Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$

İŞ DÜNYASI ENDİŞELİ

İŞ DÜNYASI ENDİŞELİ
Artan vaka sayıları iş dünyası tedirgin ediyor. Yeniden kapanmanın özellikle hizmet sektöründe geriye dönüşü olmayan yaralar açacağına dikkat çeken iş dünyası, aşı konusunda toplumsal duyarlılığın oluşması gerektiğini ifade etti

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini ifade etti. “Türkiye 1,5 ay önceki değerlere baktığımız da toplumun duyarlılığı ile vaka sayılarını 5 bine kadar düşürmüştü” diyen Öztürk, “Bu süreç bizleri memnun etti. Üretim yapan firmalarımızın yanı sıra hizmet sektörünü rahatlatan bu düşüş nefes aldırmış umutlandırmıştı” diye konuştu. Pandemi nedeniyle bugüne kadar yaşanan kapanmalar esnasında hizmet sektöründe büyük problemler yaşandığına dikkat çeken Öztürk, “1,5 ay önce gösterdiğimiz duyarlılığı ve hassasiyeti yeniden göstermemiz gerekiyor. Bütün çabalara rağmen yeniden artış görmeye başladık. Toplumdan isteğimiz aşı konusunda toplumsal hassasiyetin gösterilmesini” ifadelerini kullandı. Öztürk son olarak, “Özellikle hizmet sektörünün uzun süre kapalı olması ve bu zorlu sürece göğüs germesinin yeniden kapanma halinde ekonomik sonuçlara katlanması zor olacaktır” diye konuştu.

KARABACAK: ENDİŞE VERİCİ

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Muharrem Karabacak, artan vaka sayılarının endişe verici olduğunu ifade etti. Esnafın yeniden kapanmaması ekonomi çarklarının dönmesi için tüm topluma önemli görevlerin düştüğünü söyleyen Karabacak, “Yeniden kapanmamak için toplum olarak aşılarımızı yaptırmamız gerekiyor” dedi. Koronavirüs sürekli varyant değiştirerek, geliştiğine dikkat çeken Karabacak, “Dünya’da artan vaka sayıları ile birlikte Türkiye’de son günlerde ciddi artış yaşanmaya başlandı. Bu artışın önüne geçmek bizlerin elinde olan bir durum altını çizerek söylememiz gerekiyor. Aşılarımızı yaptıralım. Gençlerimizin aşı konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyorum” dedi. Pandemi döneminde sıkıntılı günler geçiren esnafımız yeniden kapanmamak adına elinden geleni yapıyor diye konuşan Karabacak, “Esnaflarımız aşılarını yaptırıyor. Sosyal mesafe başta olmak üzere, hijyen ve maske kurallarına uyuyor. Bu çabaya toplumun tüm bireylerinin destek vermesi gerekir. Yeniden bir kapanmayı kesinlikle kaldıramayız.” ifadelerini kullandı. (Fatih ERSOY)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!