Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2299.0
  • BIST
    9057.25
  • BTC
    70727.14$

Karatay’da yeşil seferberliği

Karatay’da yeşil seferberliği
Büyük parkların yapılmasının yanı sıra mahalle aralarına kazandırılan yeşil alanlar ile birlikte Karatay’a yeni bir çehre kazandırma gayesi ile yeni parkların yapımına devam eden Karatay Belediyesi vatandaşların dinlenebilecekleri, stres atabilecekleri ve rahatça vakit geçirebilecekleri alanlar için çalışmalarını sürdürüyor

Karatay Belediyesi bu kapsamda, Doğuş Mahallesine, 11 bin 561 metrekarelik bir alanda yeni bir park kazandırıyor. Doğuş Mahallesinde yaşayan vatandaşların yeşil alan ve yaşam alanı ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak olan parkın içerisinde çocuk oyun grupları, yürüyüş yolu, kamelyalar, basketbol sahası, fitness alanı ve halı saha bulunacak.  Yeşil alanların ön planda tutulacağı Doğuş Mahallesi Parkında, vatandaşların spor yapabilmesi için egzersiz alanları da kurulacak. Çocuklar için oyun alanları bulunan parkta; yetişkinler ise aileleriyle birlikte yürüyüş, spor ve piknik yapacakları bir alana kavuşmuş olacak.

DAHA NİTELİKLİ YEŞİL ALANLARIMIZ OLACAK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Doğuş Mahallesi Çimenlik Caddesi’nde yapım çalışmaları süren Doğuş Mahallesi Parkı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Hasan Kılca, Doğuş Mahallesi Parkının mahalleye prestij kazandırmasının yanı sıra, aynı zamanda sosyal yaşam merkezi olacağını söyledi. Karatay’da uygun bulunan alanlara park yapıp bu alanları yeşillendirerek, ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırdıklarını dile getiren Hasan Kılca, “İlçe sakinlerimize doğanın kalbinde yeni parklar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi. Hizmetlerinin odağına insanı alan ve insan hayatına yatırım yapan Karatay Belediyesi olarak çevreci belediyecilik uygulamalarına değer verdiklerini dile getiren Başkan Kılca, yeşile bambaşka önem verdiklerinin altını çizdi. Karatay’da yeşil seferberliğinin devam ettiğini belirten Kılca, “Vatandaşlarımızın fiziki yatırımların yanı sıra sosyal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışıyoruz ve ilçeye kazandırılan tüm park projelerinin özellikle günümüz şartlarına uygun bir şekilde tasarlanmasına özen gösteriyoruz. Yeşil seferberliğimizin devam ettiği ilçemizde tüm çabamız, hemşehrilerimizi daha çevreci bir ortamda yaşatmak. Çabamız ve gayretimizle daha çok geniş, daha nitelikli yeşil alanlarımız olacak. Doğuş mahallemize kazandıracağımız parkımızı en kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi. (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!