artacak, ekonomimiz büyüyecek ve insanlarımızın refah seviyesi artacak..

Evinde kal ve sağlıkla kal TÜRKİYEM-KONYAM

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.