Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64081.954$

1 KASIM SAĞDUYUNUN ZAFERİDİR!

09 Kasım 2015, Pazartesi 00:00

Bu haftaki yazıma 1 Kasım’da yapılan seçimlerden 5 gün öncesi olan 26 Ekim Pazartesi günü Konya postası gazetesinde yayımlanan köşe yazımın son parağrafıyla başlamak istiyorum.

Yazımın son parağrafını ‘’Yeter artık!.. Ey bu cennet vatanın duyarlı ve sağduyulu insanları, partizanlığı bir kenara bırakalım, gün partizanlık yapılacak gün değildir.  1 Kasım gününün önemini ve vebalini kavrayıp, birlik ve beraberlik içinde olalım. İnşâAllah’’diye bitirmiştim.

Yüce Mevlâ’ma hamdü senâlar olsun ki bu aziz millet; 1 Kasım’da, Türkiye’miz ve aziz milletimizin üzerine oynanan kirli oyunları ve senaryoları feraset içinde değerlendirmiş ve sağduyulu hareket ederek büyük bir zafer kazanmıştır.

Gelelim 1 Kasım’da yapılan seçimin genel değerlendirmesine…

1 Kasım’da yapılan seçimlerde oyunu ve gücünü artıran Ak Parti, milletimiz tarafından 4.kez tek başına iktidar olma görevini vermiştir. Halkımızın 7 Haziranda verdiği mesajı 5 ay gibi kısa bir zamanda çok iyi değerlendiren Ak Parti’yi tekrar iktidara taşımıştır.

1 Kasım’da sadece bir seçim yapılmadı, adeta bir siyasi deprem yaşandı. Milletimiz kaderine el koyarak, teröre ve istikrarsızlığa artık yeter diyerek, siyasi görüşünü bir tarafa bırakıp, sağduyu ile hareket ederek Ak Parti şemsiyesi altında birleşmiştir.

Sağduyulu hareket eden seçmenler;7 Haziran seçimlerinden sonra hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olamamasını fırsat bilerek, fitne ve fesat üreterek kaos ortamı yaratıp,  memleketimizi karıştırmak isteyen iç ve dış düşmanlarımızın oyununu bir kez daha bozarak yeniden Büyük Türkiye olma yolunda tarih yazarak dev bir adım atmıştır.

Seçim sonuçlarını değerlendirecek olursak; Ak Parti’nin almış olduğu 49,5 oranındaki oy biraz sürpriz bir sonuç olmuştur. Çünkü seçim sürecinde yapılan anketlerde araştırma şirketlerinin tahminlerine göre ortalama yüzde 45 civarında olması muhtemel deniyordu.

Türkiye’de istikrarın, huzurun, güvenin ancak Ak Parti iktidarıyla mümkün olacağına inanan sağduyulu milletimiz adeta sandıkları patlatmıştır. Böylece Türkiye, koalisyon turlarından kurtulup bir kez daha tek parti iktidarını tercih etmiştir.

Türkiye 1 Kasım’da sadece 7 Haziran’dan itibaren yaşanan istikrarsızlığa, tereddüde ve endişeye son vermekle kalmayıp, içinde bulunduğumuz coğrafyadaki kaosu dalga dalga hudutlarımıza taşıyanlara, şehirlerimizi adeta savaş alanına çevirenlere, başkentimizi terörle vuranlara, devletimize karşı hendek kazanlara ve sokak isyanlarıyla hükümet devirme planlarına karşı tam bir vatan savunması yapmıştır.

Türkiye 1 Kasım’da yapılan seçimlerde, Devletimizin içine sızan istihbarat ağı ile cennet vatanımızı karıştırmak isteyen paralel ve terör örgütlerinin oluşturduğu ortak şer cephesine karşı millet olarak bir ve beraber olduğunu göstermiş ve vatan savunmasının ne anlama geldiğini dost-düşman herkese ilân etmiştir.

1 Kasım seçimlerinden tarihi bir zafer kazanan sadece Ak Parti değil,yurdumuzdaki sessiz milyonlarla birlikte,Filistin’den Bosna’ya uzanan İslâm coğrafyasındaki tüm mazlumların zaferidir.

1 Kasım’dan itibaren yeniden istikrar ve güven ortamına kavuşan Türkiye, artık bu günden sonra enerjisini fitne ve fesatçılara, ihanetlere, tereddüt ve karamsarlıklara değil, muhalefet ile laf yarıştırma ve polemiğe girmeden, enerjide bağımsız olmak adına ve yol, köprü, baraj ve nükleer santralleri projelerini hayata geçirip yeniden Büyük Türkiye olma yolunda harcamalıdır.

Eşitlik ve kardeşlik içinde demokrasinin güçlenmesi ve milletimizin refahının artırılması projelerinin güncellenmesi ve yeni projeler üretilmesine aynı zamanda Türkiye’mizi 2023 hedeflerine ulaştıracak sivil bir anayasaya acil ihtiyacımız vardır.

1 Kasım seçimlerini bir de Konya’mız açısından değerlendirelim…

7 Haziran seçimlerinde 65,09 oranındaki oyunu 9,31 puan artırarak 74,4 ile hemşerisi olan Başbakanımız sayın Davutoğlu’na gereken desteği vererek kendisine yakışanını yapmış ve Başbakanımızın Konyalılara olan güvenini boşa çıkarmamıştır.

İlk seçimi olan 7 Haziran seçimlerinden biraz sarsılmış olarak çıkan Başbakan Davutoğlu, o günden bu yana sergilediği devlet adamlığı ve tercih ettiği yumuşak dille 1 Kasım seçimlerinde sandığa damgasını vurmuştur. Başbakan Davutoğlu bu seçim zaferiyle liderliğini sağlamlaştırmış ve ara ara konu edilen lider arayışları konusunu da bitirmiştir.

1 Kasım seçimleri ülkemize, milletimize ve İslâm coğrafyasına hayırlar getirsin. Zafer milletimizindir.

Gönülden Muhabbetlerimle.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.