Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.73$

Devlerden zafer

Devlerden zafer
Misli.com Basketbol 1. Ligi’nde ikinci yarı heyecanı başladı. İlk yarıyı 4. sırada tamamlayan Beysu Konyaspor, deplasmanda Finalspor ile karşılaştı. Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada yeşil-beyazlı ekip, sahadan 81-73 galip ayrıldı 

Karşılaşmaya yayın gerisinden üst üste üçlüklerle başlayan Finalspor,ilk dakikalardan üstünlüğü eline aldı. Pota altında da Marvin Jefferson’u iyi kullanan ev sahibi takım, ilk çeyreğin ortasında farkı çift hanelere çıkardı. Son bölümde Beysu Konyaspor,üç sayı çizgisinden rakibine cevap verse de farkı eritemedi. İlk çeyreği 24-17 Finalspor önde tamamladı.
İkinci çeyreğe 7-0’lık seri ile başlayan yeşil-beyazlı temsilcimiz, skoru 24-24 ile eşitledi. Savunmaların ön plana çıktığı bu dakikalarda iki ekip de skor bulmakta zorlandı. Bursa ekibi, Jefferson’un skorer oyunuyla skor üstünlüğü elinde tutmaya devam etti. 1.30 dakika kala yayın gerisinden kaydettiği üçlükle Dev Kartallar öne geçti (41-40). Son bölümde 5-0 seri yakalayan Finalspor üstünlüğü tekrar eline aldı ve çeyreği 45-41 önde tamamladı.
Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla tempolu başladı. Mehmet Özdoğan'ın 5-0 serisiyle Beysu Konyaspor, yeniden öne geçti. Bu dakikalarda Umut Geçen, Matt Morgan'ın yokluğunda gösterdiği iyi oyun ve asistleriyle takımının üstünlüğü korumasında önemli etken oldu. Üçüncü çeyrek 66-59 temsilcimizin üstünlüğüyle geçildi.
Son çeyreğe 7-0 ile başlayan Finalspor skoru 66-66 ile eşitledi. Çekişmenin sürdürdüğü karşılaşmada üstünlük bu dakikalarda el değiştirmeye devam etti. Finalspor, son dakikalara girilen ligde 72-70 ile yeniden öne geçirdi. Son anlarda sert savunma yapan Beysu Konyaspor, 9-0’lık seri yakalayarak fişi çekti ve karşılaşmadan 81-73 galibiyetle ayrıldı.
İkinci yarıya iyi başlayan Beysu Konyaspor, bu sonuçla ligdeki 12. galibiyetini aldı. Dev Kartallar’da 14 sayı, 4 ribaunt, 13 asist ve 2 top çalma ile oynayan ve double-double yapan Umut Geçen, maça damga vurdu. 24 yaşındaki oyun kurucu, 29 verimlilikle kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı. 
Temsilcimizde takıma geçtiğimiz haftalarda dahil olan Nijeryalı pivot Derek Ogbeide 20 sayı, 14 ribaunt ile double-double yapan diğer oyuncu oldu. Deneyimli şutör Mehmet Özdoğan da 15 sayı ile galibiyette önemli rol oynayan diğer isim oldu. Cuma günü sözleşme imzalanan ve bir antrenmanla maça çıkan 35 yaşındaki oyun kurucu Can Altıntığ ise ilk maçında 4 sayı, 2 ribaunt, 2 asistlik performans sergiledi. Finalspor’da Amerikalı uzun Marvin Jefferson 25 sayı, 14 ribaunt, Onur Sonsırma da 15 sayı, 7 asistle öne çıktı. 
Zirve mücadelesini sürdüren yeşil-beyazlı temsilcimiz, ligin 17. haftasında 29 Ocak Cumartesi günü saat 15.45’te sahasında HDİ Sigorta Antalya Güneşi ile karşılaşacak. (Spor Servisi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!