Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2432.4
  • BIST
    9794.25
  • BTC
    64042.82$

15 Temmuz Darbe girişimi ve Milletin Zaferi

05 Temmuz 2018, Perşembe 08:05

“ Ezanları susturan darbelerden, darbeleri bastıran Ezanlara…”

Allah’a hamd, Hz. Muhammed (s.a.v.) salât ederim.

Görev yaptığım ilçe kırsal bölgede idi. Her şey sakindi. Her zamanki gibi yatsı namazımı kılıp istirahata çekilmiştim.

Saat gece 00.00’dan sonra telefonum çaldı. Aradan on dakika geçti yeniden çalmaya başlayınca

kalktım ve telefonumu açtım. Telefonun diğer ucunda bir din görevlim vardı….. ” Buyur!  Hayrola!

Gecenin bu saatinde hayırdır niye aradın”  deyince,  ihanet kalkışmasını haber verdi. Ezan ve salâ

okuyayım mı ? dedi. Ve Ezanların okunması salâların verilmesini söyledim.

Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi, tarihinin en ciddi ve tehlikeli meydan okumasıyla karşı karşıya kaldı. Ülkemizin evlatlarını, bu coğrafyanın değerlerini su-i emellerine kalkan ederek devşiren ve kökleri dışarıda olan bu hain yapılanma (Fetullahçı Terör Örgütü – FETÖ-PDY), amaçlarını gerçekleştirebilmek maksadıyla hunharca tasarlanmış bir planı uygulamaya koydu.

“Su uyur düşman uyumaz.”

15 Temmuz 2016 gecesi, ülke ve millet varlığımızı imha etmeyi amaçlayan derin emperyalist odakların işbirlikçi hainleri harekete geçirerek yaptıkları kanlı bir darbe girişimi ile sarsıldı. Tankla, uçakla, helikopterle yapılan silahlı saldırıya ‘darbe’ dememiz, sadece genel adlandırma çerçevesinde kalmak içindir. Yoksa yapılan darbenin çok ötesinde doğrudan bir işgal girişimi, Haçlı zihniyeti ve taktiğiyle yapılmış düşmanca bir saldırıdır. Doğal olarak içinde her türlü yalanı, caniliği, hunharlığı, hainliği, ihaneti barındıran bu saldırı, iktidarı değil, doğrudan milleti ve devleti yok etmeyi amaçlamıştır....

Türk Milleti. İnsanlığa hayat veren İslam Medeniyetinin banilerinden olan bu millet, tabir yerindeyse, genetik kodlarını cesurca ortaya koydu ve kendisine yöneltilen tanklara ve kurşunlara göğsünü siper etti. Şehit oldu, gazi oldu, ama namusuna halel getirmedi.

Saldırı yüzlerce yıllık tarihî deneyim ve birikimle oluşmuş millî iradeye, millî hisse, millî tasavvura, millî kimliğe öncelikle birleştirici sembolik değer, kurum ve şahsiyetleri hedef alarak millî varlığımıza yapılmıştır.

TRT merkez binası, ardından Türksat, sonra yine 50 şehit verdiğimiz Gölbaşı Polis Özel Harekât Merkezi’nin bombalanması, darbecilerin asıl ve gerçek niyetlerini ortaya koymaktadır. Doğrudan istiklâl ve istikbalimizi hedef almışlardır. Bu çok açık ve önemli bir noktadır. Nitekim kanlı darbe girişiminde bulunan bu yapının ‘Paralel İktidar’ olarak değil, ‘Paralel Devlet’ olarak örgütlenmesi tesadüfî değildir.

 “Su uyur düşman uyumaz.”

Millet-i İbrahim: Millet, her ne olursa olsun sağduyu ve vicdanda buluşmak demektir. Nübüvvet geleneğinin muciz bir şekilde Hz. Peygamber ile bütünleştirildiği düşünülürse söz konusu duruşun sembolleştiği isim Hz. İbrahim’dir. Bu nedenle millet kavramı özellikle Kur’an-ı Kerim’de Hz. İbrahim’le birlikte kullanılır.(1)  Bu bir anlamda sağduyu ve vicdanın kodları olarak tanımlanabilir.

Hanif: Yanlışı sağlam bilgisiyle sezip onu kararlılıkla bir kenara itip, başka bir ifadeyle fıtratına uymayanı reddedip, doğruyu görüp, yani fıtri olana teslim olmak demektir.(2)

...

Farklı olsa da her kesimden ferdimiz, salalar eşliğinde gerekirse ölmek için düğüne gidiyormuşçasına evlerinden çıkarak sokaklara, meydanlara, havaalanlarına, köprülere, devlet kurumlarına ve kritik noktalara aktılar. Her biri namusunu kurtarmaya, birbirini tanımasalar bile kırk yıllık yarenler edasında, sanki Sütçü   İmam’ın, Nene Hatun’un, Karayılan’ın ve Kara Fatma’nın yanında yürüyormuşçasına tanklara ve zalimlere karşı yürüdüler. Dayanışma ruhu, birlikte var olma ruhu öylesine yayılmıştı ki milletimizin böyle kutlu haline rastlayışımı kelimelerle anlatamam. 7’den 70’e kırk milyondan fazla insan vatanını kurtarmak için çıkmıştı o gece, bir daha dönmemek pahasına. Milletimizin beka davasına sahip çıkan herkesi kutluyor, çalışmalarında muvaffak olmalarını, gayretlerinin sonuçsuz kalmamasını diliyorum.

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmetler diliyorum.

 Dipnotlar:

1- Bkz. Bakara 2/135 vd.

2- Bkz. Al-i İmran 3/67-68 vd.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.