Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63882.785$

FIRSATA ÇEVİRDİK

FIRSATA ÇEVİRDİK
ASKON Yönetim Kurumu Başkanı Atilla Sinacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Doğan, Muaz Gülyiğit ve Zeliha Üzümcü gazetemizi ziyaret etti

ASKON Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sinacı, Konya sanayicisinin pandemiyi fırsata çevirdiğini söyledi. Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Doğan, Muaz Gülyiğit ve Zeliha Üzümcü ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Başkan Atilla Sinacı, sanayicinin yeniden artış gösteren vakalara karşı önlemlerini aldığına dikkat çekti. “Sanayinin geneline baktığınız zaman üretim yapan istihdam sağlayan kesim pandemiden etkilendi diyemeyiz” diyen Sinacı, “Yurt dışı piyasalarının durması, ihracat kapılarının ciddi bir şekilde açılması, sanayicimizin işlerinin açılmasına neden oldu” dedi. Sanayicinin pandemiyi çok iyi değerlendirdiğini ifade eden Sinacı, “Sanayici pandemiyi değerlendirdi. Çalışanlarının sağlığı konusunda ne gerekiyorsa yaptı. Çalışanların sağlığına dikkat ettiler. Bu nedenle çok zorlu geçti diyemeyiz” diye konuştu. Pandemi döneminde hammadde fiyatları özellikle çelik plastik ambalaj ve ihracatta kullandığımız konteynırda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Sinacı, “Hepimizin bildiği gibi Çin, şu anda yer altı kaynaklarını çok ciddi bir şekilde domine etmeye başladı. Yer altı kaynaklarının domine edilmesi ham madde fiyatlarına inanılmaz baskı yaptı. Şu anda Çin hammadde fiyatlarını nasıl belirliyorsa, aslında bütün dünya da aynı sıkıntı var. Bizim sanayicimiz bununla boğuştu. Hammadde fiyatlarının haricinde tedariki ile ilgili de sıkıntılar yaşadı” dedi.

Sinacı, şunları dile getirdi: “Konyalı ihracatçılarımız üreticilerimiz mevcut ihracat potansiyelleri vardı. 15-20 ülkeye ihracat yapıyorsanız bunları iki katına çıkarmış durumdalar. Çünkü aynı problemler ihracat yapmadıkları ülkelerde de yaşandığı için orada da hem kendilerini bulmaları hem de karşı ülkelerden ithalat talebi de gelişti olgunlaştı. Baktığımız zaman pandemi bütün dünyayı etkiledi. Tüm dünya da ihtiyaçlar farklılaşmaya başladı. Türkiye’de de baktığımız zaman gıdadan tarıma, makineden tekstile, diğer sektörlerde çok ciddi üreticilerimiz olduğu için Türkiye aslında global bir üretici. Almanya’ya baktığımız da otomobil ilaç sanayi diyebiliriz fakat Türkiye’ye baktığınız da birçok sektörde üreticilerimiz var. Bu da ülkenin ihracatının artmasına neden oluyor. Güzel bir dönem geçiriyoruz aslında. Krizi fırsata çevirmiş durumdayız. Öyle de olmalı. Yani sanayici öldük bittik demedi. Bize düşen her zaman çalışmak. “Zaferden mesul değiliz seferden mesulüz” çok güzel bir söz. Zafer Allah’ın biz görevimizi yapalım. Hedeflerimize ulaşmak için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Sanayici olarak böyle güzel bir dönemden geçiyoruz.” (Fatih ERSOY)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!