Konya
19 Mart, 2024, Salı
logo altı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2241.3
  • BIST
    8851.82
  • BTC
    63618.99$

Kara, Doğanhisar’ı Meclis’e taşıdı

Kara, Doğanhisar’ı Meclis’e taşıdı
MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Doğanhisar’ı Meclis gündemine taşıdı. İlçenin sorunları hakkındaki araştırma önergesini Meclis’e sunan Kara, “Doğanhisar; Konya’nın kuzeybatısında merkeze 104 km uzaklıkta yer almaktadır. 2018 yılı TÜİK verilerine göre ilçe nüfusu 16.029 kişidir. İlçede ekonomik yatırım eksikliğinden kaynaklı dışa göç sorunu yaşanmaktadır. Devam eden nüfus kaybı, istihdamda yaşanan azalma ve artan işsizlik oranları neticesinde ilçede ekonomik darboğaz yaşanmaktadır

Bu kayıpların telafisi için ilçeye yönelik yatırım yapmak, ilçenin var olan potansiyeline yönelik alanlarda istihdam sağlayabilecek ekonomik iştirakler oluşturmak ilçenin ekonomik alanda gelişebilmesi ve ilçe halkının refah düzeyinin artması için oldukça önemlidir” dedi.

Kara, ilçede bulunan Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin sağlıklı şartlarda konaklayabilmeleri amacıyla ivedilikle yurt yapımı çalışmalarının başlatılması gerektiğine dikkat çeken Esin Kara, “Öğrenciler barınma konusunda yaşadıkları sorunlar nedeniyle ya kayıt yaptırmaktan vazgeçmekte ya da yatay geçiş ile nakil imkanlarını kullanmaktadır. 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı yatırımlar arasında da yer alan yurt binası ilçenin kalkınması açısından önem taşımaktadır. İlçede ihtiyaç duyulan diğer bir kamu binası ise Hükümet Konağı’dır. Selçuk Üniversitesi tarafından verilen 13.01.2014 tarihli inceleme raporuna göre mevcut hizmet veren binanın depreme karşı dayanıklılığı bulunmamaktadır. İlçenin kamu hizmetinin aksamaması adına binaların yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca ilçe yerleşim yerlerinde hala kömürlü yakıt kullanıldığı için hava kirliliği başta olmak üzere birçok sorun yaşanmaktadır. Bu durumun giderilebilmesi adına ilçeye doğalgaz arzının sağlanması gerekmektedir.” dedi.

İlçenin konut sorunundan da bahseden Kara, “İlçede Toplu Konut Köye Dönüş Projesi kapsamında yapılacak evlere yönelik 2031 adet ön talep alınmıştır. Mahallelere yönelik konut ihtiyacının karşılanması ile büyük kentlerden köye tersine göç yaşanabilecek, tarımsal kalkınma ve ilçe ekonomisi artışa geçebilecektir.İlçemizde yer alan Gölcük Mesire Alanı içerisine yapılması planlanan Gençlik Eğitim Kampı yatırım planı içerisine dahil edilebilirse yerli ve yabancı turizmin gelişmesi, ilçenin turizm gelirlerinin artması ve istihdam potansiyelinin yükselmesine katkı sağlayabilecektir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!