Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2435.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66721.02$

Çifte cinayete 51 yıl hapis istemi

Çifte cinayete 51 yıl hapis istemi
Kadınhanı’nda, su kuyusu meselesinden iki kardeşin aileleri arasında çıkan silahlı kavgada, amcası ve kuzenini öldürdüğü, diğer kuzenini öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık hakkında 33 yıldan 51 yıla kadar hapis cezası istendi

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ali Ş., diğer sanıklar Hatice Ş., Kerem Ş. ve Mehmet Ş. ile taraf avukatları katıldı. Sanık Mehmet Ş.’nin  avukatı, maktul Kamil Ş.’nin kardeşi Kerem Ş.’nin, oğlu Ali'yi azmettirerek suçu işlemesine neden olduğunu savundu. İddia makamınca, duruşmada açıklanan mütalaada, maktul Kamil ve sanık Kerem Ş.’nin kardeş olduğu, ikilinin aileleri arasında bir su kuyusunun kullanımı konusunda anlaşmazlık yaşandığı belirtildi. Olay günü Kerem, eşi Hatice ve oğlu Ali Ş.’nin su kuyusunu kullanması nedeniyle Kamil Ş. ve oğulları Yusuf ve Mehmet Ş.’nin  kuyunun yanına geldiği, iki aile arasında burada kavga çıktığı aktarılan mütalaada, "Olay günü taraflar arasında arbede yaşandığı, Kamil Ş.’nin silahla kardeşi Kerem'i yaraladığı, bunun üzerine Kerem'in oğlu Ali'nin tabancayla ateş ederek önce Kamil'i sonra Yusuf'u öldürdüğü, olay günü atılan 4 mermiden birinin Mehmet'i sol omzundan yaraladığı, sanık Ali'nin bu konudaki kastının da öldürmeye yönelik olduğu, olay sırasında Mehmet'in de Kerem Ş. ve eşi Hatice Ş.’yi sopayla yaraladığı anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi. Mütalaada, Kerem Ş.’nin, oğlu Ali Ş.’yi, Kamil ve Yusuf Ş.’nin öldürülmesi için azmettirdiğine dair kesin bir delil bulunmadığından beraati istendi. Tutuklu sanık Ali Ş.’nin, Kamil ve Yusuf Ş.’ye karşı "haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan" 2'şer kez 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ali Ş.’nin ayrıca Mehmet Ş.’ye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mehmet Ş.’nin Kerem ve Hatice Ş.’ye yönelik eylemlerinden, Hatice Ş.’nin de Mehmet Ş.’ye yönelik eyleminden "kasten yaralama" suçundan cezalandırılmaları talep edildi. Mahkeme heyeti, sanık Ali Ş.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

OLAY

Saçıkara Mahallesi'nde Kamil Ş. (55), aralarında husumet bulunan kardeşi Kerem Ş.(45) ile 13 Mayıs 2020'de, tarladaki su kuyusu meselesi nedeniyle tartışmış, ailelerin de dahil olmasıyla kısa sürede silahlı kavgaya dönüşen olayda, Ali Ş.’nin silahla vurduğu amcası Kamil Şeker ve oğlu Yusuf Şeker yaşamını yitirmişti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: AA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!