Konya
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    60840.226$

Geleceğin mühendisleri burada!


Geleceğin mühendisleri burada!
Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilim, üretim, sosyal ve kültürel alandaki çalışmalarıyla göz doldurmaya devam ediyor

Çağımız teknoloji çağı, hız çağı. Çağa ayak uyduramayanlar yaşadığı zamanın ve diğer milletlerin gerisinde kalmaya mahkûm. Ülkemiz de devletin en üst kademelerinden okullara kadar bu kulvarda çalışmaya, projeler üretmeye devam ediyor.

Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu alanda çalışmalarıyla göz dolduran, ülkemiz ekonomisine ve üretimine önemli katkılar sunan bir okul.

Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kültür ve sosyal faaliyetleri, art arda kitaplar yayınlayan öğretmenleriyle de meslek liselerimiz arasında dikkat çekmeye devam ediyor.

Okulun yeni projelerinden biri de 4006 Tübitak Bilim Fuarını Destekleme Programı oldu.

Öğrencileri bilimsel projeler üretmeye yönelik motive eden önemli bir etkinlik olan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında verilen destek, danışman öğretmenler rehberliğinde ortaya konulan fikirlerin büyük ölçüde öğrenciye ait olması bakımından da ayrı bir önemi haiz.

PROJE, ÜÇ KATEGORİDEN OLUŞUYOR

Okulun Bilişim teknolojileri öğretmenlerinden Hüseyin Acar’ın koordinatörlüğünde Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Tübitak 4006 A Bilim Fuarı yirmi proje ve 18 öğretmenin danışmanlığında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Acar, proje hakkında şu bilgileri verdi; “Projelerimiz araştırma, inceleme ve tasarım olmak üzere üç kategoriden oluşmaktadır. Projelerimiz yenilenebilir enerji, yapay zekâ, geri dönüşüm, sağlık beslenme, tarım, su, robot teknolojileri, etik, ahlak, matematik, fizik ve İngilizce içerikli konulardan oluşmaktadır. Öğrencilerimizin ufkunu açan, değişik fikirler ve yeniliklerden haberdar olmalarını sağlayan, etkileşime katkı sunan, ‘ben de yapabilirim’ noktasına gelmelerine hizmet eden   oldukça verimli çalışmalardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin hayatlarına ve devletimize hizmet noktasında bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bizlere.”

İlk kez yapılan fuara yoğun bir katılım oldu. Tübitak 4006’da belirlenen hedeflere ulaşılmasının bir nişanesi olan fuar ve bilimsel çalışmalar dışında okuldaki sosyal kültürel etkinliklerde öğrenci ve öğretmenler yanında okul müdürü Murat Aksoy’un da büyük ve takdire şayan katkılarını unutmamak gerek.

Biz de Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederken başarılarının devamını diliyoruz.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!