Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

“Konya basınıyla gurur duyuyoruz”

“Konya basınıyla gurur duyuyoruz”
Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu, Meram, Karatay Belediyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla şehir genelinde faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının yöneticilerini ve çalışanlarını bir araya getirdi

Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Konya’nın 31 ilçesindeki basın-yayın kuruluşlarının çalışanlarıyla bir araya geldi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, 10 Ocak’ta kendilerini unutmayan Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bütün yerel yöneticilere, siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, basın camiasında vefat edenlere Allah’tan rahmet, hasta olanlara şifa diledi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Her zaman sizlerle ve sizlerin ekipleriyle beraber olduk. Nasıl bizlerin 365 gün 24 saat mesaisi varsa bizim meslek grubuna paralel meslek gruplarından bir tanesi de sizlersiniz. Allah güç kuvvet versin.” diye konuştu. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Üstlendiğimiz görevleri layıkıyla yerine getirebilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte Konya’mıza hizmet etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bir araya gelmemize vesile olan Sayın Valimize, belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu şehirde; huzuru, kardeşliği, güzelliği yarınlara taşıma adına hep birlikte koşuyoruz.” ifadelerini kullandı.

KONYA’NIN BASININA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’daki birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yaparak konuşmasına başladı. Başkan Altay, “Buna en büyük katkısı olanlar bu salonda olanlar. Konya’ya hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz. Konya basınının seviyesinden ve kalitesinden büyük gurur duyuyoruz. Konya’nın bu birlik ve beraberliğinde sizin emeğiniz, katkınız çok büyük. Onun için bu salonda bulunan herkese tüm Konyalılar adına şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasını yaptı.

KALEMİ HÜR BASIN MENSUPLARIMIZ BU KONUDA DA TÜRKİYE’YE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Özellikle sosyal medyanın insan hayatına girmesinden sonra yazılı ve görsel basının öneminin, dürüst gazeteciliğin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını kaydeden Başkan Altay, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ”Sosyal medyada tabiri caizse ‘doğru ayağa kalkana kadar yalan dünyanın etrafında tur atıyor.’ Bunu tekzip etmek, bunu doğrularla düzeltmek de sizin gibi güçlü kalemi olan; tarafsız, ülkesini, milletini, vatanını seven insanlara düşüyor. Her dönem olduğu gibi mücadele olacak ama bu dönem mücadele biraz daha çetin geçiyor. Ama ne mutlu ki Konya’da çok güzel, çok seviyeli ve kalemi hür basın mensuplarımız bu konuda da Türkiye’ye öncülük ediyor. Biz de belediyeler olarak sizlerle birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

KONYA’MIZI ÇOK DAHA GÜZEL YARINLARA HEP BİRLİKTE TAŞIYALIM

Başkan Altay, “Çok yoğun bir gündemle çalışıyoruz. Ne zaman sağımıza solumuza baksak sizleri de yazın güneşte, kışın yağmurun altında bizimle birlikte cefa çekerken görüyoruz. Onun için sizler de bizim çalışma arkadaşlarımızsınız. Allah birlik beraberliğimizi, muhabbetimizi bozmasın. Konya’mızı çok daha güzel yarınlara hep birlikte taşıyalım. Gazeteciler Gününüzün kutlu olmasını temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

BASIN AİLESİ ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ İFA EDİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, “Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Bu salona bakınca gerçekten basın ailesinin ne kadar geniş olduğunu görüyoruz. Ve bu aile aslında halkın, milletin de haber alma hakkını elinde tutan bir salon. Bu sebeple basın çok önemli bir görev ifa ediyor. Bugüne kadar milletin haber alma hakkını elinde tutan ve bu görevi layığıyla yerine getiren bütün çalışan gazetecilere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

BİRLİKTE KONYA’YIZ

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Valimize, belediye başkanlarımıza ve cemiyetimize teşekkür ediyorum. Bu kadar emekçi basın mensubunu bir arada görmekten çok mutlu oldum. ‘Birlikte Konya’yız’ diye çok güzel bir sloganımız vardı. İşte şimdi bunu burada görüyoruz. Sayın valimiz burada, yerel yönetimler burada, bizler buradayız, basın camiası burada. Birlikte Konya’yız. Konya’nın duruşuna Türkiye’nin ihtiyacı var, Türkiye’nin duruşuna dünyanın ihtiyacı var. Çalışan Gazeteciler Gününüzün kutlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

BASININ DAYANIŞMASI ANLAMINDA BU TÜR GÜNLERİN OLMASI ÖNEMLİ

Son olarak konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan da basın emektarlarının yardımlaşması, dayanışması anlamında bu tür günlerin olmasının önemli olduğuna değinerek, “İnşallah bugünler hayra, berekete, basın meslek ilkelerinin daha da kurumsallaşmasına, basın çalışanların hak ve hukukunun daha da iyileştirilmesine vesile olur. Çok anlamlı bir amme hizmetini ifa ediyorsunuz. Böyle bir mekanda, böyle güzide insanlarla beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. Programa katılan basın mensupları daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Şehit Tiyatrosu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için sahnelenen Mavi Kuş isimli oyunu izlediler. (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!