Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2303.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70861.92$

Protokol’den Kandil mesajı

Protokol’den Kandil mesajı
​​​​​​​Konya’da siyasi parti il başkanları ve belediye Başkanları Berat Kandili nedeniyle mesaj yayınladı

‘On Bir Ayın Sultanı Ramazan’ ayının müjdecisi Berat kandili nedeniyle siyasi parti il başkanları ve belediye başkanları kandil mesajı yayınladı.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı:

“Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici ve yapıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlıkları bitirme, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Bu anlamda manevi feyziyle gönüllerimizi aydınlatan nadir gecelerden biri olan Berat Kandili’nin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm vatandaşlarımızın kandilini tebrik ediyorum. Berat Kandili’nin tüm dünyaya ve İslam âlemine barış, huzur, sağlık ve refah getirmesini diliyorum.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay:

 “Af ve mağfiret vesilesi olan, tövbe kapılarının ardına kadar açıldığı bir geceye daha kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Nuruyla ve bereketiyle kalplere güneş gibi doğan Ramazan ayını bizlere müjdeleyen Berat gecesi; kemale ulaşmak, taat ve dua zemininde buluşmak adına bizler için bir fırsat niteliğindedir. Şaban ayının on beşinci gecesi olan bu mübarek gecede kul olma bilinciyle rabbimize iltica etmeli, rızasını kazanan kullardan olmak niyetiyle ellerimizi semaya açıp duada ve yakarışta bulunmalıyız. Koronavirüs sebebiyle her zamanki coşkuyla kutlayamasak da bu mübarek geceleri en güzel şekilde değerlendirelim. Allah’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı Berat gecesinde başta milletimiz ve İslam alemi olmak üzere bütün insanlığın sağlık ve afiyete kavuşması için dua edelim. Rabbim Ramazan ayına sağlıkla girmeyi cümlemize nasip etsin. Berat Kandilimiz mübarek olsun.”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı:

"Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. Berat, kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeder. Bu maneviyat yüklü geceyi manevi iklimine uygun şekilde geçirmeli ve geçmişteki hatalarımız için bağışlanma dilemeliyiz. Ramazana çok az bir süre kala yaşadığımız Berat gecesi, yapılan iyiliklerin, yardımlaşma ve dayanışmanın karşılığını bulmasıdır. Üç ayların girmesiyle başlayan kurtuluşa yönelme çabası, bu gecede manevi duyguların zirveye erişmesi ile anlamlı hale gelir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni kutluyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan kurtulmasını diliyor; Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca:

“Yüce Allah’ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan Ramazan Ayı öncesinde mübarek Berat Gecesi’ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Berat Gecesi; affedilme, bağışlanma ve kurtuluş gecesidir. Bu kıymetli gece, gönül dünyamızı yoran dargınlıklardan, küskünlüklerden kurtulma fırsatı da verir. Berat, Yaradan’ın bizlere verdiği bir hak ve ayrıcalık gecesidir. İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan Ayının müjdecisi olan Berat Gecesi’nde, gönül huzuruyla kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum. Birey olarak her türlü olumsuzluklardan arınmak için yüce Mevla’mızdan kurtuluşumuzu dileyelim. Sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım. Bu vesileyle, içinde bulunduğumuz ve dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan virüs nedeniyle zor durumda olan kardeşlerimize de bol bol dua edelim. Bu gecede yapacağımız dualarla inşallah insanlık bu illetten de kurutulacaktır. Dualarımızdan fedakârca çalışan sağlık personelimizi, güvenlik güçlerimizi, kamu kurum ve kuruluşlarında virüsle mücadele eden çalışanlarımızı da eksik etmeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle Berat Gecemizin; milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için sağlığa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Gecemiz mübarek olsun.”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş:

"Kandiller ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Esasen bu gibi mübarek gün ve geceleri değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz zaman, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır. İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandilinde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum. Mübarek Berat kandilinin kutlu olmasını diler, milletimizin, memleketimizin ve tüm İslam Âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ederin" dedi.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca:

"Bu mübarek gecenin insanlığa sunduğu manevi iklimde beratımızı almamıza vesile olacak olan Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, Efendimizin üstün ahlakını kendimize örnek almakla mümkün olacağının bilinci ile tutum ve davranışlarımızı yeniden gözden geçirmek için bir fırsattır. Rabbimize, nefsimize, neslimize ve bütün insanlığa karşı sorumlu olduğumuzun idraki içerisinde yaşadığımız hayatın geçici olduğunu, Allah katında kalıcı olanın iman ve yararlı işler olduğu şuuru ile her türlü dargınlık, kırgınlık, kin ve nefret yerine sevgi, şefkat, merhamet tohumlarını ekelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Konyalı bütün hemşerilerimin ve İslam Âleminin kandilini tebrik eder, bu gecede yapılan duaların kardeşliğimizin güçlenmesine, beraberliğimizin perçinlenmesine, insanlık Âleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" diye konuştu.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici:

" Tefekkür ve şükür vesilesi Mübarek Berat Kandili, bizlere kırılan kalpleri onarma, dargın duvarları yıkma, kinden nefretten uzaklaşma imkanı sunuyor. Ramazan-ı Şerif´i müjdeleyen bu anlamlı gece, birliğimizi, beraberliğimizi, gönül bağlarımızı güçlendirme imkânı veriyor. Mübarek Berat Kandili, Yüce Allah´ın huzurunda yenilenme gecesidir. Ramazan´ı Şerife, günah ve yüklerimizden beraat ederek girme gecesidir” dedi. (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!