Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2309.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70744$

Selvan'ın katil zanlısı kocası

Selvan'ın katil zanlısı kocası
Öldüğünü anlamama rağmen bıçağı tekrar kalbine soktum

Muğla'da, 2 çocuk annesi eşi Selvan Acar'ı (25) sırtından ve kalbinden bıçaklayarak öldüren Tanju Acar (31) hakkında, savcılığın hazırladığı iddianame tamamlandı. İddianamede Acar'ın savcılıktaki ifadesi ile cezaevinde yan hücresinde kalan K.Ş.'nin ifadesi yer aldı. Acar olay anını anlattığı ifadesinde, "Öldüğünü anlamama rağmen bıçağı yine de tekrar kalbine doğru soktum" dedi. K.Ş.'nin ise ifadesinde "Eşini öldürmek için plan yaptığını söyledi. Kadın cinayetlerinde nasıl az ceza alınacağını araştırmış. Aldatma olunca daha az ceza verildiğini öğrenmiş. Eşinin kendisini aldattığı süsünü verebilmek için sosyal medyadan hesaplar açıp, başkasıymış gibi eşiyle yazışıyormuş" dediği öğrenildi.

Olay, 6 Aralık 2020'de Fethiye'ye bağlı Pazaryeri Mahallesi 446 Sokak'ta meydana geldi. Ev kadını Selvan Acar'dan haber alamayan yakınları, ertesi gün evine gitti. Zile basan yakınları kapıyı açan olmayınca açık olan balkon kapısından eve girdi. Selvan Acar'ı kanlar içinde koltukta hareketsiz halde yatarken bulan yakınları, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Eve gelen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde 2 çocuk annesi Acar'ın yaşamını yitirdiğini belirlendi. Polisin olay yeri incelemesinde Acar'ın bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Savcının incelemesinin ardından Selvan Acar'ın cansız bedeni Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis, cinayet şüphelisi olarak Acar'ın boşanma aşamasında olduğu 9 yıllık eşi Tanju Acar'ın yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Antalya Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kınık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Acar'ı, cinayetten 1 gün sonra ilçedeki ormanlık alanda saklandığı çalılıklar arasında yakalayıp, gözaltına aldı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen Tanju Acar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Tanju Acar hakkında hazırladığı iddianame, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Acar'ın 'eşini tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

'BIÇAKLADIKTAN SONRA YAN ŞEKİLDE KANEPEYE DÜŞTÜ, DÜZ YATIRDIM'

İddianamede Tanju Acar'ın savcılıkta alınan ifadesine de yer verildi. İfadesinde, eşiyle tartıştığını ve kendisine gösterdiği fotoğraflarda farklı kişilerle olan samiminini mevcut olduğunu söyleyen Acar, olay anını şöyle anlattı:

"Eşim mutfaktan gidip asker bıçağından daha küçük olan kırmızı renkli evde hep bulunan bıçağı getirdi. Bana 'seni öldürürüm, seni Mehmet'e öldürteceğim' dedi. O sırada elimde mutfaktan aldığım bıçak bulunuyordu. Bıçaklarla birbirimize el kol hareketleri yaptık. Eşimin sağ elini tutarak bıçağı sol sırtına sapladım. Bıçak tam olarak sol sırtına girmedi. Bıçaklandıktan sonra yan şekilde kanepeye düştü. Elindeki bıçak da yere düştü. Ondan sonra hareket etmediğini ve nefes almadığını gördüm. Bıçağı kalp kısmına doğru sapladım. Bıçak içeri girmedi. Öldüğünü anlamama rağmen bıçağı yine de tekrar kalbine doğru soktum. Sonra başının ön kısmına da bıçağı sapladım. O sırada hala koltukta yan yatar vaziyetteydi. Sırt üstü gelecek şekilde koltuğa yatırdım. Elindeki bıçağı da odada bulunan tekli koltuğun üzerine bıraktım. Eşimin telefonundan 155'i aradım. Daha sonra tereddüt ederek telefonu kapattım. Telefonu yanına koltuğun arka tarafına doğru bıraktım. Yatak odasına girip eşyalarımı topladım."

'PARAYI ALMAK İÇİN EVİME GİTTİM, SONRA GİDİP CAMİDE UYUDUM'Selvan Acar'ı öldürdükten sonra, giriş kapısından evden çıktığını ve motosikletle kırsal Kınık Mahallesi'ne gittiğini anlatan Acar, "Akşamüstü saatlerinde Kınık'taki 'Hakan' isimli arkadaşımın yanına uğradım. Sonra onun yanından ayrılıp, motosikletle biraz dolaştım. Hakan'ın yanına geri dönerek alkol ve uyuşturucu kullandım. Kafam güzel olduktan sonra orman tarafına gittim. Geceyi ocak yakarak orada geçirdim. Motosikletin anahtarını kaybettiğimi anladım. Oradan yürüyerek ana yola indim. Araba durdurup merkeze gittim. Motosikletin anahtarını bulabileceğimi düşünerek tekrar orman bölgesine geri döndüm. Anahtarı bulamayınca bir araba çevirerek Kumluova'ya gittim. Orada bir evim var. Evde 320 TL bırakmıştım. O parayı almak için gittim. Ondan sonra Kınık'a geldim. Kınık'ta biraz dolaştıktan sonra uyumak için camiye gittim. Geceyi orada geçirdim. Uyandığımda camiden çıkıp Kınık'a geri döndüm. Yemek yemek amacıyla döndüğümde yakaladım" dedi.

İNTERNETTEN 'KADIN CİNAYETLERİNDE NASIL AZ CESA ALINACAĞINI' ARAŞTIRMIŞAcar'ın kaldığı Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı Cezaevi'nde, yan hücresinde kalan hükümlü K.Ş.'nin verdiği ifade de iddianamede yer aldı. İfadesinde, Acar'ın kendisine 'Nasıl az ceza alabilirim' diye sorduğunu belirten K.Ş., "Bana olayı anlatırsa alacağı cezayı tahmin edebileceğimiz söyledim. Eşini öldürmek için planlar yapmaya başladığını, internetten yapmış olduğu kadın cinayetlerinde en az ceza nasıl alınacağı konusunda araştırmaları neticesinde, aldatma durumlarında daha az cezanın verildiğini öğrendiğini belirtti" dedi. EŞİ KENDİSİNİ ALDATSIN DİYE SAHTE HESAPLARDAN EŞİNE YAZMIŞYaşadığı vicdan azabı nedeniyle ifade verdiğini söyleyen K.Ş., "Eşinin kendisini aldattığı süsünü verebilmek için sosyal medyadan hesaplar açıp, başkasıymış gibi eşiyle yazışıyormuş. Bunun dışında 2 tane arkadaşını ayarlamış, bu arkadaşları da eşiyle sosyal medya üzerinden yazışıyormuş. Bunlardan sonra sözde biriyle onu yakalamış, çevresini bu şekilde inandırmaya çalışmış. Olay gün eşini bıçakladığında, evde eşinin kendisini aldattığı kişiyle olduğunun tamamen uydurma olduğunu, aslında öyle birinin olmadığını anlattı. Tanju Acar'ı cezaevine gelmeden önce tanımazdım ama yaşadığım vicdan azabı nedeniyle bunları anlatmak istedim" diye konuştu.SELVAN'IN ANNESİ: BİR GÜN KIZIMI ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİSelvan Acar'ın annesi Cemile Kaya ifadesinde, kızının 9 yıl önce Tanju Acar ile evlendiğini, 5 ve 8 yaşlarında iki kızlarının olduğunu belirterek, "Kızım ara sıra beni arayarak Tanju'nun kendisini darbettiğini söylüyordu. Yaklaşık 1 yıl kadar önce Selvan bana 'Anne ben Tanju'dan boşandım, Fethiye'nin Çalış Mahallesi'nde kendime ev tuttum, çalışacağım. İş buldum ama çocuklarımdan küçük olanı benimle. Büyüğü ise babasında. Sen çocuklarımdan küçük olanına bakabilir misin?' dedi. Bunun üzerine torununu alarak yayladaki evime gittim. Selvan her hafta yanıma geliyordu. Tanju'nun kendisini takip, rahatsız, tehdit ve darbettiğini, 'Bugün olmazsa yarın ama mutlaka bir gün seni öldüreceğim' dediğini söyledi. Kızım Tanju'dan çok korkuyordu. Tanju bana da 'Bir gün Selvan'ı öldüreceğim' demişti" dedi.KIZININ SON KULANDIĞI MONTU VE TOKASINI KOKLAYARAK TESELLİ BULUYOR
Eşi Tanju Acar'ın bıçaklayarak öldürdüğü kızı Selvan Acar'ın acısını hala yaşadığını söyleyen Cemile Kaya (50), kızının son kullandığı montu ve tokayı koklayarak teselli bulmaya çalıştığını söyledi. Kızı Selvan'ın tokasını yanından ayırmadığını belirten Kaya, "Özlemimi fotoğraflarına bakarak gidermeye çalışıyorum" dedi.
'KIZIMI YERDE SÜRÜKLEYİP, DARBETTİ'
Gözyaşlarını tutamayan Cemile Kaya, kızının evliliğini ve başına gelenleri şöyle anlattı: 
"Kızım Tanju Acar ile kaçarak evlendi. 15 yaşındaydı kızım, o dönemde Kumluova Ortaokulu'nda öğrenciydi. Okuldan kaçırdılar. Biz yaşı küçük olduğu için evlenmesine izin vermedik. Ancak kızım da 'Kendimi öldürürüm' diyerek evlenmek istedi. Bunun üzerine izin vermek zorunda kaldık. Düğün yaptılar ancak resmi nikah kıyamayıp, bir süre nikahsız yaşadılar. Resmi nikahları yaşı dolunca yapıldı. Kızım bana sürekli eşi Tanju Acar'ın kendisini darbettiğini, öldüreceğini anlatıyordu. Kumluova'dan beni telefonla arayıp, kızımın yerlerde sürüklenip, darbedildiğini anlatıyorlardı. Sonunda kızım Tanju Acar'dan kurtulmak için boşanma davasını açtı. Sosyal medyada sahte hesaplar açıp, kızıma mesajlar gönderiyormuş. Kızım bunları bana anlatırdı. Mesajları gönderen kişinin Tanju olduğunu biliyordu. Kızımı aldatmakla suçluyorlardı. Hepsi yalan çıktı."
'KIZIMI GENÇ YAŞTA ÖLDÜRDÜ, ÖMÜR BOYU CEZAEVİNDE ÇÜRÜSÜN'
Selvan'ı öldüren Tanju Acar'ın cinayeti planladığını cezaevinde birine anlattığının ortaya çıktığını hatırlatan anne Kaya, "Kendisi akli dengesi yerinde olmadığına dair rapor alıp, cezaevinden çıkmayı planlamış. Ama cezaevinde kızımı öldürmeyi planladığı olayı yanındaki kişiye anlatmış. Kızım eşinin yanında mutlu değildi. Kızımın yanına gittiğimde benimle konuşmasına bile izin vermiyorlardı. Derdi çoktu ama anlatamadı. Öldürülmeden 1 yıl önce de yaşadığı şiddet nedeniyle hap içerek intihara bile kalkışmış. Kızımı hunharca öldürdüler. Kızım benim gözümde hiç büyümedi. Genç yaşta öldürdüler. 6 aydır kızımın montunu okşuyorum. Ufacıktı kendisini de çocukları da ufacıktı. Kızımı toprak ettiler. Ben kızıma bunu yapan kişinin cezaevinden çıkmasını istemiyorum. Ömür boyu cezaevinde çürüsün. Kafasını duvarlara vura vura ölsün" diye konuştu.
'SELVAN, UYUŞTURUCU KULLANDIĞI VE ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İÇİN BOŞANMAK İSTEDİ'
Öldürülen Acar'ın ailesinin avukatı Fatih Tahancı, 8 yıllık evli, 2 çocuk annesi Selvan Acar'ın eşinden boşanmak istediği için Tanju Acar tarafından 'canavarca hisle' öldürüldüğünü belirterek, "Selvan Acar öncelikle sırtından bıçak darbesi almış, akabinde kalbinden ve başından bıçak darbesi almış. Katil zanlısı, Selvan Acar'ın ölmesine bilmesine rağmen bıçaklamaya devam etmiş. Selvan'ın cenazesi ertesi gün komşuları tarafından bulundu. Zanlı olay yerinden kaçmıştı ama Fethiye'nin Kınık civarındaki bölgede yakalanarak tutuklandı. Biz o süreçte aileyle beraber sıkıntılı zamanlar geçirdik çünkü dosyada gizlilik kararı vardı. Dosyada deliller toplanırken katil zanlısının ailesi, Selvan'ın zina yaptığını ve eşine karşı sadakatsiz olduğunu dile getiriyorlardı. Selvan 2 çocuğuna, hatta eşine oldukça bağlıydı. Ancak Selvan, eşi uyuşturucu kullandığı ve sürekli şiddet uyguladığı için boşanmak istedi" dedi.
'SELVAN'I SUÇLUYORLARDI ANCAK KATİLİNİN HER ŞEYİ PLANLADIĞI ORTAYA ÇIKTI'
Katil zanlısının ailesinin Selvan Acar'ı karalama kampanyası devam ettiği sırada hükümlü bir tanığın ortaya çıktığını dile getiren Avukat Tahancı, şöyle konuştu:
"Fethiye'de tutuklu bulunan Tanju Acar'ın yan hücrede bulunan hükümlüyle konuştuğu ortaya çıktı. Tanju, buradaki hükümlüye, 'Ben karımı öldürdüm, ne kadar ceza alırım?' diye soruyor. Hükümlü de 'Sen olayı anlat bakalım kardeşim' diyor. Bunun üzerine Tanju olayı anlatıyor, "Selvan'ın benden boşanacağını artık anladım. İkna edemiyorum, öldürmeye karar verdim. Nasıl az ceza alacağımı öğrenmek için de internette araştırmalar yaptım. Ve eğer karımın beni aldattığına dair deliller ortaya koyarsam cezam azalıyor' diyor. Bugün 2 kız çocuğu annesiz kaldı, onu geri getiremeyiz ancak başka Selvanlar ölmesin diyerek bu dosyanın takipçisi olacağız. Toplumsal farkındalığımızın en üst seviyeye çıkması gerekiyor. Tanju savcılık ifadesinde diyor ki, 'Öldüğünü bilmeme rağmen kalbine ve başına bıçak saplamaya devam ettim'. Bu çok acı bir şey. Bu tarz vakaların yaşanmaması için bunu ortaya koyan sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!