Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.73$

Türkiye algı ile yönetilmek isteniyor

Türkiye algı ile yönetilmek isteniyor
Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Tahir Akyürek, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısı ülke gündemini değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında ülke ve Konya gündemine dair açıklamalarda bulundu. 

Bir taraftan pandemi ile mücadele edilirken bir taraftan da çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Akyürek, “Yoğun meclis çalışmalarının olduğu bir dönemdeyiz. Meclis özellikle son 2-3 hafta komisyonumuz açısından da yoğun geçti” dedi.

Pandemi döneminde merkezi hükümetin ve belediyelerin çalışmalarına değinen Akyürek,  “Bu süreçte gerek hükümetimiz gerekse belediyelerimiz yoğun mesai içerisinde çalışıyorlar. Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız sosyal desteklerle ilgili 20 milyondan fazla talebin yerine getirildiği belirttiler. Prim istihdam ve diğer desteklerin yanında doğrudan yardımlarla da halkımızın yanında olduğu ifade edildi. Belediyelerimiz de bu anlamda hemşehrilerimize ciddi destek veriyorlar. Konya Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz de halkımızın yanında çok büyük destekler oluşturdular. Şu ana kadar sadece Büyükşehir Belediyemiz eliyle halkımıza ulaştırılan sosyal yardım ve diğer destekler 178 milyon lirayı bulmuş durumda bulunuyor. İlçe belediyelerimiz de ayrıca katkıda bulunuyorlar. Bu destek çalışmalarının dışında fiziki belediyecilik çalışmalarının da Konya’da yoğun bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Bu anlamda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Konya belediyecilik anlamında Türkiye’de en önde gelen illerin arasında yer almaktadır.”

4 yıl önce Nisan ayında yapılan referandumla Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçildiğini anımsatan Akyürek, “Referandumla birlikte adeta bir doğrudan demokrasi modeli ortaya çıkmış oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile halk doğrudan hükümeti seçmeye başladı. Böylece parlamento içi hükümet kurma pazarlıkları ya da kaoslarının önüne geçilmiş oldu. Halkın seçimiyle hükümet doğrudan doğruya iş başına getirilmiş oldu. Yine Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili süreçlerde her zaman sıkıntı yaşanmıştır. Türkiye istikrarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile tüm bunlar sona erdirilmiş ve Türkiye istikrara kavuşturulmuştur. Bu konuda farklı fikirler ortaya atarak geriye dönüşü temsil etmeye çalışan siyasi çalışmalar var. Kendilerinin de ne olduğunu bilmedikleri bir güçlendirilmiş parlamenter sistem tarifi yapıyorlar. Parlamenter sistem Türkiye’de uygulandı ve istikrarsızlığın temelini oluşturdu” dedi.

Türkiye algı ile yönetilmek isteniyor diyen Akyürek, “Algılar gerçeğe hakim kılınmaya çalışılıyor. Oysa algı ile ülke yönetilemez. Hizmetle, eserle, çalışmayla, başarıyla ortaya konulan vizyonla Türkiye yönetilebilir. Dikili tek bir ağacı olmayan, çakılı tek çivisi olmayan insanlar büyük büyük laflar ediyorlar. Türkiye’de artık geriye dönmek, geriye gidiş mümkün değildir. Türkiye’yi lider ülke yapma vizyonuyla yola devam ediliyor. Geriye gidişle ilgili projeler yerine ileriye gidiş için projeler ortaya koyulmalarıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Siteminin kabulü ile birlikte vesayetçi yapı büyük darbe yedi. Türkiye’de vesayet dönemi artık tamamen bitti. Bir takım oyunlarla baskılarla, projelerle toplum mühendisliği ile siyasete balans ayarı verme dönemi kapandı.  Bu vesayet yapılarının kırıntılarını zaman zaman hala görüyoruz. Son amiraller bildirisi de bunun bir parçasıydı. Eskiye dönebilir miyizin bir çabasıydı. Türkiye’de artık bu dönemler bitmiştir. Yeniden ortaya çıkma çabalarına da milletimiz müsaade etmeyecektir. Vesayetçi yapı sadece içerde değildir. Türkiye’ye rota çizen, parmak sallayan emperyalist çevrelerin de dönemi aslında bitmiştir. Türkiye’nin büyük yürüyüşünü durdurmak isteyenler bunu başaramayacaklar. Milli birlik ve beraberlik en büyük gücümüz. Birlik ve beraberliğimizle vesayet odaklarına fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!