Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64066.537$

Ramazan’ın bereketini yaşayalım

Ramazan’ın bereketini yaşayalım
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Faruk Doğan, Ramazan ayı sebebiyle açıklamalarda bulundu

Güncel ekonomik gelişmeleri değerlendiren ve iş dünyasının durumu hakkında yorumlar yapan Doğan, ticarette Ramazan’ın bereketinin gönülden yaşanması gerektiği tavsiyesinde bulundu. Doğan, “Türkiye Covid-19 salgınında en zor dönemleri yaşıyor. Gerek vaka sayıları, gerekse vefat sayıları her geçen gün artıyor. Bu zor süreçte iş dünyası da büyük badirelere rağmen ayakta kalma mücadelesi veriyor. Üretimin ve ihracatın artması ile Covid-19 salgınının hasarlarını onarabilen ülkemiz, üretim zincirinin aksaması ile çok büyük sorunlar yaşayabilir. Bunun olmaması için de mutlaka tedbirleri artırmalıyız, Özellikle biz işadamları ve iş dünyası sivil toplum örgütleri olarak bu görevimizdir. Her bir sanayicimiz personelini ve kendini korumak için artık daha sıkı önlemlere başvurmalı” dedi.

HAMMADDE TEDARİĞİNDE PROBLEM DEVAM EDİYOR

Covid-19 salgının meydana getirdiği ekonomik sorunlara da değinen Doğan, “Bu süreçte ciddi bir hammadde problemi yaşıyoruz. Demir-çelik, plastik, petrokimya gibi Konya sanayisinde kullanılan hammaddeleri teminde gecikmeler yaşanıyor. Yine ihracatçılarımız konteynır bulamıyor. Hem hammaddelerde hem konteynırda artan afaki fiyatları bile görmezden gelen üreticimiz ‘ürün olsunda kaç para olursa olsun’ düşüncesinde. Burada devletimizden destek bekliyoruz. Hammadde tedariğinde yaşanacak zorluklar ciddi sorunlar oluşturabilir” dedi.

ÜRETİM VE İHRACAT TEK ÇIKIŞ NOKTAMIZ

Doğan, “Konya, 2 milyar doların üzerinde bir rakamla geçtiğimiz yıl ihracat rekoru kırdı. Bu yıl da yine ilk çeyrekte geçen yılın rekorunu kırdık. Üretim endekslerinde rakamlar pozitif. Avrupa’nın bir çok ürün tedariğinde Türkiye’yi tercih etmesi bizim için büyük avantaj. Konya sanayisinin de güçlü alt yapıya sahip olması ve üretim çeşitliğinin fazla olması bizi en büyük üretici illerden biri yapıyor. Bu avantajları kullanarak devlet millet el ele verip, daha fazla üretip daha fazla ihraç ederek ülke ekonomimizi kalkındırabiliriz. Burada devletimizden beklediğimiz sanayicinin sorunlarını hızlı müdahale ile çözmesidir” ifadelerini kullandı. Ramazan bereketinin gönülden yaşanması gerektiği tavsiyesinde bulunan Doğan, “Ramazanda tedbirlerimizi aksatmadan üretmeye, ihraç etmeye devam edeceğiz. Bir birimiz kırmadan, Ramazan’ın feyzini yaşayarak rutin hayatımıza devam etmek en büyük arzumuz. İsraftan kaçınarak, yardımlaşmayı yayarak, tedbirlerle güzel bir Ramazan ayı geçirelim. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!