UĞUR BAŞKANIM BİZİ DE ATLA TERAPİ EDER MİSİNİZ?
Artık yine yeni bir bayram havasına girmemiz için çok şükür sayılı saatler kaldı.
İnşallah bayram yazımızı yarın yazmak nasip olur.
O zaman haftanın bu ilk günü için hafta sonundan kalan notlarımızla yazımıza başlayalım.
………………..
VALİ AKIN VE
ŞEHRİMİZ İÇİN
KIRMIZI ALARMDA
OLAN YETKİLİLERİMİZE
TEŞEKKÜR EDERİZ
Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve MİT Başkanımız; Konya’da bayramın huzur içerisinde geçebilmesi, can ve mal kaybının en alt seviyeye indirilebilmesi için kırmızı alarm çalışmasının sonuçlarını açıkladılar.
Biz, Konya’yı yöneten insanların; Sayın Cumhurbaşkanımızın atadığı isimler ile sandıktan çıkan seçilmişlerin en üst seviyedeki uyumunu hep dile getirip memnuniyetimizi yazıyoruz.
İşte dokuz günlük uzun bayram tatili öncesi Konya Valisi İbrahim Akın Bey de çalışmaları anlattı.
Vali Bey’in açıklamalarında rakamlarla öyle vurucu bilgiler vardı ki ben kendilerini dinlerken şaşırmıştım.
Şu rakama bir bakar mısınız?
Vali Bey açıkladı:
“ÖLÜMLÜ TRAFİK
KAZALARINDA
%70 AZALMA
Konya’da ölümlü trafik kazalarında yüzde 70 oranında bir azalma oldu.
2026 yılının ilk dört ayında Konya genelinde toplam 1 milyon 481 bin 742 araç denetlendi.

Yapılan denetimler ve alınan tedbirler sonucunda ölümlü trafik kazalarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 oranında azalma yaşandı.
‘Sıfır can kaybı’ hedefinden taviz verilmeyecek.
2025 yılının ilk dört ayında trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybederken, bu yıl aynı dönemde 21 kişinin yaşamını yitirdi. ‘Sıfır can kaybı’ hedefinden taviz verilmeyecek.”
…..
Vali Bey ve üst güvenlik yönetimi denetimlerin bayram arifesinde başlayıp bayram süresince olduğunu söylese de şunu görüyorduk ki özellikle şehir merkezinde trafik polisleri cuma gününden itibaren alarm durumuna geçmişlerdi.
………………..
KILIÇDAROĞLU GELDİ
AMA YAZ GELMEDİ
Şehir merkezinde bölgesel olarak inanılmaz yoğun ve şiddetli yağmurlara şahitlik ediyoruz.
Özellikle cuma günü akşam Sille ve Meram bölgesinin Gar civarında Allah korusun afet denilecek şekilde yağışlar oldu.



Resmi olarak açıklanan bilgilere göre bir anda metrekareye kısa sürede 35 kilogram yağış düşüyordu.
Tabii doğal olarak yollar, caddeler ve alt geçitler bir anda göl hâline gelmişti.
Bu kısa süreli afet diyebileceğimiz durumda tek mutlu olacağımız konu can kaybının olmamasıydı.
Tabii insanlar bir de şimdi şunu söylüyorlar:
“CHP’NİN BAŞINA KILIÇDAROĞLU GELDİ
AMA KONYA’YA YAZ GELMEDİ.”
Eeeee, Cenab-ı Allah’ım bu milleti seviyor.
Bizlerin yüzüne bakıyor.
Bu pahalılıkta ne bayramı ne seyranı, hâlimize şükredelim yeter değil mi?
Havalar bir de sıcak olsaydı siz bakın evlerdeki curcunaya, kavgaya… Herkes tatil moduna girecekti.
……….
CHP DEMİŞKEN
BİZİM VEKİL
BİZİM KONYA
YİNE ÖN SAFTA ÇIKTI
CHP için burada benim yorum yapmama gerek yok.
Yalnız dün sabah bize ulaşan fotoğraflarda ve Türkiye’nin pazar gündemini oluşturan CHP iç savaşında Konya milletvekilimiz Sayın Barış Bektaş da Kılıçdaroğlu ekibiyle birlikte en ön saftaymış.

Eeeee, konu CHP de olsa Konyasız bir şey olur mu?
………………..
RECEP KONUK
BAŞKANIN ACISI
TARİFSİZDİ
Cuma günü sabah gelen acı haber ve ardından cumartesi günü Çumra’da gerçekleşen, binlerce sevdiğinin katıldığı cenaze töreni ile gerçekleşen defin işleminde Başkan Recep Konuk ve aile fertlerinin acısı tarifsizdi.
Cenab-ı Allah’ım hiç kimseye evlat ve torun acısı yaşatmasın.


Cumartesi günü hem defin işlemine katıldık hem de akşam tekrar başkanı ziyarete gittik.
Recep Başkan’la konuşurken, kendisini izlerken ki acı empatisini tarif edemem. Allah’ım geride kalanlara sabır versin, güç versin, kuvvet versin. Kardeşimizin de mekânı cennet olsun inşallah.
………………..
KONYA SOKAKLARINDA
ÇORUMLU TARAFTAR
SEVGİ VE SEMPATİ VARDI
Pazar günü öğle saatlerinde Konya’nın sokak ve caddelerinde, dün akşam oynanacak olan final maçı için Çorum adeta Konya’ya akmıştı.
Zaten maçtan önce de Çorum’un genel havasını gazeteci büyüğüm Mehmet Yolyapar, gazetesinin manşetini bize göndererek paylaşıyordu.

Dün ise önce trafikte tur atan, daha sonra kırmızı ışıkta rast geldiğimiz Çorumsporlu taraftarlardan;


Ayşe, Mirza Yiğit Hanımefendi ve araçtakilere selamlarımızı iletip başarılar diledik.
………………..
UĞUR BAŞKANIM’DAN
BEN DE BÖYLE BİR TERAPİ
İSTEĞİNDE BULUNABİLİR MİYİM?
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay; yediden 77’ye değil, doğan çocuklarımızdan vefat eden insanlarımıza kadar hizmeti en üst çıtada, en tepede vermeye devam ediyor.
Başkan geçen hafta 65 yaş ve üstündeki bizler için şehir turu müjdesi verdiği an aklıma şu haber geldi:
“Pendik Belediyesi tarafından yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik atlı terapi uygulaması başlatıldı.
Program kapsamında gerçekleştirilen tımar, dokunma ve yele örgüsü gibi uygulamalarla Vefa Kıraathanesi sakinlerinin ince motor becerilerinin geliştirilmesi hedeflenirken, duyusal farkındalık ve sosyal etkileşimlerinin artırılması amaçlanıyor.
Uzmanların kontrolünde at binmeyle yaşlı bireylerin atın ritmik hareketleri eşliğinde denge, koordinasyon ve kas aktivasyonunun desteklenmesi sağlanıyor.
Öte yandan atlı terapiyle yaşlı bireylerin denge ve postür gelişiminde olumlu ilerlemeler gözlemlenirken, Parkinson ve demans gibi nörolojik rahatsızlığı olan bireylerin işlevselliğinin desteklenmesi de hedefleniyor.”

Başkanım, sizden böyle bir ricada bulunabilir miyim?
………………..
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Bildiğim en iyi terapi; sessizlik, mesafe ve meşguliyettir.
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Döner kavşaklara sağdan girip sağa dönecek olan aracın önünden tekrar sola dönme magandalığını yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.