Konya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.6
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62214.86$

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti
Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Gaziantep'e Almanların teşekkürlerini iletmek ve dayanışmasını göstermek için geldiğini söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Gaziantep temasları kapsamında Nurdağı ilçesinde depremzedeler için kurulan konteyner kenti ziyaret etti.
 

Steinmeier, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin güneyinde neşe ve hüzün bir arada. Az önce Gaziantep'te neşeli bir (23 Nisan) çocuk şenliğini ziyaret ettik. Şimdi de geçen yıl şubat ayında meydana gelen depremden en çok etkilenen bölgedeyiz. Gaziantep Valisi'ne, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'e bizi buraya, Suriye sınırına yakın bir yere davet ettikleri için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Suriye'deki iç savaşın Gaziantep bölgesinde de iz bıraktığına işaret eden Steinmeier, "Ben de buraya saygımı, Almanların teşekkürlerini ve dayanışmasını göstermek için geldim." diye konuştu.

Suriyeli mülteciler için yapılanları bildiklerini ve büyük bir takdirle izlediklerini dile getiren Steinmeier, "Suriye'de okulu bırakmış yüz binlerce çocuğun burada eğitimlerine devam edebilmeleri için öğretmenlerin ne kadar çaba sarf ettiklerini, ne kadar hırslı olduklarını ve aynı zamanda ne kadar tutkulu olduklarını gördük. Bu arada, Suriyeli mültecilerin Türkiye'de doğan pek çok çocuğu da okula gitme fırsatı buluyor. Bu, açıkça takdir ettiğimiz büyük bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

Almanya olarak bu konularda yardımcı olabildikleri için çok mutlu olduklarını kaydeden Steinmeier, "Desteklediğimiz bir program kapsamında bölgedeki okullarda çalışan ve öğrencilerin yabancı bir ortamda okula gelmelerini, bazen buradaki gibi barınma merkezlerinde yaşamalarını ve fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamaya yardımcı olan bir grup Suriyeli sosyal hizmet uzmanıyla konuştum. Suriye'de her şeyini kaybetmiş ailelerin çocuklarının en azından bir gelecek umuduna sahip olmaları çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Burada karşılaştığı ailelerin çok daha zor durumda olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Alman Cumhurbaşkanı, Nurdağı'nda depremde 2500 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Onları bir yandan ana vatanları Suriye'den kaçtıkları için, diğer yandan da burada büyük bir depremin kurbanı oldukları için unutmamalıyız. Depremden kısa bir süre sonra insanlarla ilgilenmek, kayıp kişileri aramak ve tıbbi yardım sağlamak üzere buraya gelen herkese minnettarım. Sayın Şahin'den, depremden bir yıl sonra bu bölgeyi unutmamamızın ne kadar önemli olduğunu da duydum. Özellikle eğitim tesislerinin yeniden inşasına katkıda bulunmak üzere kapsamlı bir kredi programı ile fırsatlar yarattığı için Alman hükümetine minnettarım"

Bölgede büyük acılar yaşandığını ifade eden Steinmeier, "Ama aynı zamanda başkalarının da büyük bir sorumluluk üstlendiği, yıkılmış bir bölgeye sahip insanlara yeni bir gelecek vermek için sorumluluk gösterdiği bir bölge. Özellikle de çok sayıda insanın yaşadığı bu konaklama merkezinde bu çok etkileyici." dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: AA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!