Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$

Savunma sanayine Huğlu MYO katkısı

Savunma sanayine Huğlu MYO katkısı
Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi, sadece Konya değil, Türkiye için de stratejik bir bölge. Çünkü silah sanayinde 50 ülkeye 25 milyon dolarlık ihracata imza attı

Savunma sanayiine önemli katkılar sunan Huğlu Mahallesinin, ülkemiz için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz, “Mevlana Kalkınma Ajansı ile imzalanan protokol ile ‘Savunma Sanayi Kalite Kontrol Elemanı Mesleki Eğitim’ projesini hayata geçiriyoruz. Bu projenin amaçlarından biri de Konya’da savunma sanayii alanında eğitim alan gençlerin iş gücü tarafından talep edilirliğini yükseltmek, öğrencilerimizin mesleki eğitim ve kişisel gelişim anlamında niteliklerini geliştirecek çalışmalar ile kentin beşeri sermayesinin gelişmesine katkı sağlamak.” diye konuştu.

Savunma sanayinde faaliyet gösteren firmaların ekipman ihtiyaçlarının karşılanması için de çeşitli adımlar atıldığını aktaran Doç. Dr. Akgöz, “Önümüzdeki aylarda Üniversitemize kazandıracağımız metal lazer kesim makinesi ile öğrencilerimiz sektörle ilgili teorik eğitimlerinin haricinde uygulamalı eğitimleri de bire bir yerinde görmüş olacak. Lazer kesim makinesi ile aynı zamanda firmaların ihtiyaç duyduğu bazı silah parçalarını da üretebileceğiz.” dedi.

Savunma sanayiinde kullanılan CNC tezgâh ve lazer kesim makinaları gibi ekipmanların büyük bir bölümü ithal ediliyor. Bunların bakım ve onarım işlemleri de yabancı firmalar tarafından gerçekleştiriliyor. Stratejik öneme sahip bu ekipmanların ülkemizde üretilmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Doç. Dr. Akgöz, “Amacımız, bu alanda da yerli ve millî olmak. Çünkü biliyoruz ki dışa bağımlı olmaktan kurtulduğumuz zaman şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz daha da güçlenecek. Huğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde 17 derslik, 3 bilgisayar laboratuvarı ve 1 tane de atölye binası bulunuyor. Yapmış olduğumuz çalışma ve projeler sonucunda Yüksekokulumuza kazandırdığımız makine ve tezgâhlar için yeni bir atölye binasına ihtiyacımız vardı. Bölgemizdeki hayırsever işadamlarının desteğiyle yaklaşık 950 metrekarelik kapalı kullanım alanı olan modern atölye binası yapılacak. Bu bina ile öğrencilerimize uluslararası standartta eğitim verilecek, savunma sanayii için daha kaliteli üretim yapılabilecek. Okulumuzda atıl vaziyetteki makinelerin bakım ve onarımlarını da iş adamlarının desteği ve kendi imkânlarımızla yaparak aktif hale getirdik. Buradan elde edilen gelirle Üniversitemizin ihtiyaçlarını da karşılayabiliyoruz.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!